Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Ca între fete

  Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere. Filipeni 1:9

  Când prima mea nepoată, Ashley, a început să vorbească, purtam uneori discuţii ca între fete. Când era micuţă, discutam despre lucrurile pe care le ştia ea. O întrebam despre culoarea ei preferată şi despre animalul ei favorit şi de ce îi plăceau aşa de mult. Ne explicam uneori de ce ne plăceau pantofii pe care îi purtam. Râdeam în timp ce vorbeam despre câinii familiei. Discutam despre lucrurile care erau importante pentru ea. Voiam să înţeleagă de timpuriu că era în siguranţă cu mine şi că eu o ascultam. Dacă se apropia cineva de scări, ea obişnuia să ţipe: „Du-te! Avem o discuţie între fete!”

  Pe măsură ce a crescut, am continuat să discutăm, adesea în maşină, în timp ce mergeam spre diferite locuri. Conversaţiile noastre s-au schimbat odată cu vârsta. Vorbeam despre prieteniile ei de la şcoală şi de la biserică. Ne împărtăşeam una alteia de ce îl iubim pe Dumnezeu şi de ce biserica este aşa de importantă pentru fiecare dintre noi. Ea era deschisă şi sinceră cu opiniile ei şi la fel eram şi eu. Nu existau răspunsuri greşite.

  Când şi-a luat carnetul de şofer, mi-a spus: „Mă bucur că mi-am luat permisul, dar îmi va fi dor de momentele în care mă duceai în diverse locuri, pentru că acelea erau momentele noastre de vorbă. Poate că tot o să mă mai duci tu din când în când, ca să mai putem vorbi.”

  Acum Ashley are aproape 18 ani şi se pregăteşte de absolvirea liceului. Încă îşi deschide inima cu uşurinţă către mine. Ştie că îi voi asculta gândurile şi emoţiile, îi prezint ideile mele fără să încerc să o fac să şi le însuşească. Deoarece nu există niciun fel de presiune, ea se simte liberă să fie sau să nu fie de acord. Uneori, ulterior, ajung să o aud exprimându-şi sentimente şi opinii care iniţial fuseseră ale mele.

  Discuţiile noastre ca între fete sunt importante în relaţia noastră, exact aşa cum am sperat să fie. Nu s-au întâmplat de la sine. A fost nevoie de intenţie precisă pentru a le avea şi a le păstra relevante. Discuţiile între fete nu au fost doar amuzante, ci şi foarte importante în procesul ei de educare. Încearcă şi tu acest lucru cu nepoţii tăi!

  Tată ceresc, menţine-ne atenţi la copiii şi nepoţii noştri, la fel cum Tu ne asculţi pe noi! Tu eşti întotdeauna interesat, întotdeauna îţi iei timp şi întotdeauna eşti încântat să fii cu noi.

  Ginny Allen

  Din aceeași categorie

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...