Provocările vârstei

  Şi Isus creştea în înţelepciune, în statură, şi era tot mai plăcut înaintea lui Dumnezeu şi înaintea oamenilor. Luca 2:52

  În fiecare perioadă istorică, statutul de bunic a avut parte de propriile neajunsuri, bucurii şi tristeţi. În ceea ce priveşte perioada în care am crescut eu, bunicii mei ieşeau pe brânci din al Doilea Război Mondial. Am amintiri cu bunica mea şi cu mama mergând la piaţă şi stând la o coadă lungă pentru puţinele alimente care erau disponibile. Bunicul nu găsea nimic de lucru. În ciuda faptului că provocarea bunicilor mei era sărăcia, ei au dat tot ce au avut mai bun pentru a-mi face viaţa cât se putea de comodă. Nu se împuţina niciodată măsura de dragoste, de râsete şi de apreciere. Îmi amintesc că îl ajutam pe bunicul să amestece ciment şi mă jucam diverse jocuri cu el. Bunica m-a învăţat să fac fursecuri, să croşetez şi să cânt la pian. Aceste amintiri plăcute au fost cele care m-au determinat să le ofer, la rândul meu, amintiri frumoase nepoţilor mei.

  Una dintre cele mai mari provocări ale perioadei de faţă este materialismul. Tehnologia pare să fie monstrul care captează şi devorează atenţia nepoţilor noştri, iar duşmanul face tot ce îi stă în putere să le distragă mintea de la împărăţia lui Dumnezeu. În mod special stăm pe genunchi în favoarea nepoţilor noştri şi ne încredem în Dumnezeu pentru înţelepciune şi îndrumare în legătură cu modul de a le trezi interesul pentru domeniul spiritual. Pentru aceasta avem nevoie de răbdare, dar Dumnezeu nu ne dezamăgeşte niciodată.

  Cuvântul Său exprimă clar iubirea pe care le-o poartă copiilor Săi. Meditând la cuvintele din Luca 2:40, „Iar pruncul creştea şi se întărea; era plin de înţelepciune, şi harul lui Dumnezeu era peste El”, mi-am dat seama că Dumnezeu ar face exact acelaşi lucru şi pentru copiii noştri. El are un loc special pentru copii şi ne spune: „Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în împărăţia cerurilor” (Matei 18:3).

  Aducându-i de la bun început în contact cu Isus, noi le putem oferi nepoţilor noştri o temelie solidă, ce îi va ajuta să facă faţă provocărilor vârstei, oricare ar fi acestea.

  Doamne, ajută-mă să nu mă descurajez din cauza încercărilor acestui veac! În schimb, ajută-mă să-mi păstrez ochii aţintiţi asupra lui Isus şi să le ofer nepoţilor mei o cale mai bună!

  June Burn

  Din aceeași categorie

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Empatia

  Găseşte astăzi pe cineva cu care să empatizezi. Încearcă să-i oferi uşurare în durerea sa. Rămâi deschis la această posibilitate ca cei din jur să-şi poată împlini nevoile prin empatia ta. Pe lângă binele pe care îl faci altora, tu însuţi vei primi o recoltă de beneficii în ce priveşte bunăstarea fizică, psihică şi morală.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Publicate astăzi

  Trepiedul

  Întreabă-te dacă tu ești pentru cineva un punct de sprijin. Sunt persoane care au curajul să apeleze la tine când le e greu? Ce faci de obicei? Ajuți sau te eschivezi? Dar Dumnezeu, El știe că Îi ești recunoscător? I-ai spus acest lucru? Spune-I simțămintele tale! Îi face plăcere să audă din gura și din inima ta mulțumirea.

  În brațele iubirii Sale

  Fiica mea este în mâinile lui Dumnezeu. Nu există un loc mai bun decât atât. Peste o săptămână, de la momentul când scriu aceste rânduri, ea va fi la al treilea tratament de chimioterapie și pot să îmi imaginez cum Dumnezeu stă alături de ea, ținând-o în brațele iubirii Sale.

  Mângâierea, în lumea animală

  Astăzi încearcă să încurajezi pe cineva care are nevoie să fie încurajat. Nu contează dacă este bun sau rău, dacă se potriveşte sau nu ideilor tale. Răspunde la invitaţia lui Dumnezeu de a-i oferi susţinere aproapelui tău. Vei găsi prietenie şi satisfacţie dacă faci ce zice Dumnezeu.

  Iubeşte-mă necondiţionat!

  Tată ceresc, copilul meu are nevoie ca eu să fiu un părinte blând și iubitor! Ajutămă,Te rog! PROVOCARE: Gândește-te astăzi la o modalitate de a-i arăta copilului tău cât de mult îl iubești! Poți doar să îi spui asta. Indiferent de vârsta lui, sigur va fi fericit să audă aceste cuvinte.

  Új élet

  „Felelt Jézus: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet...