Articolul precedentÎn ochii Lui suntem egali
  Articolul următorNincs középút!

  Care este pasiunea noastră?

  Eu vă spun: pe oricine Mă va mărturisi înaintea oamenilor, îl va mărturisi şi Fiul omului înaintea îngerilor lui Dumnezeu. Luca 12:8

  Suntem la casa de marcat a magazinului de electronice, iar copiii mei îşi ridică privirea şi zăresc nişte schelete urâte de Halloween, decorând ieşirea din magazin. Se uită la mine şi îmi spun: „Mami, mă sperie.” Le spun să privească în altă parte. Doamna de la casă ne priveşte nedumerită şi spune: „Este Halloweenul!” Fiul meu cel mai mic, Samuel, se uită la ea cu un aer serios şi îi răspunde, sigur pe sine: „Eu sunt pasionat de lucrurile despre Dumnezeu.”

  Care este pasiunea noastră? Oricare ar fi, şansele sunt mari ca şi copiii noştri să dezvolte aceleaşi pasiuni. Ştim că ei copiază cu mult mai mare precizie ceea ce ne văd pe noi făcând decât ceea ce ne aud spunând. Văzând expresia de pe faţa doamnei de la casă la auzul acelor cuvinte venind de la un copil de şase ani, am fost mândră că băiatul meu alesese să-I ia apărarea lui Dumnezeu. Aceasta însemna că făceam ceva bine. Băieţii mei erau o reflexie a educaţiei mele, dar, mai important, cuvintele lui Samuel ieşeau dintr-o inimă sinceră.

  În aceeaşi seară, în timp ce îl îmbrăţişam înainte de culcare, Samuel a zis: „Mami, nu pot să-mi scot acele gânduri înfricoşătoare din minte.” M-am rugat cu el şi l-am pus să repete: „Doamne, vino în inima mea! Umple-mă cu înţelepciunea şi cunoştinţa Ta! Răscumpără-mi gândurile şi umple-mă cu pacea Ta!” Această cerere simplă, dar pe deplin ascultată, l-a ajutat să adoarmă în pace.

  În această lume gălăgioasă, unde leul care rage întinde capcane încercând să ne devoreze pe noi şi pe copiii noştri, este crucial să avem mintea pe aceeaşi frecvenţă cu Dumnezeu. Ca părinţi, suntem responsabili pentru ceea ce permitem să ne pătrundă în minte şi pentru ceea ce punem în faţa ochilor copiilor noştri. Multe emisiuni TV par nevinovate, dar o singură scenă tulburătoare poate planta o sămânţă care să crească în mintea copiilor noştri, producând o minte instabilă, stresată şi o inimă tulburată. Frica n-a fost creată de Dumnezeu şi El nici nu doreşte să fim temători. Ia-ţi timp să asculţi acea voce divină blândă şi liniştită, pentru ca, atunci când o veni timpul, să I te poţi adresa lui Dumnezeu.

  Tată, menţine-mă atent(ă) la lucrurile peste care îmi cobor ochii! Ajută-mă să privesc spre Tine în fiecare zi şi îndrumă-mă pe măsură ce îi învăţ pe cei mici să facă acelaşi lucru!

  Tami Faudi

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...