Rezilienta

Tu mi-ai întocmit rărunchii, Tu m-ai ţesut în pântecele mamei mele. Psalmii 139:13

Există filmuleţe extraordinare pe YouTube care explică arhitectura interioară a creierului. Unul dintre preferatele mele este un clip care arată cum se formează noi neuroni în creier atunci când un nou comportament este învăţat. Conexiunea dintre neuroni apare atât de repede, încât este halucinant. În câteva secunde, creierul nostru a „croşetat” un nou drum pe care informaţia să circule.

Deoarece băiatul nostru, Noah, are probleme de auz la nivel central, creierul lui nu procesează aşa cum ar trebui informaţia pe care el o aude. Drept rezultat, una dintre componentele importante ale terapiei lui este ajutarea creierului să-şi formeze conexiuni noi.

Este o activitate laborioasă, dar acele sinapse trebuie să fie realizate pentru ca Noah să poată comunica cu cei din jurul lui.

Pentru familia noastră, păcatul este o forţă care s-a concretizat în incapacitatea creierului lui Noah să se dezvolte în mod corespunzător. La Noah, împletirea aceea frumoasă şi delicată concepută de Dumnezeu pentru creierul uman a fost întreruptă. Din fericire, în acelaşi timp, Dumnezeu a făcut în aşa fel încât creierul nostru să fie elastic şi să formeze noi conexiuni atunci când este necesar.

Aceasta îmi reaminteşte de jertfa lui Isus pe cruce. Conexiunea frumoasă pe care o aveam cu Dumnezeu a fost ruptă prin păcatul lui Adam şi al Evei. Totuşi, moartea lui Hristos a permis ca o nouă conexiune să prindă formă. Şi, aşa cum Noah depune eforturi acum să îndrepte circuitele neuronale care s-au format în creierul lui, şi noi trebuie să depunem eforturi pentru a ne fortifica relaţia cu Dumnezeu, astfel încât să nu mai poată fi ruptă niciodată.

Doamne, chiar dacă păcatul guvernează această planetă, Tu ne-ai oferit o cale prin care să rămânem conectaţi la Tine. Îţi mulţumim pentru jertfa lui Isus de pe cruce!

Asheley Woodruff

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video