Articolul precedentMindig lesznek nehézségek
  Articolul următorCâinii au suflet?

  Vâsleşte în aceeaşi direcţie

  Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că şi în tine. 2 Timotei 1:5

  Cum ştie toată lumea, în fişa postului de bunic scrie că trebuie să se lase călărit de nenumărate ori, să citească poveşti înainte de culcare, să vizioneze la nesfârşit un desen animat, chiar dacă la aceeaşi oră se transmite campionatul de fotbal, să transfere în buzunarul bunicii fonduri nelimitate pentru zile de naştere sau bilete de avion la evenimente naţionale de referinţă, precum căderea primului dinte de lapte.

  Nepoţii noştri sunt la vârsta la care absorb cu ochii larg deschişi multe detalii. Aşa că mă rog ca ei să vadă imaginea tandreţii şi iubirii Tatălui ceresc de fiecare dată când vine bunicul în vizită pe weekend. Dar această imagine pare mai degrabă un râu spiritual cu multe pietre ascunse.

  Bunicii trebuie să privească în oglinda timpului şi să realizeze că nu ei sunt părinţii nepoţilor; nu noi suntem responsabili cu domeniile spirituale create de copiii noştri. Îndrumarea nepoţilor în relaţia lor cu Isus este sarcina primară a altcuiva, ceva ce eu, personal, nu îndrăznesc să subminez. În primul rând, nu ar fi corect, în al doilea rând, ar genera resentimente pe termen lung. În al treilea rând, le-ar da de înţeles fetelor mele că le consider eforturile insuficient de sârguincioase sau insuficient de solide doctrinar.

  În ceea ce priveşte lucrurile spirituale, experienţa mi-a arătat că se poate ajunge uşor la sufocare: rugăciunile în familie pot deveni mesaje redirecţionate spre părinţii „căldicei”, o contracarare a „închinării la Baal” observate, după părerea noastră, pe ramura următoare a arborelui genealogic. Deci, din partea noastră, a bunicilor, e nevoie de o doză mare de har şi de sfânta muşcare a limbii. Cea mai bună îndrumare spirituală – apropo de râuri – este să vâslim în aceeaşi direcţie cu copiii noştri, apreciindu-le şi susţinându-le eforturile. Exprimă public faptul că le admiri succesul si că doreşti să le fii un aliat bine-venit!

  Îţi mulţumesc, Tată, pentru înţelepciunea de a şti cum să îmi susţin cel mai bine copiii în rolul lor de părinţi – chiar şi atunci când metodele lor nu sunt cele pe care le-aş alege eu! Ajută-mă să am încredere că Tu lucrezi în ei şi prin ei, întocmai cum lucrai şi cu mine în „vremurile de odinioară”!

  David B. Smith

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...