Articolul precedentAz Isten békessége
  Articolul următorOriginea fricii

  Iubire la distantă

  Căci martor îmi este Dumnezeu că vă iubesc pe toţi cu o dragoste nespusă, în Isus Hristos. Filipeni 1:8

  Niciodată nu mi-am închipuit că vom locui atât de departe de nepoţii noştri. Visurile mele referitoare la nepoţi includeau şi apropierea de ei: părinţii lor să-i lase la noi când mergeau la cumpărături; noi să-i luăm de la şcoală; să ne jucăm cu păpuşile şi cu mingea; să stea lângă mine când fac prăjituri; să participăm la fiecare festivitate şcolară, bătând voioşi din palme la spectacolele lor. În schimb, doi nepoţi locuiesc la o mie de kilometri la nord de noi, iar altul, la o mie de kilometri la sud. Ceilalţi doi, un băiat şi o fetiţă, locuiesc în Kenya, Africa, împreună cu părinţii lor misionari. Ce să facă o bunică în cazul ăsta?

  Skype-ul poate fi o alegere practică, dacă poţi trece peste diferenţele de fus orar şi poţi înghesui convorbirile printre treburile pe care le ai de făcut. Dar pentru noi, bunicile de modă veche, scrisorile redactate de mână sună mai bine. O scrisoare măcar la două săptămâni te va menţine parte din viaţa lor. Trimite-le un desen pe care l-ai făcut – copiii mici nu sunt critici -, trimite-le poze să le coloreze, abţibilduri, un test amuzant, o gumă sau monede să le pună în puşculiţă. După o vizită faţă către faţă, realizează un album cu pozele tale împreună cu ei.

  Te poţi înregistra video cu telefonul în timp ce le spui poveşti şi le poţi trimite prin e-mail. Tehnologia din ziua de azi ne oferă foarte multe variante. Dar să nu uităm de vizitele personale.

  Luna viitoare mă duc să-mi vizitez prinţul de doi ani, deoarece tatăl lui va fi plecat din oraş, iar mama lui are un program de lucru imprevizibil. Şi eu, şi soţul meu am mai făcut acest lucru şi ne place la nebunie. Cu copiii din Africa, e-mailul este cea mai bună variantă, pentru că Skype-ul nu prea e compatibil cu noi. Chiar şi aşa, an de an, i-am privit deschizând cadouri la final de an, iar acest lucru a fost distractiv pentru ambele familii. Concediul anual îi aduce înapoi în State în fiecare vară, iar de câteva ori chiar mi-am făcut curaj şi am mers să îi vizitez. Zborurile lungi şi escalele pur şi simplu merită efortul atunci când îmi văd nepoata cântând în formaţia de viori de la biserică şi nepotul cântând în corul de copii.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru nenumăratele moduri pe care le avem astăzi de a rămâne aproape de nepoţii noştri! Ajută-ne să rămânem conectaţi şi relevanţi şi întotdeauna să îi îndreptăm spre Tine!

  Penny Estes Wheeler

  Din aceeași categorie

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Rănile trecătoare

  Roagă-te astăzi ca Dumnezeu să te ajute să fii un prieten bun şi să-ţi dea destulă înţelepciune să poţi discerne prietenul adevărat de cel fals. Influenţa unui prieten poate fi atât de mare încât să-ţi compromită propria mântuire.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...