Preferata mea

  Căci dragostea este de Ia Dumnezeu. 1 Ioan 4:7

  Cele mai vechi amintiri ale mele din copilărie includ timpul petrecut cu bunica. Atunci când ne-a vizitat într-un weekend, bunica m-a luat în braţe şi mi-a citit cărţi cu povestiri. Am savurat toată atenţia pe care am primit-o, deoarece, în rest, trebuia să împart atenţia mamei cu fraţii mei mai mici.

  Când aveam patru ani, bunica m-a dus într-o excursie cu cortul. Ţinând-o de mână, am aruncat pietre în apă. După cină am stat în braţele ei în faţa focului de tabără până nu-mi mai puteam ţine ochii deschişi. Apoi am dormit amândouă în cort, în sacul ei de dormit. În acea noapte ne-a vizitat tabăra un urs şi ne-a mâncat o parte din provizii, inclusiv stafidele pentru cerealele mele. Când aveam şase ani, mama m-a lăsat să rămân peste noapte la bunica. În ziua următoare am mers cu autobuzul, ceea ce a fost foarte distractiv. Am mers la mail şi ne-am uitat la oamenii care patinau pe gheaţă, în timp ce ciuguleam caju cumpărat de bunica.

  Îmi plăcea la nebunie să merg la bunica. Ea mă lăsa să mă joc cu florile ei de plastic, cu care am decorat balustrada. Mi-am făcut un loc de joacă sub un brad imens din curtea ei din spate, unde am petrecut multe şi fericite ore cu păpuşile. Vara monta aspersoarele şi mă lăsa să alerg prin jeturile de apă. Când eram mică, bunica era persoana mea preferată, pentru că îşi făcea timp pentru mine şi mă înţelegea. Mi-a făcut haine la păpuşi asortate cu rochiile pe care mi le făcea mie. M-a lăsat să o ajut în timp ce repara lucruri de la măsuţa cu nisip, din camera de la Şcoala de Sabat. Făceam împreună fursecuri cu ciocolată. Şi întotdeauna îmi citea poveşti.

  Când aveam opt ani, m-am mutat împreună cu familia departe de unde locuia bunica. Mi-a fost foarte dor de ea. Bunica îmi scria scrisori. Îi scriam înapoi. Vara ne-o petreceam acasă la bunica. De la ea am moştenit dragul de scris, de învăţat, de gătit, de mâncat caju, de cusut şi de lucrat cu copiii. Ea m-a încurajat să-mi îndeplinesc visurile şi a păstrat legătura cu mine până a murit. Am multe cărţi în bibliotecă primite de la bunica, inclusiv prima mea Biblie. Influenţa pe care a avut-o bunica în viaţa mea este nemaipomenită. O iubesc foarte mult şi aştept cu nerăbdare ziua în care ne vom reîntâlni, la revenirea lui Isus.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru bunicile care îşi împart timpul şi dragostea cu nepoţii lor!

  Barbara Ann Kay

  Din aceeași categorie

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...