Provocările vârstei

Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Luca 2:52

În fiecare perioadă istorică, statutul de bunic a avut parte de propriile neajunsuri, bucurii şi tristeţi. În ceea ce priveşte perioada în care am crescut eu, bunicii mei ieşeau pe brânci din al Doilea Război Mondial. Am amintiri cu bunica mea şi cu mama mergând la piaţă şi stând la o coadă lungă pentru puţinele alimente care erau disponibile. Bunicul nu găsea nimic de lucru. În ciuda faptului că provocarea bunicilor mei era sărăcia, ei au dat tot ce au avut mai bun pentru a-mi face viaţa cât se putea de comodă. Nu se împuţina niciodată măsura de dragoste, de râsete şi de apreciere. Îmi amintesc că îl ajutam pe bunicul să amestece ciment şi mă jucam diverse jocuri cu el. Bunica m-a învăţat să fac fursecuri, să croşetez şi să cânt la pian. Aceste amintiri plăcute au fost cele care m-au determinat să le ofer, la rândul meu, amintiri frumoase nepoţilor mei.

Una dintre cele mai mari provocări ale perioadei de faţă este materialismul. Tehnologia pare să fie monstrul care captează şi devorează atenţia nepoţilor noştri, iar duşmanul face tot ce îi stă în putere să le distragă mintea de la împărăţia lui Dumnezeu. În mod special stăm pe genunchi în favoarea nepoţilor noştri şi ne încredem în Dumnezeu pentru înţelepciune şi îndrumare în legătură cu modul de a le trezi interesul pentru domeniul spiritual. Pentru aceasta avem nevoie de răbdare, dar Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată.

Cuvântul Său exprimă clar iubirea pe care le-o poartă copiilor Săi. Meditând la cuvintele din Luca 2:40, „Iar pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El”, mi-am dat seama că Dumnezeu ar face exact acelaşi lucru şi pentru copiii noştri. El are un loc special pentru copii şi ne spune: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18:3).

Aducându-i de la bun început în contact cu Isus, noi le putem oferi nepoţilor noştri o temelie solidă, ce îi va ajuta să facă faţă provocărilor vârstei, oricare ar fi acestea.

Doamne, ajută-mă să nu mă descurajez din cauza încercărilor acestui veac! În schimb, ajută-mă să-mi păstrez ochii aţintiţi asupra lui Isus şi să le ofer nepoţilor mei o cale mai bună!

June Burn

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video