Articolul precedentAz igazi kedvesség
  Articolul următorUniversalitatea fricii

  Bucurii de bunici

  Domnul să-ţi fie desfătarea şi El îţi va da tot ce-ţi doreşte inima. Psalmii 37:4

  Ce îţi aduce încântare în relaţia ta cu Domnul? Este duminică dimineaţa, partea mea preferată din săptămână, pentru că astăzi este ziua în care voi apuca să le vorbesc nepoţilor mei, să îi privesc şi să mă bucur de ei – Kayla, Ethan şi Zara. Noi locuim în Statele Unite, iar ei locuiesc în Africa (Ghana şi Africa de Sud), aşa că trebuie să facem compromisuri cu privire la fusul orar, programul de muncă şi activităţile sociale.

  Există un singur lucru mai încântător decât a fi părinte, iar acela este a fi bunic. Legătura cu nepoţii şi copiii reprezintă o prioritate pentru mine şi soţul meu.

  La vârsta de şase luni, respectiv doi şi trei ani, nepoţii mei cresc, învaţă şi se dezvoltă atât de repede încât abia putem ţine pasul cu ei. Suntem foarte recunoscători că avem băieţi şi nurori care pun preţ pe familie suficient de mult încât să împartă cu noi momentele speciale din viaţa copiilor lor şi să ne trimită, de pe partea cealaltă a globului, videoclipuri şi poze aproape în fiecare zi. Ne verificăm telefoanele în fiecare dimineaţă pentru a vedea ce au făcut de-a lungul zilei, în timp ce noi dormeam.

  Ne bucurăm de fiecare cuvânt pe care ei îl rostesc, de fiecare sunet sau răspuns pe care îl primim. Îi privim construindu-şi corturi, dând petreceri cu ceai, mâncând, zâmbind pentru prima oară, rostogolindu-se, stând în şezut pentru prima dată, jucându-se cu degetele de la picioare, făcând primii paşi. Chiar dacă nu suntem prezenţi pentru a ne ajuta copiii la creşterea copiilor lor, lucru pe care sunt sigură că l-ar aprecia, le putem oferi susţinere şi încurajare şi ne putem delecta cu bucuriile lor de părinţi.

  Există multe lucruri pe care le au în comun bucuria în Domnul şi bucuria generată de copii şi nepoţi. Putem savura momentele cu Dumnezeu, ne putem delecta cu ele, putem vorbi despre ele, la fel cum povestim ultimele escapade ale nepoţilor noştri. Şi, mai presus de toate, putem avea încredere că Dumnezeu cunoaşte cele mai profunde dorinţe ale inimii noastre şi ne promite că le va împlini.

  Tată din ceruri, Îţi mulţumesc că ne-ai împlinit dorinţele şi că am conştientizat dragostea pe care le-o porţi nepoţilor noştri! Ce dar minunat! Îţi mulţumim!

  Shirley Allen

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...