Articolul precedentProiecție wireless
  Articolul următorUn tăciune scos din foc

  Ca între fete

  Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere. Filipeni 1:9

  Când prima mea nepoată, Ashley, a început să vorbească, purtam uneori discuţii ca între fete. Când era micuţă, discutam despre lucrurile pe care le ştia ea. O întrebam despre culoarea ei preferată şi despre animalul ei favorit şi de ce îi plăceau aşa de mult. Ne explicam uneori de ce ne plăceau pantofii pe care îi purtam. Râdeam în timp ce vorbeam despre câinii familiei. Discutam despre lucrurile care erau importante pentru ea. Voiam să înţeleagă de timpuriu că era în siguranţă cu mine şi că eu o ascultam. Dacă se apropia cineva de scări, ea obişnuia să ţipe: „Du-te! Avem o discuţie între fete!”

  Pe măsură ce a crescut, am continuat să discutăm, adesea în maşină, în timp ce mergeam spre diferite locuri. Conversaţiile noastre s-au schimbat odată cu vârsta. Vorbeam despre prieteniile ei de la şcoală şi de la biserică. Ne împărtăşeam una alteia de ce îl iubim pe Dumnezeu şi de ce biserica este aşa de importantă pentru fiecare dintre noi. Ea era deschisă şi sinceră cu opiniile ei şi la fel eram şi eu. Nu existau răspunsuri greşite.

  Când şi-a luat carnetul de şofer, mi-a spus: „Mă bucur că mi-am luat permisul, dar îmi va fi dor de momentele în care mă duceai în diverse locuri, pentru că acelea erau momentele noastre de vorbă. Poate că tot o să mă mai duci tu din când în când, ca să mai putem vorbi.”

  Acum Ashley are aproape 18 ani şi se pregăteşte de absolvirea liceului. Încă îşi deschide inima cu uşurinţă către mine. Ştie că îi voi asculta gândurile şi emoţiile, îi prezint ideile mele fără să încerc să o fac să şi le însuşească. Deoarece nu există niciun fel de presiune, ea se simte liberă să fie sau să nu fie de acord. Uneori, ulterior, ajung să o aud exprimându-şi sentimente şi opinii care iniţial fuseseră ale mele.

  Discuţiile noastre ca între fete sunt importante în relaţia noastră, exact aşa cum am sperat să fie. Nu s-au întâmplat de la sine. A fost nevoie de intenţie precisă pentru a le avea şi a le păstra relevante. Discuţiile între fete nu au fost doar amuzante, ci şi foarte importante în procesul ei de educare. Încearcă şi tu acest lucru cu nepoţii tăi!

  Tată ceresc, menţine-ne atenţi la copiii şi nepoţii noştri, la fel cum Tu ne asculţi pe noi! Tu eşti întotdeauna interesat, întotdeauna îţi iei timp şi întotdeauna eşti încântat să fii cu noi.

  Ginny Allen

  Din aceeași categorie

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Canale de binecuvântare

  Dumnezeu ştie bine că secerişul va fi mare, chiar dacă sunt prea puţini lucrători care să fie gata să-l strângă (Luca 10:2). Să-L rugăm pe Domnul astăzi să scoată mai mulţi lucrători în câmpul Său! Să-L rugăm să ne atingă inimile mai mult decât orice altceva!

  Măreţia slujirii

  Isus a amplificat măreţia în slujire atunci când le-a spălat ucenicilor picioarele, chiar înainte de a se da pe Sine jertfă pentru răscumpărarea noastră. Să dăm dovadă de aceeaşi atitudine pe care a avut-o Hristos, încurajând acest fel de măreţie chiar astăzi.

  Să facem bine tuturor!

  Este vreun bolnav prin vecini? Ai ocazia să-l ajuţi! Ai vreun prieten şomer? Aceasta este ocazia ta! Are cineva vreo urgenţă sau trece prin unele dificultăţi? Nu pierde asemenea ocazii favorabile de a oferi asistenţă voluntară!

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...