Articolul precedentIartă pentru prietenie
  Articolul următorCum se separă unghia de carne

  Rezistenţă pentru maratonul vieţii

  Alerg spre ţintă, pentru premiul chemării cereşti a lui Dumnezeu, în Hristos Isus. Filipeni 3:14

  În calitate de mamă a doi copii, m-am rugat pentru capacitatea de a mă concentra. M-am rugat pentru răbdare. M-am rugat pentru multe lucruri, dar nu m-am gândit niciodată să mă rog pentru rezistenţă. Dar mamele şi taţii au nevoie de rezistenţă pentru a parcurge acest maraton pe care îl numim viaţa de părinte. Avem nevoie de rezistenţă pentru muncă şi pentru a avea grijă de copiii noştri, avem nevoie de ea şi pentru stresul vieţii cotidiene.

  Fetiţa mea de şapte ani a reuşit în sfârşit să folosească aşa cum trebuie toaleta. Acesta a fost stresul meu. Am început să o dezvăţ de scutec de când avea trei ani şi jumătate. I-am cerut sfatul medicului ei pediatru şi am citit articole despre cum să înveţi o fetiţă să folosească oliţa şi toaleta. Am citit cărţi. Le-am cerut idei prietenilor. Nimic din ce încercam nu funcţiona. Am crezut că nu e bine nimic din ce făceam. Dar Dumnezeu mi-a oferit rezistenţă. Nu I-am cerut niciodată acest lucru, dar El mi-a oferit-o oricum. Am continuat să pun întrebări, am continuat să citesc cărţi şi într-un final am găsit una care îmi descria perfect fiica. Apoi, Dumnezeu mi-a oferit rezistenţa să trec prin programările la medicul specialist, programări de fizioterapie şi tratament.

  Cum să facem să ieşim la liman? Câteodată această întrebare pe care mi-o puneam făcea parte din rutina zilnică. Dumnezeu aşază în viaţa noastră oameni care ştiu să ofere o vorbă de încurajare la momentul oportun: prieteni, membri ai bisericii, un verset din Biblie citit la devotional. Fiecare ne ajută să rezistăm pentru încă puţin. Ne întăresc, chiar dacă uneori realizăm numai atunci când bătălia stresantă a luat sfârşit, când privim înapoi şi vedem clar cum fiecare ne-a ajutat până la capăt.

  La finalul maratonului părintesc ne vom primi răsplata. Copiii noştri vor deveni nişte adulţi admirabili. La finalul maratonului vieţii ne vom primi premiul ceresc, atunci când Hristos va reveni. Eu mi-am primit răsplata şi aici, pe pământ: un copil de clasa întâi care continuă să vină de la şcoală la sfârşitul unei zile lungi fără să fi avut parte de vreun incident neplăcut.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai dăruit lucruri pe care nu Ţi le-am cerut! Astăzi, Îţi cer rezistenţă pentru a reuşi să ajung la capătul cursei, până ne vei lua acasă!

  Tammie Knauff

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...