Articolul precedentÎn ochii Lui suntem egali
  Articolul următorNincs középút!

  Care este pasiunea noastră?

  Eu vă spun: pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl va mărturisi şi Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Luca 12:8

  Suntem la casa de marcat a magazinului de electronice, iar copiii mei îşi ridică privirea şi zăresc nişte schelete urâte de Halloween, decorând ieşirea din magazin. Se uită la mine şi îmi spun: „Mami, mă sperie.” Le spun să privească în altă parte. Doamna de la casă ne priveşte nedumerită şi spune: „Este Halloweenul!” Fiul meu cel mai mic, Samuel, se uită la ea cu un aer serios şi îi răspunde, sigur pe sine: „Eu sunt pasionat de lucrurile despre Dumnezeu.”

  Care este pasiunea noastră? Oricare ar fi, şansele sunt mari ca şi copiii noştri să dezvolte aceleaşi pasiuni. Ştim că ei copiază cu mult mai mare precizie ceea ce ne văd pe noi făcând decât ceea ce ne aud spunând. Văzând expresia de pe faţa doamnei de la casă la auzul acelor cuvinte venind de la un copil de şase ani, am fost mândră că băiatul meu alesese să-I ia apărarea lui Dumnezeu. Aceasta însemna că făceam ceva bine. Băieţii mei erau o reflexie a educaţiei mele, dar, mai important, cuvintele lui Samuel ieşeau dintr-o inimă sinceră.

  În aceeaşi seară, în timp ce îl îmbrăţişam înainte de culcare, Samuel a zis: „Mami, nu pot să-mi scot acele gânduri înfricoşătoare din minte.” M-am rugat cu el şi l-am pus să repete: „Doamne, vino în inima mea! Umple-mă cu înţelepciunea şi cunoştinţa Ta! Răscumpără-mi gândurile şi umple-mă cu pacea Ta!” Această cerere simplă, dar pe deplin ascultată, l-a ajutat să adoarmă în pace.

  În această lume gălăgioasă, unde leul care rage întinde capcane încercând să ne devoreze pe noi şi pe copiii noştri, este crucial să avem mintea pe aceeaşi frecvenţă cu Dumnezeu. Ca părinţi, suntem responsabili pentru ceea ce permitem să ne pătrundă în minte şi pentru ceea ce punem în faţa ochilor copiilor noştri. Multe emisiuni TV par nevinovate, dar o singură scenă tulburătoare poate planta o sămânţă care să crească în mintea copiilor noştri, producând o minte instabilă, stresată şi o inimă tulburată. Frica n-a fost creată de Dumnezeu şi El nici nu doreşte să fim temători. Ia-ţi timp să asculţi acea voce divină blândă şi liniştită, pentru ca, atunci când o veni timpul, să I te poţi adresa lui Dumnezeu.

  Tată, menţine-mă atent(ă) la lucrurile peste care îmi cobor ochii! Ajută-mă să privesc spre Tine în fiecare zi şi îndrumă-mă pe măsură ce îi învăţ pe cei mici să facă acelaşi lucru!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  Un exemplu de succes

  Adu-ţi aminte că efectul exemplului tău este mai eficient şi mai de durată decât o discuţie convingătoare şi logică. Dă dovadă de un comportament exemplar înaintea celorlalţi membri din familie şi din cercul social în care te afli şi observă rezultatele binecuvântate de Dumnezeu.

  Influenţa părinţilor

  Exprimă-ţi gratitudinea pentru lucrurile concrete pe care le-au făcut părinții tăi pentru tine. În cele din urmă, păstrează fiecare sfat în inima ta (în interiorul tău) şi câteodată pune-le la gât (fă-le vizibile) ca şi când ar fi nişte minunate podoabe.

  Cinsteşte pe tatăl tău şi pe mama ta

  Astăzi, să ne cinstim părinţii, urmând porunca Domnului: „Copii, ascultaţi de părinţii voştri în toate lucrurile, căci lucrul acesta place Domnului” (Coloseni 3:20)!

  Publicate astăzi

  Dublă comandă

  Ceea ce trebuie să știm se rezumă la următorul adevăr, cel puțin în ce Îl privește pe Dumnezeu. El vrea să facem propriile noastre alegeri și să ne bucurăm de tot, dar nu dorește să fim nefericiți după bucuria de moment a deciziilor noastre. Pe El asta Îl preocupă foarte mult: fericirea noastră și înainte, și în timpul, și după ce facem ceva.

  În tandem către eternitate

  Atât timp cât bărbații și femeile nu se privesc reciproc așa cum îi privește Isus, ei vor rata posibilitățile unei lucrări unite. Dar atunci când încetează să se opună și să se trateze rău unii pe alții, ei lucrează în tandem ca împreună moștenitori, mergând spre eternitate și având beneficiul ajutorării reciproce.

  Nevoia de disciplină

  Dacă trebuie să-ţi pedepseşti copiii, evită pedeapsa fizică; în schimb, interzice-le anumite privilegii, aceasta fiind o opţiune mai eficientă. Dar cel mai important lucru este să nu-l pedepseşti pe copil cu mânie, ci cu dragoste.

  A îmbătrâni frumos este o artă

  Doamne, ajută-mă să prețuiesc darul vieții trăind-o mereu în lumina valorii pe care mi-ai dat-o la cruce! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o persoană care merită cel mai puțin să te porți frumos cu ea și roagă-te ori de câte ori ai ocazia ca Dumnezeu să aducă binecuvântare și în viața acelei persoane!

  Ne dolgozzunk az ördögnek!

  „Mivelhogy azért mindezek felbomlanak, milyeneknek kell lennetek néktek szent életben és kegyességben, akik várjátok és...