Articolul precedentMama
  Articolul următorJuslibol

  Stop-cadru

  Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor. Matei 18:3

  Nu există nimic mai minunat în viaţă decât sosirea pe lume a unui bebeluş. Iar nepoţii sunt cele mai preţioase miracole din câte există. Când acea micuţă persoană apare în peisaj, toate celelalte lucruri se opresc din mers. Frumoşi, inocenţi şi aparent necontaminaţi de răul din lumea aceasta, nepoţii au inima ca o foaie curată care aşteaptă să fie scrisă – intactă şi plină de încredere. Ce bine ar fi dacă pur şi simplu i-am putea face stop-cadru acestui moment, facându-l să dureze o veşnicie, înainte ca flagelul răului să-şi lase amprenta şi să înlăture dulcea inocenţă!

  Isus cunoaşte ispitele şi starea zdrobită a fiecărei inimi. El nu a uitat chinurile avute de primii părinţi din cauza propriei neascultări şi durerea pe care au simţit-o când şi-au urmărit copiii călcând pe urmele lor, ca păcătoşi. Întreaga lume încă suferă de pe urma alegerii lor. Iar Isus a venit să ne salveze pe toţi, deoarece, la fel ca mine, El îşi iubeşte copiii.

  Nimic din ce ar putea face nepoţica mea nu poate să mă determine să o iubesc mai puţin. O iubesc cu toată capacitatea inimii unei bunici. Şi dacă eu, ca om, abia dacă pot cuprinde iubirea pentru nepoata mea, cu cât mai mult ne iubeşte şi ne adoră Creatorul nostru? Cum se poate măsura acest tip de dragoste? Cât de ciudat este faptul că uneori ne luptăm cu întrebarea dacă El ne iubeşte! Cât de mult îşi doreşte ca noi să ne recunoaştem nevoia de El, să fim smeriţi, dar şi încurajaţi de simplul adevăr că avem nevoie de El. Noi nu ne putem repara pe noi înşine. Asemenea unor bebeluşi, suntem dependenţi de puterea Sa şi de sacrificiul Său pentru a ajunge să trăim în împărăţia Lui.

  Niciun ochi n-a văzut, nicio ureche n-a auzit şi nicio minte nu e în stare să înţeleagă lucrurile pe care El ni le-a pregătit acolo. De ce? Pentru că El îşi iubeşte copilaşii. Aminteşte-ţi în fiecare zi să-ţi umpli viaţa cu dragostea Sa! Se vor vedea rezultatele. Iar cei mici ne urmăresc.

  Doamne, umple-ne cu Duhul Tău, astfel încât să le oferim copiilor şi nepoţilor noştri lucrurile de care au cea mai mare nevoie: dragostea Ta, chiar şi în zilele grele! Îţi mulţumesc pentru puterea pe care ne-ai promis-o, aceea de a semăna cu Tine şi de a iubi ca Tine!

  Cheri Gatton

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...