Articolul precedentMama
  Articolul următorJuslibol

  Stop-cadru

  Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

  Nu există nimic mai minunat în viaţă decât sosirea pe lume a unui bebeluş. Iar nepoţii sunt cele mai preţioase miracole din câte există. Când acea micuţă persoană apare în peisaj, toate celelalte lucruri se opresc din mers. Frumoşi, inocenţi şi aparent necontaminaţi de răul din lumea aceasta, nepoţii au inima ca o foaie curată care aşteaptă să fie scrisă – intactă şi plină de încredere. Ce bine ar fi dacă pur şi simplu i-am putea face stop-cadru acestui moment, facându-l să dureze o veşnicie, înainte ca flagelul răului să-şi lase amprenta şi să înlăture dulcea inocenţă!

  Isus cunoaşte ispitele şi starea zdrobită a fiecărei inimi. El nu a uitat chinurile avute de primii părinţi din cauza propriei neascultări şi durerea pe care au simţit-o când şi-au urmărit copiii călcând pe urmele lor, ca păcătoşi. Întreaga lume încă suferă de pe urma alegerii lor. Iar Isus a venit să ne salveze pe toţi, deoarece, la fel ca mine, El îşi iubeşte copiii.

  Nimic din ce ar putea face nepoţica mea nu poate să mă determine să o iubesc mai puţin. O iubesc cu toată capacitatea inimii unei bunici. Şi dacă eu, ca om, abia dacă pot cuprinde iubirea pentru nepoata mea, cu cât mai mult ne iubeşte şi ne adoră Creatorul nostru? Cum se poate măsura acest tip de dragoste? Cât de ciudat este faptul că uneori ne luptăm cu întrebarea dacă El ne iubeşte! Cât de mult îşi doreşte ca noi să ne recunoaştem nevoia de El, să fim smeriţi, dar şi încurajaţi de simplul adevăr că avem nevoie de El. Noi nu ne putem repara pe noi înşine. Asemenea unor bebeluşi, suntem dependenţi de puterea Sa şi de sacrificiul Său pentru a ajunge să trăim în împărăţia Lui.

  Niciun ochi n-a văzut, nicio ureche n-a auzit şi nicio minte nu e în stare să înţeleagă lucrurile pe care El ni le-a pregătit acolo. De ce? Pentru că El îşi iubeşte copilaşii. Aminteşte-ţi în fiecare zi să-ţi umpli viaţa cu dragostea Sa! Se vor vedea rezultatele. Iar cei mici ne urmăresc.

  Doamne, umple-ne cu Duhul Tău, astfel încât să le oferim copiilor şi nepoţilor noştri lucrurile de care au cea mai mare nevoie: dragostea Ta, chiar şi în zilele grele! Îţi mulţumesc pentru puterea pe care ne-ai promis-o, aceea de a semăna cu Tine şi de a iubi ca Tine!

  Cheri Gatton

  Din aceeași categorie

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Rămânerea în Isus

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Adevărata eliberare

  Păcatul este un tip de sclavie ce afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Psihoneuroendocrinoimunologie

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...