Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Încă ceva ce ar trebui să ştii

  Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Evrei 10:23

  Părinţii de copii cu nevoi speciale întâmpină un set unic de provocări. Apreciem foarte mult înţelegerea din partea altor părinţi că fiecare zi este dificilă şi doar câteva cuvinte frumoase de susţinere vor conta foarte mult şi ne vor ajuta să avansăm cu încă un pas în acea zi. Iată mai jos alte câteva lucruri de ştiut despre noi:

  Ne este frică. Noi punem în permanenţă întrebări de genul: Au dreptate doctorii? Ce tratament mai este disponibil despre care nu am auzit încă? Va funcţiona pentru copilul nostru? Noi cercetăm şi vorbim cu oricine deoarece cineva ar putea şti ceva sau pe altcineva care ne-ar putea fi de ajutor.

  Întrebările care ne apasă gravitează în jurul următoarelor idei: Ce se va întâmpla cu Makayla în viitor? Va vorbi ea vreodată ca oamenii normali? Se va căsători?

  Cum ne va putea spune ce gândeşte? Este prea devreme să ştiu dacă frica de aceste întrebări fără răspuns va deveni mai suportabilă, aşa că, până voi afla, mă agăţ de

  Dumnezeu şi îi cer să-şi aducă aminte de făgăduinţa: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

  Noi îl rugăm pe Dumnezeu să-Şi împlinească făgăduinţele în dreptul nostru. Nu simţim că am făcut ceva greşit. Nici nu ne gândim că Dumnezeu ne-a oferit un copil cu nevoi speciale pentru că am avea nevoie să învăţăm vreo lecţie. Nu suntem mai puternici decât nişte persoane obişnuite, dar ajungem să ne încredem în Dumnezeu în mod necondiţionat. Şi învăţăm să ne ţinem strâns de promisiunile Lui – pentru că El este credincios în ceea ce ne-a promis.

  O iubim pe Makayla şi ştim că Dumnezeu ne va ajuta să continuăm această călătorie făcând câte un pas o dată; câte un hotar o dată. Şi, da, continuăm să ne rugăm pentru vindecare. Întotdeauna ne vom ruga pentru vindecare. Şi ne bazăm în continuare pe făgăduinţa Lui: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul” (Isaia 55:8).

  Doamne, mă rog pentru rezistenţă şi răbdare, pentru încredere necondiţionată în Tine şi pentru pace de neclintit atunci când întâmpinăm provocările zilnice!

  Jackie Renwell Hood

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...