Dincolo de cele mai îndrăzneţe visuri

  Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. 1 Corinteni 2:9

  Să fii părinte seamănă destul de mult cu decojitul unui mango: încet, lipicios şi uneori frustrant. Să fii bunic seamănă mai mult cu mâncatul unui mango: zemos, delicios şi extrem de satisfăcător. Din cercul nostru de prieteni, noi suntem cei care au devenit cel mai recent bunici şi, chiar dacă am ascultat cu jind la poveştile fermecătoare ale altora despre ce înseamnă să
  fii bunic, nu ne-am putut imagina niciodată bucuriile care ne aşteptau şi pe noi.

  Fiica mea m-a invitat să merg cu ea şi cu soţul ei în sala de naşteri. Ştie că nu mă simt bine să văd sânge, aşa că am primit indicaţii să rămân la capul patului. Treaba mea era să o ţin de mână şi să o încurajez. M-am supus cu bucurie acestor dorinţe. Travaliul a fost destul de lung şi au existat o mulţime de momente în care m-am simţit complet neputincioasă. Să vezi durerea copilului tău este chiar mai rău decât să treci tu prin acea durere şi au existat clipe în care mi-aş fi dorit să pot lua măcar o parte din durere asupra mea; dar, bineînţeles, aşa ceva nu se poate. M-am dus lângă moaşă de câteva ori, când fiica mea nu era atentă, rugând-o să facă ceva mai mult pentru fiica mea. Durerea şi împinsul s-au accelerat şi, dintr-odată, totul s-a terminat. Copilul se născuse, naşterea se terminase, dar începuseră să apară întrebările.

  Cred că părinţii, dat fiind că ajung aşa de suprasolicitaţi de treburile de zi cu zi legate de îngrijirea unui copil, nu au parte de privilegiile pe care noi, ca bunici, începem brusc să le apreciem. Noi putem realiza mintal instantanee ale unor momente extraordinare petrecute cu nepotul nostru şi le putem înrăma în galeria minţii noastre. Pentru părinţi, cel mai adesea, aceste momente se înceţoşează şi se continuă într-o lungă şi uneori neîndurătoare realitate. Mă întreb dacă pregătirea pentru cer se aseamănă cu viaţa de părinte – ajungem atât de măcinaţi de solicitările vieţii cotidiene, încât uităm că fericirea ne stă chiar în faţă. Statutul de bunică m-a ispitit cu un gând: Poate că cerul reprezintă mult mai mult decât mi-am imaginat!

  Oh, Doamne, ajută-mă să fiu gata să cuprind acea bucurie care ne stă la dispoziţie, atunci când vom gusta cerul şi vom descoperi că este mult mai frumos decât ne-am fi putut imagina vreodată!

  Deanna Pitchford

  Din aceeași categorie

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Bunicuţa

  Despre bunici se spune că nepoţii sunt ca o coroană pentru el. Despre copii, textul spune că părinţii sunt mândri de ei. Toţi suntem incluşi în acest text, chiar dacă nu toţi suntem părinţi sau bunici, toţi suntem copii şi toţi trebuie să avem un respect profund faţă de generaţiile trecute.

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Publicate astăzi

  Top 3

  Dacă nu ești cumva unul dintre cei care manipulează, fii astăzi mai stăpân pe opiniile personale și respectă-le măcar tu. Nu trebuie să apelezi la tupeu sau la obrăznicie, ci să fii consecvent cu propriile decizii și să nu accepți nejustificat impunerea altor puncte de vedere.

  Dă mai departe!

  În urmă cu mai bine de patruzeci de ani, un cuplu s-a împrietenit cu mine; și pentru că ştiu din experiență cum este să te simți singură într-o zi de închinare și apoi să fii invitată la o masă caldă. A fost și pentru tine cineva o binecuvântare? Poate este timpul să dai și tu mai departe ceea ce ai primit.

  Cuvintele care zidesc

  Dacă eşti în ceartă cu cineva din cauza cuvintelor tale (sau din oricare alt motiv), nu lăsa să treacă prea mult timp până când rezolvi acest lucru - cere iertare! Acest lucru contribuie la sănătatea ta mintală şi morală.

  Vorbește-mi despre Dumnezeu!

  Doamne, vreau să fii Prietenul copiilor mei! Ajută-mă să le pot face cunoștință cu Tine într-o manieră plăcută, dar onestă! PROVOCARE: Ce voi face astăzi ca să-L prezint pe Dumnezeu copiilor mei cât mai corect?

  Közel van az Úr napja

  „Jaj, ez a nap! Bizony közel van az Úr napja, és mint a pusztítás, úgy...