Mai mult decât noroi

  Toţi am ajuns ca nişte necuraţi şi toate faptele noastre bune sunt ca o haină mânjită. Toţi suntem ofiliţi ca o frunză și nelegiuirile noastre ne iau ca vântul. Isaia 64:6

  Într-o dimineaţă, mă grăbeam să ies din parcare şi am demarat în trombă spre programarea la dentist. Trecând pe lângă casa fiului meu mai mare, am observat cum nepotul meu de cinci ani, Grant, îmi lucea insistent cu mâna, încercând să mă oprească. Bunică iubitoare ce sunt, trebuia să opresc. Am coborât din maşină lăsând portiera deschisă şi am trecut strada alergând.

  Grant m-a întrebat dacă poate veni cu mine la dentist şi, în timp ce mă gândeam ce să-i răspund, mi-am coborât privirea de la frumuşica lui faţă, să-i văd hainele. Aşa am observat că era plin de noroi de la genunchi în jos. Nu voiam să pierd şansa de a petrece timp cu el, aşa că i-am spus să-şi întrebe mama dacă poate veni cu mine. A fugit, anunţându-mă că ne întâlnim la uşa din faţă. În scurt timp s-a întors cu vestea că mama îi dăduse voie să mă însoţească. Nu ştiam că nora mea era la duş şi îi spusese lui Grant şi să se schimbe înainte să plece. Cumva, acest detaliu îi scăpase din minte lui Grant. Acum, variantele mele erau să îl las acasă sau să-l iau cu mine aşa cum era – plin de noroi. Dar cum să-l las? Aşa că, nedorind să întârzii la programare, l-am luat în braţe şi l-am aşezat în maşină. Ne-am ţinut de mână tot drumul până la cabinet. Acolo, i-am făcut cunoştinţă lui Grant cu personalul medical, complet nepăsătoare de faptul că el era plin de noroi. El era nepotul meu minunat, iar eu eram bunica lui care îl adora, iar asta era tot ce conta. În dragostea mea pentru el, nu luam aminte decât la el. Nu observam acele „haine mânjite”. Toată lumea părea să îl adore, de asemenea. După ce am plecat de la dentist, i-am cumpărat lui Grant o pereche de pantaloni şi pantofi şi am petrecut o zi minunată împreună. Doar câteva zile mai târziu am descoperit paralelele spirituale.

  Isus S-a grăbit şi ne-a acceptat şi pe noi, în ciuda murdăriei noastre. Dragostea Sa pentru noi nu îl lăsa să ne abandoneze, aşa că ne-a prezentat cu mândrie Tatălui, în ciuda noroiului. El ne-a îmbrăcat cu haine curate, pe care le-a cumpărat cu preţul sângelui Său, în ciuda mizeriei noastre.

  Te rog, Doamne, ajută-ne să iubim aşa cum iubeşte Isus şi să ne acceptăm unii pe alţii necondiţionat – cu tot cu mizerie!

  Shelly Mandy

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...