Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Aducerea copiilor la cruce

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta mea biruitoare. Isaia 41:10

  Una dintre părţile mele preferate din cartea Călătoria creştinului este cea în care personajul principal. Creştinul, ajunge în sfârşit la cruce împreună cu povara lui. În timp ce stă acolo, încărcătura lui insuportabilă cade dintr-odată la pământ, se rostogoleşte pe deal şi se pierde undeva într-un mormânt gol.

  Poate suna destul de straniu spus aşa, dar uneori mă gândesc că cele mai mari poveri ale noastre sunt copiii noştri. Nu vreau să spun că ei reprezintă un bagaj emoţional. Ci doar că ei sunt poveri în sensul că sunt cei la care ţinem cel mai mult. Pierdem somn îngrijorându-ne că nu se vor mai face bine, când sunt bolnavi. Ne trezim în toiul nopţii când ne strigă şi doborâm recorduri la alergare când există vreo posibilitate să fie în pericolul de a se răni în vreun fel.

  Copiii noştri sunt cele mai mari comori şi totodată şi cele mai mari poveri. Prin urmare, nu ar trebui ca, în calitate de creştini, să îi aducem la cruce?

  Îmi amintesc cum a fost când fiul nostru, Noah, a fost diagnosticat cu o dizabilitate de învăţare. Voiam să plâng, deoarece, deşi sunt consilier, m-am simţit copleşită de povara de a încerca să-mi ajut fiul să facă faţă acestei incapacităţi. Apoi mi-am amintit că eu şi soţul meu nu eram singuri în efortul de a-l creşte pe Noah. Dumnezeu l-a creat şi ştia totul despre el. Dacă îmi duceam la Hristos poverile cu privire la Noah, atunci aş fi fost liberă de tot ce însemna frică şi stres.

  Fie că eşti părintele unui copil cu dizabilităţi, fie al unuia sănătos, turbulent şi vijelios, Dumnezeu este aici pentru tine. Te vede şi îţi cunoaşte nevoile. El aşteaptă să-ţi ofere puterea şi aptitudinile de care ai nevoie ca să-ţi creşti copilul ca ucenic al lui Hristos. El îţi va oferi înţelepciunea care îţi lipseşte. Nu trebuie să faci altceva decât să te duci la cruce şi să-ţi aşezi copilul la picioarele lui Isus.

  Doamne, Te rog, ajută-ne să ne purtăm poverile şi să ne aducem grijile la Tine, astfel încât să ne eliberăm pentru a fi părinţii care ne-ai chemat să fim!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...