Încă ceva ce ar trebui să ştii

Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Evrei 10:23

Părinţii de copii cu nevoi speciale întâmpină un set unic de provocări. Apreciem foarte mult înţelegerea din partea altor părinţi că fiecare zi este dificilă şi doar câteva cuvinte frumoase de susţinere vor conta foarte mult şi ne vor ajuta să avansăm cu încă un pas în acea zi. Iată mai jos alte câteva lucruri de ştiut despre noi:

Ne este frică. Noi punem în permanenţă întrebări de genul: Au dreptate doctorii? Ce tratament mai este disponibil despre care nu am auzit încă? Va funcţiona pentru copilul nostru? Noi cercetăm şi vorbim cu oricine deoarece cineva ar putea şti ceva sau pe altcineva care ne-ar putea fi de ajutor.

Întrebările care ne apasă gravitează în jurul următoarelor idei: Ce se va întâmpla cu Makayla în viitor? Va vorbi ea vreodată ca oamenii normali? Se va căsători?

Cum ne va putea spune ce gândeşte? Este prea devreme să ştiu dacă frica de aceste întrebări fără răspuns va deveni mai suportabilă, aşa că, până voi afla, mă agăţ de

Dumnezeu şi îi cer să-şi aducă aminte de făgăduinţa: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

Noi îl rugăm pe Dumnezeu să-Şi împlinească făgăduinţele în dreptul nostru. Nu simţim că am făcut ceva greşit. Nici nu ne gândim că Dumnezeu ne-a oferit un copil cu nevoi speciale pentru că am avea nevoie să învăţăm vreo lecţie. Nu suntem mai puternici decât nişte persoane obişnuite, dar ajungem să ne încredem în Dumnezeu în mod necondiţionat. Şi învăţăm să ne ţinem strâns de promisiunile Lui – pentru că El este credincios în ceea ce ne-a promis.

O iubim pe Makayla şi ştim că Dumnezeu ne va ajuta să continuăm această călătorie făcând câte un pas o dată; câte un hotar o dată. Şi, da, continuăm să ne rugăm pentru vindecare. Întotdeauna ne vom ruga pentru vindecare. Şi ne bazăm în continuare pe făgăduinţa Lui: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul” (Isaia 55:8).

Doamne, mă rog pentru rezistenţă şi răbdare, pentru încredere necondiţionată în Tine şi pentru pace de neclintit atunci când întâmpinăm provocările zilnice!

Jackie Renwell Hood

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor