Rezilienta

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Psalmii 139:13

  Există filmuleţe extraordinare pe YouTube care explică arhitectura interioară a creierului. Unul dintre preferatele mele este un clip care arată cum se formează noi neuroni în creier atunci când un nou comportament este învăţat. Conexiunea dintre neuroni apare atât de repede, încât este halucinant. În câteva secunde, creierul nostru a „croşetat” un nou drum pe care informaţia să circule.

  Deoarece băiatul nostru, Noah, are probleme de auz la nivel central, creierul lui nu procesează aşa cum ar trebui informaţia pe care el o aude. Drept rezultat, una dintre componentele importante ale terapiei lui este ajutarea creierului să-şi formeze conexiuni noi.

  Este o activitate laborioasă, dar acele sinapse trebuie să fie realizate pentru ca Noah să poată comunica cu cei din jurul lui.

  Pentru familia noastră, păcatul este o forţă care s-a concretizat în incapacitatea creierului lui Noah să se dezvolte în mod corespunzător. La Noah, împletirea aceea frumoasă şi delicată concepută de Dumnezeu pentru creierul uman a fost întreruptă. Din fericire, în acelaşi timp, Dumnezeu a făcut în aşa fel încât creierul nostru să fie elastic şi să formeze noi conexiuni atunci când este necesar.

  Aceasta îmi reaminteşte de jertfa lui Isus pe cruce. Conexiunea frumoasă pe care o aveam cu Dumnezeu a fost ruptă prin păcatul lui Adam şi al Evei. Totuşi, moartea lui Hristos a permis ca o nouă conexiune să prindă formă. Şi, aşa cum Noah depune eforturi acum să îndrepte circuitele neuronale care s-au format în creierul lui, şi noi trebuie să depunem eforturi pentru a ne fortifica relaţia cu Dumnezeu, astfel încât să nu mai poată fi ruptă niciodată.

  Doamne, chiar dacă păcatul guvernează această planetă, Tu ne-ai oferit o cale prin care să rămânem conectaţi la Tine. Îţi mulţumim pentru jertfa lui Isus de pe cruce!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...