Articolul precedentDarul pocăinței
  Articolul următorLumea de dincolo nu există

  Credinţa în acţiune

  Ajutorul îmi vine de la Domnul, care a făcut cerurile şi pământul. Psalmii 121:2

  În calitate de terapeut specializat în sănătate mintală, lucrez în fiecare zi cu copii cu nevoi speciale şi familiile lor. Întâlnesc adesea părinţi suprasolicitaţi care caută ajutor pentru copiii lor diagnosticaţi cu ADHD (tulburare de deficit de atenţie şi hiperactivitate) sau cu PDD (tulburare de dezvoltare generalizată). Lucrez, de asemenea, cu aceia care e posibil să fie pe un drum mai lung, chinuindu-se să facă faţă autismului sau altor diagnostice asociate problemelor mintale, în dificultate de a comunica sau a se dezvolta tipic.

  De multe ori, părinţii sunt frustraţi, furioşi şi extenuaţi. Sunt în criză deoarece nu ştiu ce să facă sau încotro s-o apuce şi se simt judecaţi sau respinşi de societate şi de familie. În acest caz, cum să facem pace cu aceste probleme de nerezolvat având la dispoziţie doar plasturi şi îmbrăţişări? Acceptăm responsabilitatea de a avea grijă de copiii noştri în toate aspectele vieţii lor. Dacă se rănesc, nu îi lăsăm să sângereze, ci facem ceva pentru a-i ajuta. Dacă au un handicap de învăţare sau se chinuie să-şi menţină atenţia sau să se comporte adecvat, intervenim şi căutăm ajutorul unui specialist care înţelege cum să lucreze cu ei. Căutarea după ajutor nu înseamnă trădarea credinţei – este credinţa în acţiune.

  Trăim într-o lume căzută şi afectată de păcat şi doar prin credinţă în Dumnezeu ne vom putea folosi viaţa spre lauda Sa şi vom putea să lăsăm în seama Lui lucrurile neînţelese de noi. Bolile de genul dificultăţilor de învăţare, ADHD-ul sau autismul nu sunt o consecinţă a unor lucruri neglijate de cineva sau de o familie. Nu sunt ceva meritat. Atunci când suferinţa nemeritată ajunge la noi sau la copiii noştri, este normal să fim tentaţi să întrebăm: „Cum e posibil ca un Dumnezeu iubitor să permită aşa ceva?” Când suntem descurajaţi e momentul să luăm legătura cu familia noastră sau cu biserica noastră şi să cerem să se roage pentru noi, să ne ajute în aceste momente grele, fiind resursa noastră la nevoie.

  Cu toţii suntem copii cu nevoi speciale în faţa Domnului şi doar prin harul lui Dumnezeu prezent în vieţile noastre putem depăşi problemele cu care ne luptăm.

  Doamne, ajutorul vine de la Tine şi Te rog să-mi oferi puterea şi înţelepciunea să ştiu când să cer ajutorul din partea celorlalţi, curajul să mă încred în voia Ta şi capacitatea Ta de a-mi folosi viaţa şi vieţile copiilor mei spre slava Ta, chiar si atunci când doare.

  Colleen Duncan

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...