Articolul precedentÎnțelegi cum ești?
  Articolul următorPăstrează ce ai

  Pe căi neumblate

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, si ea îi va fi dată. lacov 1:5

  După o oră de joacă într-o dimineaţă frumoasă, am început să-mi aşez cu grijă gemenii zglobii de doi anişori în căruciorul lor. Cu un băiat aşezat în siguranţă şi cu centura pusă, m-am întors să fac acelaşi lucru şi cu celălalt, dar acesta nu era de găsit. Panica s-a instalat imediat. L-am strigat pe nume, dar degeaba. Fiica mea de cinci ani s-a alăturat căutărilor disperate. „Ajută-mă, Doamne!” am strigat în mintea mea.

  După câteva momente pe care le-am simţit ca o eternitate, am auzit-o pe fiica mea râzând şi spunând: „Aici erai, copil netrebnic!” într-adevăr, acolo era, stând liniştit în spatele unui copac, fascinat de ceva văzut doar de el. Rugăciuni de recunoştinţă au curs de pe buzele mele în timp ce îmi luam în braţe preţiosul copilaş. El nu îmi răspunsese. Nu îmi observase panica. Apoi, într-o altă ocazie, nu mi-a răspuns din nou când l-am strigat pe nume. Şi din nou. Acest lucru începuse să se întâmple tot mai des. O frică profundă şi sâcâitoare a început să mi se agaţe de inimă, pentru că îmi dădeam seama că ceva cu siguranţă nu era bine.

  În ciuda presimţirii pe care o aveam, am întâmpinat cu neîncredere diagnosticul de tulburare din spectrul autist, apoi cu negare, iar, într-un final, cu o durere copleşitoare. „De ce, Doamne?” s-a schimbat în: „Şi ce mă fac acum, Doamne?”

  O singură persoană ştia răspunsurile la toate întrebările mele. Versurile unui vechi cântec gospel, „Oricâtă nevoie am avut de Domnul înainte, acum cu siguranţă avem nevoie de El”, exprimau nevoia mea sinceră după Mântuitorul meu, Prietenul şi îndrumătorul meu, pe măsură ce începeam să navighez prin apele tulburi ale autismului. Să fii părinte este o provocare. Să fii părinte de copil cu nevoi speciale este mai mult decât atât. Necesită o măsură dublă din puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.

  Băieţii mei au cinci ani acum. Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile pentru vindecare, îndrumare şi putere în moduri care nu lasă urmă de îndoială cu privire la conducerea Lui. Drumul nu a fost uşor, dar sunt hotărâtă să mă ţin strâns de mâna Aceluia care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Tată, învaţă-ne să recunoaştem vocea Ta! Ajută-ne să păşim cu încredere pe drumul pe care ne conduci, ştiind că Tu vei fi acolo să ghidezi şi să binecuvântezi!

  Lesley Jackson

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...