Stop-cadru

Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

Nu există nimic mai minunat în viaţă decât sosirea pe lume a unui bebeluş. Iar nepoţii sunt cele mai preţioase miracole din câte există. Când acea micuţă persoană apare în peisaj, toate celelalte lucruri se opresc din mers. Frumoşi, inocenţi şi aparent necontaminaţi de răul din lumea aceasta, nepoţii au inima ca o foaie curată care aşteaptă să fie scrisă – intactă şi plină de încredere. Ce bine ar fi dacă pur şi simplu i-am putea face stop-cadru acestui moment, facându-l să dureze o veşnicie, înainte ca flagelul răului să-şi lase amprenta şi să înlăture dulcea inocenţă!

Isus cunoaşte ispitele şi starea zdrobită a fiecărei inimi. El nu a uitat chinurile avute de primii părinţi din cauza propriei neascultări şi durerea pe care au simţit-o când şi-au urmărit copiii călcând pe urmele lor, ca păcătoşi. Întreaga lume încă suferă de pe urma alegerii lor. Iar Isus a venit să ne salveze pe toţi, deoarece, la fel ca mine, El îşi iubeşte copiii.

Nimic din ce ar putea face nepoţica mea nu poate să mă determine să o iubesc mai puţin. O iubesc cu toată capacitatea inimii unei bunici. Şi dacă eu, ca om, abia dacă pot cuprinde iubirea pentru nepoata mea, cu cât mai mult ne iubeşte şi ne adoră Creatorul nostru? Cum se poate măsura acest tip de dragoste? Cât de ciudat este faptul că uneori ne luptăm cu întrebarea dacă El ne iubeşte! Cât de mult îşi doreşte ca noi să ne recunoaştem nevoia de El, să fim smeriţi, dar şi încurajaţi de simplul adevăr că avem nevoie de El. Noi nu ne putem repara pe noi înşine. Asemenea unor bebeluşi, suntem dependenţi de puterea Sa şi de sacrificiul Său pentru a ajunge să trăim în împărăţia Lui.

Niciun ochi n-a văzut, nicio ureche n-a auzit şi nicio minte nu e în stare să înţeleagă lucrurile pe care El ni le-a pregătit acolo. De ce? Pentru că El îşi iubeşte copilaşii. Aminteşte-ţi în fiecare zi să-ţi umpli viaţa cu dragostea Sa! Se vor vedea rezultatele. Iar cei mici ne urmăresc.

Doamne, umple-ne cu Duhul Tău, astfel încât să le oferim copiilor şi nepoţilor noştri lucrurile de care au cea mai mare nevoie: dragostea Ta, chiar şi în zilele grele! Îţi mulţumesc pentru puterea pe care ne-ai promis-o, aceea de a semăna cu Tine şi de a iubi ca Tine!

Cheri Gatton

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor