Articolul precedentPrințesa din inima mea
  Articolul următorIertarea, un dar special

  A doua sansă

  Căci Domnul este bun; bunătatea Lui ține în veci și credincioșia Lui, din neam în neam. Psalmul 100:5

  Am spus de multe ori că, dacă ar fi să devin părinte din nou, aş fi unul mult mai bun decât am fost la 21 de ani. Hmmm… Ai grijă ce vorbeşti! S-ar putea să ţi se acorde o a doua şansă. Să îndeplinesc rolul unui părinte pe la mijlocul decadei a cincea nu este exact ceea ce plănuisem pentru viaţa mea, dar Dumnezeu mi-a promis că îmi va oferi tot ce am nevoie pentru a mă descurca.

  Statisticile cu privire la numărul bunicilor care îşi cresc nepoţii sunt destul de surprinzătoare. Eu şi soţul meu lucrăm cot la cot în vederea educaţiei lui Chloe, nepoţica noastră de aproape patru ani, împreună cu fiul meu şi cu mama lui Chloe. Fiul meu şi Chloe locuiesc la noi.

  În timp ce contribui la creşterea acestui copil preţios, sunt recunoscătoare pentru toate ciudăţeniile din viaţa mea pe care a trebuit să le rezolv. Acum ştiu ce contează cel mai mult în viaţă. Acum am o înţelegere mai bună cu privire la spiritualitate versus religie. Am ceva valoros de transmis în legătură cu semnificaţia statutului de creştin. Am învăţat că totul se rezumă la Isus. Da, atât e de simplu.

  Pe măsură ce mă apropii de ultimii mei ani de viaţă, am început să mă concentrez pe ceea ce contează cel mai mult. Fiind în perioada de formare a relaţiei cu Isus, Chloe are acea inocenţă şi încredere pe care numai un copil le poate avea. Mi s-a oferit şansa de a o învăţa, prin exemplul meu, cum arată o relaţie cu Isus. Vreau să o învăţ bunătatea, empatia, generozitatea, grija pentru ceilalţi, dragostea, compasiunea, respectul, bucuria, pacea, delicateţea şi credinţa. Sunt onorată.

  C. Everett Koop spunea: „Viaţa nu permite responsabilităţi sau privilegii mai mari decât creşterea şi formarea următoarei generaţii.” Pot spune că mă descurc mult mai bine ca bunică decât m-am descurcat ca părinte, şi aceasta mulţumită lecţiilor de viaţă pe care Dumnezeu a îngăduit să le învăţ şi graţie harului şi milei Sale.

  Aşadar, dacă te afli în postura unui bunic ce funcţionează pe post de părinte, ţine-te strâns de Isus! Continuă să priveşti în sus! Dumnezeu ţi-a oferit a doua şansă, aşa că îţi va da tot ce vei avea nevoie pentru a o scoate la capăt.

  Tată, Te rog nu să-mi iei responsabilitatea parentală, ci să lucrezi prin mâinile mele pentru a fi ceea ce copilul are nevoie cel mai mult. Îţi mulţumesc!

  Mary Nell Rosenboom

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...