Articolul precedentMotivația iubirii
  Articolul următorE mai bine să Îl urmezi pe Isus

  Aducerea copiilor la cruce

  Nu te teme, căci Eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îţi vin în ajutor. Eu te sprijin cu dreapta mea biruitoare. Isaia 41:10

  Una dintre părţile mele preferate din cartea Călătoria creştinului este cea în care personajul principal. Creştinul, ajunge în sfârşit la cruce împreună cu povara lui. În timp ce stă acolo, încărcătura lui insuportabilă cade dintr-odată la pământ, se rostogoleşte pe deal şi se pierde undeva într-un mormânt gol.

  Poate suna destul de straniu spus aşa, dar uneori mă gândesc că cele mai mari poveri ale noastre sunt copiii noştri. Nu vreau să spun că ei reprezintă un bagaj emoţional. Ci doar că ei sunt poveri în sensul că sunt cei la care ţinem cel mai mult. Pierdem somn îngrijorându-ne că nu se vor mai face bine, când sunt bolnavi. Ne trezim în toiul nopţii când ne strigă şi doborâm recorduri la alergare când există vreo posibilitate să fie în pericolul de a se răni în vreun fel.

  Copiii noştri sunt cele mai mari comori şi totodată şi cele mai mari poveri. Prin urmare, nu ar trebui ca, în calitate de creştini, să îi aducem la cruce?

  Îmi amintesc cum a fost când fiul nostru, Noah, a fost diagnosticat cu o dizabilitate de învăţare. Voiam să plâng, deoarece, deşi sunt consilier, m-am simţit copleşită de povara de a încerca să-mi ajut fiul să facă faţă acestei incapacităţi. Apoi mi-am amintit că eu şi soţul meu nu eram singuri în efortul de a-l creşte pe Noah. Dumnezeu l-a creat şi ştia totul despre el. Dacă îmi duceam la Hristos poverile cu privire la Noah, atunci aş fi fost liberă de tot ce însemna frică şi stres.

  Fie că eşti părintele unui copil cu dizabilităţi, fie al unuia sănătos, turbulent şi vijelios, Dumnezeu este aici pentru tine. Te vede şi îţi cunoaşte nevoile. El aşteaptă să-ţi ofere puterea şi aptitudinile de care ai nevoie ca să-ţi creşti copilul ca ucenic al lui Hristos. El îţi va oferi înţelepciunea care îţi lipseşte. Nu trebuie să faci altceva decât să te duci la cruce şi să-ţi aşezi copilul la picioarele lui Isus.

  Doamne, Te rog, ajută-ne să ne purtăm poverile şi să ne aducem grijile la Tine, astfel încât să ne eliberăm pentru a fi părinţii care ne-ai chemat să fim!

  Asheley Woodruff

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...