Articolul precedentAșteptare
  Articolul următorPastori credincioși

  Ce este atât de special la 21?

  Căci niciun cuvânt de la Dumnezeu nu este lipsit de putere. Luca 1:37

  Era a 23-a săptămână de sarcină şi îmi aşteptam primul copil. După tratamente de fertilitate, o tumoare la glanda pituitară şi o operaţie pe creier, plus 10 ani de aşteptare, în sfârşit s-a întâmplat. Eram foarte entuziasmaţi. Apoi am primit un apel telefonic ce ne-a schimbat viaţa pentru totdeauna. „Bună, Becky, am rezultatele analizelor de sânge şi vreau să te anunţ că markerii arată că bebeluşul tău are sindromul Down. Îmi pare foarte rău!”

  M-am prăbuşit pe podea şi am început să plâng. Sindromul Down este o afecţiune genetică în care cel în cauză are 47 de cromozomi, în loc de 46. Nu este o boală. Este consemnarea că molecula de ADN a bebeluşului are o copie în plus a cromozomului 21. Deoarece reprezintă piatra de temelie a genomului uman, consecinţele afectează întregul sistem. O săptămână mai târziu am aflat că băieţelul nostru avea şi o malformaţie congenitală a inimii ce necesita intervenţie chirurgicală. Cum puteam fi fericiţi? Sună imposibil, nu-i aşa? Ei bine, nu este.

  În lunile care au urmat am refuzat să dau crezare literaturii medicale, care mă pregătea pentru o viaţă de interminabile dureri de cap, şi am căutat şi găsit mărturiile, finalurile fericite şi povestirile inspiratoare ale altor părinţi care au parcurs acelaşi drum. Patru luni mai târziu, am dat naştere unui frumos băieţel de trei kilograme. A stat la Terapie intensivă neonatală 23 de zile, iar acolo ne-am îndrăgostit de el. La patru luni, Jacob a suportat cu succes o operaţie pe cord deschis. Nu am lăsat ca acest diagnostic să ne definească pe noi, ca părinţi, şi pe băiatul nostru. În ochii noştri, el este perfect. Societatea îi acordă perfecţiunii o importanţă covârşitoare, dar adevărul este că niciunul dintre noi nu este perfect şi cu toţii trăim într-o lume imperfectă. Numai prin puterea lui Hristos putem fi cu toţii restauraţi.

  Am învăţat, prin fiul meu, că ceea ce ne face diferiţi ne face speciali. Băiatul nostru slujeşte ca martor al iubirii lui Dumnezeu. Prin necontenita lui iubire şi acceptare a celor din jur, prin zâmbetele şi îmbrăţişările lui fără număr, ochii lui căprui-deschis care te înduioşează până în străfundul sufletului – prin toate acestea şi multe altele, am învăţat că dragostea lui Dumnezeu nu se termină niciodată.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru fiul meu primit în dar! Te laud că eşti cu adevărat un Dumnezeu minunat!

  Becky Martinez-Bindernagel

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...