Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Ce este atât de special la 21?

  Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. Luca 1:37

  Era a 23-a săptămână de sarcină şi îmi aşteptam primul copil. După tratamente de fertilitate, o tumoare la glanda pituitară şi o operaţie pe creier, plus 10 ani de aşteptare, în sfârşit s-a întâmplat. Eram foarte entuziasmaţi. Apoi am primit un apel telefonic ce ne-a schimbat viaţa pentru totdeauna. „Bună, Becky, am rezultatele analizelor de sânge şi vreau să te anunţ că markerii arată că bebeluşul tău are sindromul Down. Îmi pare foarte rău!”

  M-am prăbuşit pe podea şi am început să plâng. Sindromul Down este o afecţiune genetică în care cel în cauză are 47 de cromozomi, în loc de 46. Nu este o boală. Este consemnarea că molecula de ADN a bebeluşului are o copie în plus a cromozomului 21. Deoarece reprezintă piatra de temelie a genomului uman, consecinţele afectează întregul sistem. O săptămână mai târziu am aflat că băieţelul nostru avea şi o malformaţie congenitală a inimii ce necesita intervenţie chirurgicală. Cum puteam fi fericiţi? Sună imposibil, nu-i aşa? Ei bine, nu este.

  În lunile care au urmat am refuzat să dau crezare literaturii medicale, care mă pregătea pentru o viaţă de interminabile dureri de cap, şi am căutat şi găsit mărturiile, finalurile fericite şi povestirile inspiratoare ale altor părinţi care au parcurs acelaşi drum. Patru luni mai târziu, am dat naştere unui frumos băieţel de trei kilograme. A stat la Terapie intensivă neonatală 23 de zile, iar acolo ne-am îndrăgostit de el. La patru luni, Jacob a suportat cu succes o operaţie pe cord deschis. Nu am lăsat ca acest diagnostic să ne definească pe noi, ca părinţi, şi pe băiatul nostru. În ochii noştri, el este perfect. Societatea îi acordă perfecţiunii o importanţă covârşitoare, dar adevărul este că niciunul dintre noi nu este perfect şi cu toţii trăim într-o lume imperfectă. Numai prin puterea lui Hristos putem fi cu toţii restauraţi.

  Am învăţat, prin fiul meu, că ceea ce ne face diferiţi ne face speciali. Băiatul nostru slujeşte ca martor al iubirii lui Dumnezeu. Prin necontenita lui iubire şi acceptare a celor din jur, prin zâmbetele şi îmbrăţişările lui fără număr, ochii lui căprui-deschis care te înduioşează până în străfundul sufletului – prin toate acestea şi multe altele, am învăţat că dragostea lui Dumnezeu nu se termină niciodată.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru fiul meu primit în dar! Te laud că eşti cu adevărat un Dumnezeu minunat!

  Becky Martinez-Bindernagel

  Din aceeași categorie

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Publicate astăzi

  Triunghiul Bermudelor

  O zicere înțeleaptă spune următorul lucru: „Nu te duce pe terenul lui Satana pentru că nu știi ce va face cu tine.”

  Salvat de o întâlnire de comitet

  Când ne începem ziua, să ne străduim să-L punem pe Dumnezeu în locul cuvenit. Doar făcând astfel îngerul Domnului își va așeza tabăra în jurul nostru și ne va păzi de orice rău.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să (mă) cunoască

  Roagă-te pentru un tânăr pe care îl cunoști deja! PROVOCARE: Ia-ți timp să stai de vorbă cu un tânăr pe care nu-l cunoști!

  A menny hibátlan igazgyöngye

  „Ismét hasonlatos a mennyek országa a kereskedőhöz, aki igazgyöngyöket keres.” (Mát 13,45)
 
„Az értékes igazgyöngy:...