Articolul precedentRămâi cu El
  Articolul următorVorbe temerare

  Încă ceva ce ar trebui să ştii

  Să ţinem fără şovăire la mărturisirea nădejdii noastre, căci credincios este Cel ce a făcut făgăduinţa. Evrei 10:23

  Părinţii de copii cu nevoi speciale întâmpină un set unic de provocări. Apreciem foarte mult înţelegerea din partea altor părinţi că fiecare zi este dificilă şi doar câteva cuvinte frumoase de susţinere vor conta foarte mult şi ne vor ajuta să avansăm cu încă un pas în acea zi. Iată mai jos alte câteva lucruri de ştiut despre noi:

  Ne este frică. Noi punem în permanenţă întrebări de genul: Au dreptate doctorii? Ce tratament mai este disponibil despre care nu am auzit încă? Va funcţiona pentru copilul nostru? Noi cercetăm şi vorbim cu oricine deoarece cineva ar putea şti ceva sau pe altcineva care ne-ar putea fi de ajutor.

  Întrebările care ne apasă gravitează în jurul următoarelor idei: Ce se va întâmpla cu Makayla în viitor? Va vorbi ea vreodată ca oamenii normali? Se va căsători?

  Cum ne va putea spune ce gândeşte? Este prea devreme să ştiu dacă frica de aceste întrebări fără răspuns va deveni mai suportabilă, aşa că, până voi afla, mă agăţ de

  Dumnezeu şi îi cer să-şi aducă aminte de făgăduinţa: „Căci Eu ştiu gândurile pe care le am cu privire la voi, gânduri de pace şi nu de nenorocire, ca să vă dau un viitor şi o nădejde” (Ieremia 29:11).

  Noi îl rugăm pe Dumnezeu să-Şi împlinească făgăduinţele în dreptul nostru. Nu simţim că am făcut ceva greşit. Nici nu ne gândim că Dumnezeu ne-a oferit un copil cu nevoi speciale pentru că am avea nevoie să învăţăm vreo lecţie. Nu suntem mai puternici decât nişte persoane obişnuite, dar ajungem să ne încredem în Dumnezeu în mod necondiţionat. Şi învăţăm să ne ţinem strâns de promisiunile Lui – pentru că El este credincios în ceea ce ne-a promis.

  O iubim pe Makayla şi ştim că Dumnezeu ne va ajuta să continuăm această călătorie făcând câte un pas o dată; câte un hotar o dată. Şi, da, continuăm să ne rugăm pentru vindecare. Întotdeauna ne vom ruga pentru vindecare. Şi ne bazăm în continuare pe făgăduinţa Lui: „Căci gândurile Mele nu sunt gândurile voastre, şi căile voastre nu sunt căile Mele, zice Domnul” (Isaia 55:8).

  Doamne, mă rog pentru rezistenţă şi răbdare, pentru încredere necondiţionată în Tine şi pentru pace de neclintit atunci când întâmpinăm provocările zilnice!

  Jackie Renwell Hood

  Din aceeași categorie

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...