Cu handicap de dezvoltare

„Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15)

Handicap de dezvoltare: nişte cuvinte dure pentru urechea oricărui nou părinte. Majoritatea dintre noi luăm ca atare ideea că odraslele noastre vor prospera. Unii, nu. Sunt multe lucruri pe care Satana ni le poate şopti la ureche pentru a ne amărî.

„Meriţi aşa ceva.”

„Nu meriţi aşa ceva.”

„Ar fi fost mai uşor dacă ai fi făcut avort, aşa cum ţi-a indicat medicul.”

Ai vreo frază aducătoare de amărăciune de care te lupţi să scapi? Să-ţi spun un secret: Isus nu a murit doar pentru păcatele noastre; El a murit şi pentru lucrurile care ne fac să ne simţim ca şi cum am fi pe moarte. Gândeşte-te puţin! El ar fi putut trăi o viaţă fără durere. Dar a ales să ne cunoască chinurile şi să ne simtă durerile. Ţine minte: „Căci n-avem un Mare Preot care să n-aibă milă de slăbiciunile noastre” (Evrei 4:15). Nu, Isus înţelege. Pricepe.

Satana I-a zis aceleaşi lucruri şi lui Isus:

„Meriţi aşa ceva.”

„Nu meriţi aşa ceva.”

„Ar fi fost mai uşor dacă ai fi abandonat această misiune, ia-o de la început şi salvează-Te singur!”

Isus ştia că drumul pe pământ va fi anevoios. Forţat să fugă din ţară ca prunc, departe de cei care voiau să-I ia viaţa; părăsit de prietenii care susţinuseră că îl iubesc cel mai mult; respins chiar de aceia pe care venise să-i salveze, El a murit singur.

El ne cunoaşte durerile: durerea fiecărui părinte care îngrijeşte un copil infirm de-a lungul vieţii. Profetul Isaia ne spune în cartea sa că „prin rănile Lui suntem tămăduiţi” (Isaia 53:5). Te-ai confruntat vreodată cu durerea din cauza situaţiei copilului tău? Isus o înţelege. Inima Lui s-a frânt pentru ca noi să avem asigurarea că povestea noastră nu se termină aici. El ne va şterge fiecare lacrimă. El ne va vindeca toate juliturile. Ţine-te strâns de puterea Lui! Promisiunea Lui este certă.

Tată, Tu ştii cum este să ai un copil bolnav! Te rog, vindecă-mi inima rănită! Ajută-mă să rezist şi să-mi găsesc pacea care vine din conştientizarea faptului că Tu ne porţi în braţele Tale!

Jesse Ferguson

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor