Articolul precedentHelyes ruházkodás
  Articolul următorMi-e frică!

  Copiii văd, copiii fac

  Adevărat, adevărat vă spun că Fiul nu poate face nimic de la Sine; El nu face decât ce vede pe Tatăl făcând; şi tot ce face Tatăl face şi Fiul întocmai. Ioan 5:19

  Stăteam la o coadă pentru a-mi cumpăra micul dejun şi chiar în faţa mea se aflau un bunic şi nepotul lui. Evident nemulţumit de servirea lentă, bunicul se certa cu angajata de la casă, care făcea tot posibilul să urgenteze comanda lui. Cum ea nu răspundea în mod satisfăcător la întrebările lui, el i-a strigat: „Cum se poate aşa ceva? Lucrezi aici şi nu ştii? Atunci pe cine ar trebui să întrebăm?” După ce a terminat, copilul de şase ani a repetat exact aceleaşi cuvinte, arătând cu degetul spre angajată, la fel ca bunicul lui.

  Modelul – cea mai eficientă strategie de educaţie din câte există pe planeta Pământ. În bine sau în rău, copiii învaţă cel mai bine prin imitarea adulţilor. Dacă vor ca micuţii lor să se roage şi să citească din Biblie şi să aibă o credinţă puternică în Dumnezeu, atunci părinţii, sau bunicii, trebuie văzuţi rugându-se şi citind din Biblie. Atitudinea de genul: „Nu face ce fac eu! Fă ce spun eu!” nu va funcţiona. Copiii învaţă mai mult din exemplul nostru decât din predicile şi învăţăturile pe care li le dăm. În educaţia religioasă a copiilor noştri, noi trebuie să fim autentici. Trebuie să fim sinceri, iar cel mai eficient mod de a fi aşa este să trăim ca ucenici ai lui Hristos.

  Afirmarea valorilor fără a fi puse şi în practică nu va da niciodată roade. Isus i-a condamnat pe fariseii din zilele Lui, spunându-le ascultătorilor Săi în Matei 23:3 – „Deci toate lucrurile pe care vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le, dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.”

  Pe un perete din biroul nostru se află un panou care stă mărturie în ce priveşte eficienţa modelului. Un arbore genealogic îi prezintă pe Hannah şi Gorden Oss, care au slujit în Trinidad între anii 1934 şi 1939. Aceşti misionari au pus bazele misionarismului în familia lor, pentru ca apoi patru generaţii de misionari să slujească în multe zone din Africa.

  Isus este exemplul nostru. El ne-a spus că face ceea ce face Tatăl. Părinţii ar face bine dacă ar urma ceea ce a făcut Isus, deoarece, fără îndoială, ceea ce văd copiii, aceea vor şi face.

  Ajută-mă să fiu mereu conştient(ă), Doamne, de ceea ce reprezint pentru cei mici din viata mea!

  Sally Lam-Phoon

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...