Articolul precedentEchilibriștii
  Articolul următorA trăi este Hristos

  Pe măsură ce îl urmăm

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Atunci când era bebeluş, Timotei putea să stea singur în picioare la doar şapte luni. La zece luni a început să alerge. Ochişorii lui poznaşi şi zâmbetul ştrengăresc erau balsamul vindecător al lui Dumnezeu pentru noi după ce ne pierduserăm preţioasa fetiţă într-un accident de maşină. Încântarea noastră atunci când a început şcoala s-a transformat însă, la scurt timp, în disperare. Am descoperit că fiul nostru cu ochi scânteietori nu putea să înveţe să scrie sau să citească. Şcoala primară părea un labirint de drumuri înfundate la ambele capete. Nenumăratele programe de ajutor au aprins pentru o perioadă foarte scurtă o scânteie de speranţă, doar pentru a se consuma însă, lăsându-ne dezamăgiţi. Numai părinţii care au copii cu dislexie gravă pot înţelege parcursul.

  Apoi, într-un mod neaşteptat, în clasa a Vl-a, Timotei s-a transformat intr-un jucător foarte bun de rugby. Era reprezentantul Matabeleland şi a fost selectat să-şi reprezinte ţara, Zimbabwe. Am avut o întrebare: „Va trebui să joace în Sabat?” Răspunsul: „Doamnă, are un talent rar, capacităţile unui sportiv de mare performanţă. Aceasta înseamnă că va trebui să joace în majoritatea sâmbetelor.”

  Lacrimile mi-au curs fără stăvilire în acel moment. Cât de mult m-a durut inima pentru băiatul meu! Totuşi am fost recunoscătoare să-l văd luând o poziţie fermă pentru Domnul. Am strigat în gând: „Doamne, l-ai binecuvântat cu un dar pe care nu-l poate folosi, iar el încă Ţi se închină! De ce nu îi dai şi darul competenţelor literare?”

  Liceul a adus cu el propriile provocări. Inimile ni s-au înmuiat când i s-a oferit un loc în învăţământul special, la finalul căruia nu primea o diplomă echivalentă cu cea de bacalaureat. Încă o dată am strigat la Dumnezeu, în timp ce l-am contactat pe directorul şcolii cu internat din Midlands. Nu ne-a venit să credem când Tim a fost acceptat şi aşezat în rând cu ceilalţi elevi. Profesorii erau alertaţi de schimbare. Frica amestecată cu speranţă s-a transformat în rugăciuni de mulţumire şi de laudă atunci când au venit notele. Trecuse la toate materiile, cu excepţia uneia. După patru ani minunaţi şi plini de provocări, a luat bacalaureatul şi era pregătit să meargă la facultate. La fiecare pas din acest drum, Dumnezeu l-a condus. Ce binecuvântări au urmat după exerciţiile de ascultare!

  Doamne, ajută-ne ca, pe măsură ce Te urmăm de-a lungul anilor, să ne uităm dubiile, întrebările şi fricile!

  Helen Louise Hall

  Din aceeași categorie

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Publicate astăzi

  Trei solii îngerești

  Dacă citești și te frămânți, încă nu-i târziu, ia o decizie corectă! Recitește cele Trei Solii Îngerești din Apocalipsa 14. Meditează mai mult la semnificația mesajului și consideră că trebuie să iei o decizie.

  Speranța – piesa lipsă

  Dumnezeu știa că dacă ea ar fi început ziua cu El, studiind din Cuvântul Său, acest lucru i-ar fi adus speranța care îi lipsea. Dumnezeu, prin Cuvântul Lui, ne va aduce și nouă speranța de care avem nevoie.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Să fim o echipă!

  Părinte ceresc, vreau ca familia mea să lucreze ca o adevărată echipă! PROVOCARE: Ia-ți timp astăzi să descoperi potențialul copilului tău și rolul care i se potrivește cel mai bine în familia voastră!

  Bűnbetegek orvossága

  „Miért ostorozzalak tovább, holott a bűnt növelitek? Minden fej beteg, és minden szív erőtelen. Tetőtől...