Provocările vârstei

  Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Luca 2:52

  În fiecare perioadă istorică, statutul de bunic a avut parte de propriile neajunsuri, bucurii şi tristeţi. În ceea ce priveşte perioada în care am crescut eu, bunicii mei ieşeau pe brânci din al Doilea Război Mondial. Am amintiri cu bunica mea şi cu mama mergând la piaţă şi stând la o coadă lungă pentru puţinele alimente care erau disponibile. Bunicul nu găsea nimic de lucru. În ciuda faptului că provocarea bunicilor mei era sărăcia, ei au dat tot ce au avut mai bun pentru a-mi face viaţa cât se putea de comodă. Nu se împuţina niciodată măsura de dragoste, de râsete şi de apreciere. Îmi amintesc că îl ajutam pe bunicul să amestece ciment şi mă jucam diverse jocuri cu el. Bunica m-a învăţat să fac fursecuri, să croşetez şi să cânt la pian. Aceste amintiri plăcute au fost cele care m-au determinat să le ofer, la rândul meu, amintiri frumoase nepoţilor mei.

  Una dintre cele mai mari provocări ale perioadei de faţă este materialismul. Tehnologia pare să fie monstrul care captează şi devorează atenţia nepoţilor noştri, iar duşmanul face tot ce îi stă în putere să le distragă mintea de la împărăţia lui Dumnezeu. În mod special stăm pe genunchi în favoarea nepoţilor noştri şi ne încredem în Dumnezeu pentru înţelepciune şi îndrumare în legătură cu modul de a le trezi interesul pentru domeniul spiritual. Pentru aceasta avem nevoie de răbdare, dar Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată.

  Cuvântul Său exprimă clar iubirea pe care le-o poartă copiilor Săi. Meditând la cuvintele din Luca 2:40, „Iar pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El”, mi-am dat seama că Dumnezeu ar face exact acelaşi lucru şi pentru copiii noştri. El are un loc special pentru copii şi ne spune: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18:3).

  Aducându-i de la bun început în contact cu Isus, noi le putem oferi nepoţilor noştri o temelie solidă, ce îi va ajuta să facă faţă provocărilor vârstei, oricare ar fi acestea.

  Doamne, ajută-mă să nu mă descurajez din cauza încercărilor acestui veac! În schimb, ajută-mă să-mi păstrez ochii aţintiţi asupra lui Isus şi să le ofer nepoţilor mei o cale mai bună!

  June Burn

  Din aceeași categorie

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Publicate astăzi

  A cincea roată

  Nimeni nu ne poate face să ne simțim altfel decât noi acceptăm să o facem. Pentru a ne cunoaște cu adevărat valoarea, ar trebui să nu mai privim în oglinda ochilor celorlalți și nici în oglinda proprie, ci în felul în care ne vede Dumnezeu. Cum crezi că te vede El din moment ce a fost gata să moară pe cruce pentru tine? Cât crezi că valorezi pentru El dacă El spune că „te-a săpat pe palmele Lui”? Nicăieri nu valorezi mai mult decât în ochii Mântuitorului tău; nu-ți desprinde privirea de la El!

  Iertarea

  Trebuie să le cerem iertare celorlalți și Tatălui nostru ceresc. El ne iubește atât de mult, că este bucuros să ne ierte. Lăudați numele Lui!

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  Investește în copiii și nepoții tăi!

  Ne predăm astăzi în mâna Ta, Doamne, și Te rugăm ca mărgăritarele Tale de înțelepciune să devină realitate în viețile noastre, ale tuturor, așa încât nepoții să fie „cununa” bunicilor, iar părinții – „slava” copiilor lor. PROVOCARE: Gândește-te la modalități practice de a întinde punți între generații!

  Idők és alkalmak

  „Mondta pedig nékik: Nem a ti dolgotok tudni az időket vagy alkalmakat, melyeket az Atya...