Ca între fete

Şi mă rog ca dragostea voastră să crească tot mai mult în cunoştinţă şi orice pricepere. Filipeni 1:9

Când prima mea nepoată, Ashley, a început să vorbească, purtam uneori discuţii ca între fete. Când era micuţă, discutam despre lucrurile pe care le ştia ea. O întrebam despre culoarea ei preferată şi despre animalul ei favorit şi de ce îi plăceau aşa de mult. Ne explicam uneori de ce ne plăceau pantofii pe care îi purtam. Râdeam în timp ce vorbeam despre câinii familiei. Discutam despre lucrurile care erau importante pentru ea. Voiam să înţeleagă de timpuriu că era în siguranţă cu mine şi că eu o ascultam. Dacă se apropia cineva de scări, ea obişnuia să ţipe: „Du-te! Avem o discuţie între fete!”

Pe măsură ce a crescut, am continuat să discutăm, adesea în maşină, în timp ce mergeam spre diferite locuri. Conversaţiile noastre s-au schimbat odată cu vârsta. Vorbeam despre prieteniile ei de la şcoală şi de la biserică. Ne împărtăşeam una alteia de ce îl iubim pe Dumnezeu şi de ce biserica este aşa de importantă pentru fiecare dintre noi. Ea era deschisă şi sinceră cu opiniile ei şi la fel eram şi eu. Nu existau răspunsuri greşite.

Când şi-a luat carnetul de şofer, mi-a spus: „Mă bucur că mi-am luat permisul, dar îmi va fi dor de momentele în care mă duceai în diverse locuri, pentru că acelea erau momentele noastre de vorbă. Poate că tot o să mă mai duci tu din când în când, ca să mai putem vorbi.”

Acum Ashley are aproape 18 ani şi se pregăteşte de absolvirea liceului. Încă îşi deschide inima cu uşurinţă către mine. Ştie că îi voi asculta gândurile şi emoţiile, îi prezint ideile mele fără să încerc să o fac să şi le însuşească. Deoarece nu există niciun fel de presiune, ea se simte liberă să fie sau să nu fie de acord. Uneori, ulterior, ajung să o aud exprimându-şi sentimente şi opinii care iniţial fuseseră ale mele.

Discuţiile noastre ca între fete sunt importante în relaţia noastră, exact aşa cum am sperat să fie. Nu s-au întâmplat de la sine. A fost nevoie de intenţie precisă pentru a le avea şi a le păstra relevante. Discuţiile între fete nu au fost doar amuzante, ci şi foarte importante în procesul ei de educare. Încearcă şi tu acest lucru cu nepoţii tăi!

Tată ceresc, menţine-ne atenţi la copiii şi nepoţii noştri, la fel cum Tu ne asculţi pe noi! Tu eşti întotdeauna interesat, întotdeauna îţi iei timp şi întotdeauna eşti încântat să fii cu noi.

Ginny Allen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor