Articolul precedentEchilibriștii
  Articolul următorA trăi este Hristos

  Pe măsură ce îl urmăm

  Încrede-te în Domnul din toată inima ta şi nu te bizui pe înţelepciunea ta! Proverbele 3:5

  Atunci când era bebeluş, Timotei putea să stea singur în picioare la doar şapte luni. La zece luni a început să alerge. Ochişorii lui poznaşi şi zâmbetul ştrengăresc erau balsamul vindecător al lui Dumnezeu pentru noi după ce ne pierduserăm preţioasa fetiţă într-un accident de maşină. Încântarea noastră atunci când a început şcoala s-a transformat însă, la scurt timp, în disperare. Am descoperit că fiul nostru cu ochi scânteietori nu putea să înveţe să scrie sau să citească. Şcoala primară părea un labirint de drumuri înfundate la ambele capete. Nenumăratele programe de ajutor au aprins pentru o perioadă foarte scurtă o scânteie de speranţă, doar pentru a se consuma însă, lăsându-ne dezamăgiţi. Numai părinţii care au copii cu dislexie gravă pot înţelege parcursul.

  Apoi, într-un mod neaşteptat, în clasa a Vl-a, Timotei s-a transformat intr-un jucător foarte bun de rugby. Era reprezentantul Matabeleland şi a fost selectat să-şi reprezinte ţara, Zimbabwe. Am avut o întrebare: „Va trebui să joace în Sabat?” Răspunsul: „Doamnă, are un talent rar, capacităţile unui sportiv de mare performanţă. Aceasta înseamnă că va trebui să joace în majoritatea sâmbetelor.”

  Lacrimile mi-au curs fără stăvilire în acel moment. Cât de mult m-a durut inima pentru băiatul meu! Totuşi am fost recunoscătoare să-l văd luând o poziţie fermă pentru Domnul. Am strigat în gând: „Doamne, l-ai binecuvântat cu un dar pe care nu-l poate folosi, iar el încă Ţi se închină! De ce nu îi dai şi darul competenţelor literare?”

  Liceul a adus cu el propriile provocări. Inimile ni s-au înmuiat când i s-a oferit un loc în învăţământul special, la finalul căruia nu primea o diplomă echivalentă cu cea de bacalaureat. Încă o dată am strigat la Dumnezeu, în timp ce l-am contactat pe directorul şcolii cu internat din Midlands. Nu ne-a venit să credem când Tim a fost acceptat şi aşezat în rând cu ceilalţi elevi. Profesorii erau alertaţi de schimbare. Frica amestecată cu speranţă s-a transformat în rugăciuni de mulţumire şi de laudă atunci când au venit notele. Trecuse la toate materiile, cu excepţia uneia. După patru ani minunaţi şi plini de provocări, a luat bacalaureatul şi era pregătit să meargă la facultate. La fiecare pas din acest drum, Dumnezeu l-a condus. Ce binecuvântări au urmat după exerciţiile de ascultare!

  Doamne, ajută-ne ca, pe măsură ce Te urmăm de-a lungul anilor, să ne uităm dubiile, întrebările şi fricile!

  Helen Louise Hall

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...