Articolul precedentTe încumeți?
  Articolul următorUn vrăjmaș a făcut lucrul acesta

  Întâlnire în cer

  Puneţi-vă dar în inimă şi în suflet aceste cuvinte pe care vi le spun. (…) Să învăţaţi pe copiii voştri în ele şi să le vorbeşti despre ele când vei fi acasă, când vei merge în călătorie, când te vei culca şi când te vei scula. Deuteronomul 11:18,19

  Cumnatul meu mi-a relatat o întâmplare drăguţă despre fiica mea, după ce el şi sora mea fuseseră bone la copiii noştri. Ea avea cam cinci ani pe atunci şi l-a convins să se joace împreună „Bunul samaritean”. A insistat ca el să joace rolul omului care călătorea spre Ierihon, iar ea, toate celelalte roluri. Prima dată, ea a sărit din spatele canapelei, la fel ca un hoţ, şi l-a bătut. Apoi, în timp ce el zăcea, ascultător, pe podea, a mers de câteva ori călare pe băţul ei cu cap de cal, prefâcându-se că este levitul, apoi preotul. Într-un final, în calitate de bunul samaritean, ea l-a ridicat şi l-a ajutat să se urce pe spatele armăsarului ei de încredere şi l-a condus la hanul (canapeaua) din partea cealaltă a camerei şi l-a bandajat, folosind trusa ei medicală de jucărie.

  Cine nu a văzut un copil interpretându-şi povestirile preferate? Ştiu că eu şi surorile mele obişnuiam să facem scenete când eram mici. Adesea, temele veneau din emisiunile noastre preferate de la televizor. Sunt foarte fericită că noi am ales să nu avem televizor în cea mai mare parte a anilor de formare a copiilor, aşa că majoritatea povestirilor pe care le puneau în scenă erau din Biblie.

  Fiul meu, care este un copil cu nevoi speciale, se pricepe foarte bine la inserarea povestirilor biblice preferate în activităţile lui zilnice. Pârâiaşul de lângă casa noastră era „pârâul Cherit”. De fiecare dată când vedea un corb, primul lui gând era la păsările care l-au hrănit pe Ilie. „Cere-I Dumnezeului tău să îndepărteze aceste broaşte”, exclama el entuziasmat de fiecare dată când vedea o broască. Mâncând bucăţi crocante de peşte îşi amintea de hrănirea celor 5 000 de oameni. Dacă treceam pe lângă un cimitir în timp ce mergeam cu maşina, el se bucura şi de fiecare dată exclama: „Ei se vor ridica cu toţii din morminte atunci când Isus va reveni.” Pentru Corey, fiecare personaj din Biblie reprezintă un prieten pe care aşteaptă cu nerăbdare să-l întâlnească într-o bună zi.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru realitatea că oamenii din istorisirile biblice vor fi într-o bună zi printre cei mai dragi prieteni ai lui!

  Sharon Monks

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...