Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Bucurii de bunici

  Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:4

  Ce îţi aduce încântare în relaţia ta cu Domnul? Este duminică dimineaţa, partea mea preferată din săptămână, pentru că astăzi este ziua în care voi apuca să le vorbesc nepoţilor mei, să îi privesc şi să mă bucur de ei – Kayla, Ethan şi Zara. Noi locuim în Statele Unite, iar ei locuiesc în Africa (Ghana şi Africa de Sud), aşa că trebuie să facem compromisuri cu privire la fusul orar, programul de muncă şi activităţile sociale.

  Există un singur lucru mai încântător decât a fi părinte, iar acela este a fi bunic. Legătura cu nepoţii şi copiii reprezintă o prioritate pentru mine şi soţul meu.

  La vârsta de şase luni, respectiv doi şi trei ani, nepoţii mei cresc, învaţă şi se dezvoltă atât de repede încât abia putem ţine pasul cu ei. Suntem foarte recunoscători că avem băieţi şi nurori care pun preţ pe familie suficient de mult încât să împartă cu noi momentele speciale din viaţa copiilor lor şi să ne trimită, de pe partea cealaltă a globului, videoclipuri şi poze aproape în fiecare zi. Ne verificăm telefoanele în fiecare dimineaţă pentru a vedea ce au făcut de-a lungul zilei, în timp ce noi dormeam.

  Ne bucurăm de fiecare cuvânt pe care ei îl rostesc, de fiecare sunet sau răspuns pe care îl primim. Îi privim construindu-şi corturi, dând petreceri cu ceai, mâncând, zâmbind pentru prima oară, rostogolindu-se, stând în şezut pentru prima dată, jucându-se cu degetele de la picioare, făcând primii paşi. Chiar dacă nu suntem prezenţi pentru a ne ajuta copiii la creşterea copiilor lor, lucru pe care sunt sigură că l-ar aprecia, le putem oferi susţinere şi încurajare şi ne putem delecta cu bucuriile lor de părinţi.

  Există multe lucruri pe care le au în comun bucuria în Domnul şi bucuria generată de copii şi nepoţi. Putem savura momentele cu Dumnezeu, ne putem delecta cu ele, putem vorbi despre ele, la fel cum povestim ultimele escapade ale nepoţilor noştri. Şi, mai presus de toate, putem avea încredere că Dumnezeu cunoaşte cele mai profunde dorinţe ale inimii noastre şi ne promite că le va împlini.

  Tată din ceruri, Îţi mulţumesc că ne-ai împlinit dorinţele şi că am conştientizat dragostea pe care le-o porţi nepoţilor noştri! Ce dar minunat! Îţi mulţumim!

  Shirley Allen

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...