Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Cu handicap de dezvoltare

  „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15)

  Handicap de dezvoltare: nişte cuvinte dure pentru urechea oricărui nou părinte. Majoritatea dintre noi luăm ca atare ideea că odraslele noastre vor prospera. Unii, nu. Sunt multe lucruri pe care Satana ni le poate şopti la ureche pentru a ne amărî.

  „Meriţi aşa ceva.”

  „Nu meriţi aşa ceva.”

  „Ar fi fost mai uşor dacă ai fi făcut avort, aşa cum ţi-a indicat medicul.”

  Ai vreo frază aducătoare de amărăciune de care te lupţi să scapi? Să-ţi spun un secret: Isus nu a murit doar pentru păcatele noastre; El a murit şi pentru lucrurile care ne fac să ne simţim ca şi cum am fi pe moarte. Gândeşte-te puţin! El ar fi putut trăi o viaţă fără durere. Dar a ales să ne cunoască chinurile şi să ne simtă durerile. Ţine minte: „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15). Nu, Isus înţelege. Pricepe.

  Satana I-a zis aceleaşi lucruri şi lui Isus:

  „Meriţi aşa ceva.”

  „Nu meriţi aşa ceva.”

  „Ar fi fost mai uşor dacă ai fi abandonat această misiune, ia-o de la început şi salvează-Te singur!”

  Isus ştia că drumul pe pământ va fi anevoios. Forţat să fugă din ţară ca prunc, departe de cei care voiau să-I ia viaţa; părăsit de prietenii care susţinuseră că îl iubesc cel mai mult; respins chiar de aceia pe care venise să-i salveze, El a murit singur.

  El ne cunoaşte durerile: durerea fiecărui părinte care îngrijeşte un copil infirm de-a lungul vieţii. Profetul Isaia ne spune în cartea sa că „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Te-ai confruntat vreodată cu durerea din cauza situaţiei copilului tău? Isus o înţelege. Inima Lui s-a frânt pentru ca noi să avem asigurarea că povestea noastră nu se termină aici. El ne va şterge fiecare lacrimă. El ne va vindeca toate juliturile. Ţine-te strâns de puterea Lui! Promisiunea Lui este certă.

  Tată, Tu ştii cum este să ai un copil bolnav! Te rog, vindecă-mi inima rănită! Ajută-mă să rezist şi să-mi găsesc pacea care vine din conştientizarea faptului că Tu ne porţi în braţele Tale!

  Jesse Ferguson

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...