Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Întâlnire în cer

  Puneţi-vă dar în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. (…) Să învăţaţi pe copiii voştri în ele şi să le vorbeşti despre ele când vei fi acasă, când vei merge în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronomul 11:18,19

  Cumnatul meu mi-a relatat o întâmplare drăguţă despre fiica mea, după ce el şi sora mea fuseseră bone la copiii noştri. Ea avea cam cinci ani pe atunci şi l-a convins să se joace împreună „Bunul samaritean”. A insistat ca el să joace rolul omului care călătorea spre Ierihon, iar ea, toate celelalte roluri. Prima dată, ea a sărit din spatele canapelei, la fel ca un hoţ, şi l-a bătut. Apoi, în timp ce el zăcea, ascultător, pe podea, a mers de câteva ori călare pe băţul ei cu cap de cal, prefâcându-se că este levitul, apoi preotul. Într-un final, în calitate de bunul samaritean, ea l-a ridicat şi l-a ajutat să se urce pe spatele armăsarului ei de încredere şi l-a condus la hanul (canapeaua) din partea cealaltă a camerei şi l-a bandajat, folosind trusa ei medicală de jucărie.

  Cine nu a văzut un copil interpretându-şi povestirile preferate? Ştiu că eu şi surorile mele obişnuiam să facem scenete când eram mici. Adesea, temele veneau din emisiunile noastre preferate de la televizor. Sunt foarte fericită că noi am ales să nu avem televizor în cea mai mare parte a anilor de formare a copiilor, aşa că majoritatea povestirilor pe care le puneau în scenă erau din Biblie.

  Fiul meu, care este un copil cu nevoi speciale, se pricepe foarte bine la inserarea povestirilor biblice preferate în activităţile lui zilnice. Pârâiaşul de lângă casa noastră era „pârâul Cherit”. De fiecare dată când vedea un corb, primul lui gând era la păsările care l-au hrănit pe Ilie. „Cere-I Dumnezeului tău să îndepărteze aceste broaşte”, exclama el entuziasmat de fiecare dată când vedea o broască. Mâncând bucăţi crocante de peşte îşi amintea de hrănirea celor 5 000 de oameni. Dacă treceam pe lângă un cimitir în timp ce mergeam cu maşina, el se bucura şi de fiecare dată exclama: „Ei se vor ridica cu toţii din morminte atunci când Isus va reveni.” Pentru Corey, fiecare personaj din Biblie reprezintă un prieten pe care aşteaptă cu nerăbdare să-l întâlnească într-o bună zi.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru realitatea că oamenii din istorisirile biblice vor fi într-o bună zi printre cei mai dragi prieteni ai lui!

  Sharon Monks

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...