Bucurii de bunici

Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:4

Ce îţi aduce încântare în relaţia ta cu Domnul? Este duminică dimineaţa, partea mea preferată din săptămână, pentru că astăzi este ziua în care voi apuca să le vorbesc nepoţilor mei, să îi privesc şi să mă bucur de ei – Kayla, Ethan şi Zara. Noi locuim în Statele Unite, iar ei locuiesc în Africa (Ghana şi Africa de Sud), aşa că trebuie să facem compromisuri cu privire la fusul orar, programul de muncă şi activităţile sociale.

Există un singur lucru mai încântător decât a fi părinte, iar acela este a fi bunic. Legătura cu nepoţii şi copiii reprezintă o prioritate pentru mine şi soţul meu.

La vârsta de şase luni, respectiv doi şi trei ani, nepoţii mei cresc, învaţă şi se dezvoltă atât de repede încât abia putem ţine pasul cu ei. Suntem foarte recunoscători că avem băieţi şi nurori care pun preţ pe familie suficient de mult încât să împartă cu noi momentele speciale din viaţa copiilor lor şi să ne trimită, de pe partea cealaltă a globului, videoclipuri şi poze aproape în fiecare zi. Ne verificăm telefoanele în fiecare dimineaţă pentru a vedea ce au făcut de-a lungul zilei, în timp ce noi dormeam.

Ne bucurăm de fiecare cuvânt pe care ei îl rostesc, de fiecare sunet sau răspuns pe care îl primim. Îi privim construindu-şi corturi, dând petreceri cu ceai, mâncând, zâmbind pentru prima oară, rostogolindu-se, stând în şezut pentru prima dată, jucându-se cu degetele de la picioare, făcând primii paşi. Chiar dacă nu suntem prezenţi pentru a ne ajuta copiii la creşterea copiilor lor, lucru pe care sunt sigură că l-ar aprecia, le putem oferi susţinere şi încurajare şi ne putem delecta cu bucuriile lor de părinţi.

Există multe lucruri pe care le au în comun bucuria în Domnul şi bucuria generată de copii şi nepoţi. Putem savura momentele cu Dumnezeu, ne putem delecta cu ele, putem vorbi despre ele, la fel cum povestim ultimele escapade ale nepoţilor noştri. Şi, mai presus de toate, putem avea încredere că Dumnezeu cunoaşte cele mai profunde dorinţe ale inimii noastre şi ne promite că le va împlini.

Tată din ceruri, Îţi mulţumesc că ne-ai împlinit dorinţele şi că am conştientizat dragostea pe care le-o porţi nepoţilor noştri! Ce dar minunat! Îţi mulţumim!

Shirley Allen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor