Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Rezistenţă pentru maratonul vieţii

  Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:14

  În calitate de mamă a doi copii, m-am rugat pentru capacitatea de a mă concentra. M-am rugat pentru răbdare. M-am rugat pentru multe lucruri, dar nu m-am gândit niciodată să mă rog pentru rezistenţă. Dar mamele şi taţii au nevoie de rezistenţă pentru a parcurge acest maraton pe care îl numim viaţa de părinte. Avem nevoie de rezistenţă pentru muncă şi pentru a avea grijă de copiii noştri, avem nevoie de ea şi pentru stresul vieţii cotidiene.

  Fetiţa mea de şapte ani a reuşit în sfârşit să folosească aşa cum trebuie toaleta. Acesta a fost stresul meu. Am început să o dezvăţ de scutec de când avea trei ani şi jumătate. I-am cerut sfatul medicului ei pediatru şi am citit articole despre cum să înveţi o fetiţă să folosească oliţa şi toaleta. Am citit cărţi. Le-am cerut idei prietenilor. Nimic din ce încercam nu funcţiona. Am crezut că nu e bine nimic din ce făceam. Dar Dumnezeu mi-a oferit rezistenţă. Nu I-am cerut niciodată acest lucru, dar El mi-a oferit-o oricum. Am continuat să pun întrebări, am continuat să citesc cărţi şi într-un final am găsit una care îmi descria perfect fiica. Apoi, Dumnezeu mi-a oferit rezistenţa să trec prin programările la medicul specialist, programări de fizioterapie şi tratament.

  Cum să facem să ieşim la liman? Câteodată această întrebare pe care mi-o puneam făcea parte din rutina zilnică. Dumnezeu aşază în viaţa noastră oameni care ştiu să ofere o vorbă de încurajare la momentul oportun: prieteni, membri ai bisericii, un verset din Biblie citit la devotional. Fiecare ne ajută să rezistăm pentru încă puţin. Ne întăresc, chiar dacă uneori realizăm numai atunci când bătălia stresantă a luat sfârşit, când privim înapoi şi vedem clar cum fiecare ne-a ajutat până la capăt.

  La finalul maratonului părintesc ne vom primi răsplata. Copiii noştri vor deveni nişte adulţi admirabili. La finalul maratonului vieţii ne vom primi premiul ceresc, atunci când Hristos va reveni. Eu mi-am primit răsplata şi aici, pe pământ: un copil de clasa întâi care continuă să vină de la şcoală la sfârşitul unei zile lungi fără să fi avut parte de vreun incident neplăcut.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai dăruit lucruri pe care nu Ţi le-am cerut! Astăzi, Îţi cer rezistenţă pentru a reuşi să ajung la capătul cursei, până ne vei lua acasă!

  Tammie Knauff

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...