Rezilienta

  Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Psalmii 139:13

  Există filmuleţe extraordinare pe YouTube care explică arhitectura interioară a creierului. Unul dintre preferatele mele este un clip care arată cum se formează noi neuroni în creier atunci când un nou comportament este învăţat. Conexiunea dintre neuroni apare atât de repede, încât este halucinant. În câteva secunde, creierul nostru a „croşetat” un nou drum pe care informaţia să circule.

  Deoarece băiatul nostru, Noah, are probleme de auz la nivel central, creierul lui nu procesează aşa cum ar trebui informaţia pe care el o aude. Drept rezultat, una dintre componentele importante ale terapiei lui este ajutarea creierului să-şi formeze conexiuni noi.

  Este o activitate laborioasă, dar acele sinapse trebuie să fie realizate pentru ca Noah să poată comunica cu cei din jurul lui.

  Pentru familia noastră, păcatul este o forţă care s-a concretizat în incapacitatea creierului lui Noah să se dezvolte în mod corespunzător. La Noah, împletirea aceea frumoasă şi delicată concepută de Dumnezeu pentru creierul uman a fost întreruptă. Din fericire, în acelaşi timp, Dumnezeu a făcut în aşa fel încât creierul nostru să fie elastic şi să formeze noi conexiuni atunci când este necesar.

  Aceasta îmi reaminteşte de jertfa lui Isus pe cruce. Conexiunea frumoasă pe care o aveam cu Dumnezeu a fost ruptă prin păcatul lui Adam şi al Evei. Totuşi, moartea lui Hristos a permis ca o nouă conexiune să prindă formă. Şi, aşa cum Noah depune eforturi acum să îndrepte circuitele neuronale care s-au format în creierul lui, şi noi trebuie să depunem eforturi pentru a ne fortifica relaţia cu Dumnezeu, astfel încât să nu mai poată fi ruptă niciodată.

  Doamne, chiar dacă păcatul guvernează această planetă, Tu ne-ai oferit o cale prin care să rămânem conectaţi la Tine. Îţi mulţumim pentru jertfa lui Isus de pe cruce!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...