Articolul precedentÎnțelegi cum ești?
  Articolul următorPăstrează ce ai

  Pe căi neumblate

  Dacă vreunuia dintre voi îi lipseşte înţelepciunea, s-o ceară de la Dumnezeu, care dă tuturor cu mână largă şi fără mustrare, si ea îi va fi dată. lacov 1:5

  După o oră de joacă într-o dimineaţă frumoasă, am început să-mi aşez cu grijă gemenii zglobii de doi anişori în căruciorul lor. Cu un băiat aşezat în siguranţă şi cu centura pusă, m-am întors să fac acelaşi lucru şi cu celălalt, dar acesta nu era de găsit. Panica s-a instalat imediat. L-am strigat pe nume, dar degeaba. Fiica mea de cinci ani s-a alăturat căutărilor disperate. „Ajută-mă, Doamne!” am strigat în mintea mea.

  După câteva momente pe care le-am simţit ca o eternitate, am auzit-o pe fiica mea râzând şi spunând: „Aici erai, copil netrebnic!” într-adevăr, acolo era, stând liniştit în spatele unui copac, fascinat de ceva văzut doar de el. Rugăciuni de recunoştinţă au curs de pe buzele mele în timp ce îmi luam în braţe preţiosul copilaş. El nu îmi răspunsese. Nu îmi observase panica. Apoi, într-o altă ocazie, nu mi-a răspuns din nou când l-am strigat pe nume. Şi din nou. Acest lucru începuse să se întâmple tot mai des. O frică profundă şi sâcâitoare a început să mi se agaţe de inimă, pentru că îmi dădeam seama că ceva cu siguranţă nu era bine.

  În ciuda presimţirii pe care o aveam, am întâmpinat cu neîncredere diagnosticul de tulburare din spectrul autist, apoi cu negare, iar, într-un final, cu o durere copleşitoare. „De ce, Doamne?” s-a schimbat în: „Şi ce mă fac acum, Doamne?”

  O singură persoană ştia răspunsurile la toate întrebările mele. Versurile unui vechi cântec gospel, „Oricâtă nevoie am avut de Domnul înainte, acum cu siguranţă avem nevoie de El”, exprimau nevoia mea sinceră după Mântuitorul meu, Prietenul şi îndrumătorul meu, pe măsură ce începeam să navighez prin apele tulburi ale autismului. Să fii părinte este o provocare. Să fii părinte de copil cu nevoi speciale este mai mult decât atât. Necesită o măsură dublă din puterea şi înţelepciunea lui Dumnezeu.

  Băieţii mei au cinci ani acum. Dumnezeu ne-a ascultat rugăciunile pentru vindecare, îndrumare şi putere în moduri care nu lasă urmă de îndoială cu privire la conducerea Lui. Drumul nu a fost uşor, dar sunt hotărâtă să mă ţin strâns de mâna Aceluia care „poate să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi” (Efeseni 3:20).

  Tată, învaţă-ne să recunoaştem vocea Ta! Ajută-ne să păşim cu încredere pe drumul pe care ne conduci, ştiind că Tu vei fi acolo să ghidezi şi să binecuvântezi!

  Lesley Jackson

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...