Articolul precedentPocăința la sangvinici
  Articolul următorMoise nu era acolo

  Cu handicap de dezvoltare

  „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15)

  Handicap de dezvoltare: nişte cuvinte dure pentru urechea oricărui nou părinte. Majoritatea dintre noi luăm ca atare ideea că odraslele noastre vor prospera. Unii, nu. Sunt multe lucruri pe care Satana ni le poate şopti la ureche pentru a ne amărî.

  „Meriţi aşa ceva.”

  „Nu meriţi aşa ceva.”

  „Ar fi fost mai uşor dacă ai fi făcut avort, aşa cum ţi-a indicat medicul.”

  Ai vreo frază aducătoare de amărăciune de care te lupţi să scapi? Să-ţi spun un secret: Isus nu a murit doar pentru păcatele noastre; El a murit şi pentru lucrurile care ne fac să ne simţim ca şi cum am fi pe moarte. Gândeşte-te puţin! El ar fi putut trăi o viaţă fără durere. Dar a ales să ne cunoască chinurile şi să ne simtă durerile. Ţine minte: „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15). Nu, Isus înţelege. Pricepe.

  Satana I-a zis aceleaşi lucruri şi lui Isus:

  „Meriţi aşa ceva.”

  „Nu meriţi aşa ceva.”

  „Ar fi fost mai uşor dacă ai fi abandonat această misiune, ia-o de la început şi salvează-Te singur!”

  Isus ştia că drumul pe pământ va fi anevoios. Forţat să fugă din ţară ca prunc, departe de cei care voiau să-I ia viaţa; părăsit de prietenii care susţinuseră că îl iubesc cel mai mult; respins chiar de aceia pe care venise să-i salveze, El a murit singur.

  El ne cunoaşte durerile: durerea fiecărui părinte care îngrijeşte un copil infirm de-a lungul vieţii. Profetul Isaia ne spune în cartea sa că „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Te-ai confruntat vreodată cu durerea din cauza situaţiei copilului tău? Isus o înţelege. Inima Lui s-a frânt pentru ca noi să avem asigurarea că povestea noastră nu se termină aici. El ne va şterge fiecare lacrimă. El ne va vindeca toate juliturile. Ţine-te strâns de puterea Lui! Promisiunea Lui este certă.

  Tată, Tu ştii cum este să ai un copil bolnav! Te rog, vindecă-mi inima rănită! Ajută-mă să rezist şi să-mi găsesc pacea care vine din conştientizarea faptului că Tu ne porţi în braţele Tale!

  Jesse Ferguson

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...