Dincolo de cele mai îndrăzneţe visuri

  Lucruri pe care ochiul nu le-a văzut, urechea nu le-a auzit, și la inima omului nu s-au suit, aşa sunt lucrurile pe care le-a pregătit Dumnezeu pentru cei ce-L iubesc. 1 Corinteni 2:9

  Să fii părinte seamănă destul de mult cu decojitul unui mango: încet, lipicios şi uneori frustrant. Să fii bunic seamănă mai mult cu mâncatul unui mango: zemos, delicios şi extrem de satisfăcător. Din cercul nostru de prieteni, noi suntem cei care au devenit cel mai recent bunici şi, chiar dacă am ascultat cu jind la poveştile fermecătoare ale altora despre ce înseamnă să
  fii bunic, nu ne-am putut imagina niciodată bucuriile care ne aşteptau şi pe noi.

  Fiica mea m-a invitat să merg cu ea şi cu soţul ei în sala de naşteri. Ştie că nu mă simt bine să văd sânge, aşa că am primit indicaţii să rămân la capul patului. Treaba mea era să o ţin de mână şi să o încurajez. M-am supus cu bucurie acestor dorinţe. Travaliul a fost destul de lung şi au existat o mulţime de momente în care m-am simţit complet neputincioasă. Să vezi durerea copilului tău este chiar mai rău decât să treci tu prin acea durere şi au existat clipe în care mi-aş fi dorit să pot lua măcar o parte din durere asupra mea; dar, bineînţeles, aşa ceva nu se poate. M-am dus lângă moaşă de câteva ori, când fiica mea nu era atentă, rugând-o să facă ceva mai mult pentru fiica mea. Durerea şi împinsul s-au accelerat şi, dintr-odată, totul s-a terminat. Copilul se născuse, naşterea se terminase, dar începuseră să apară întrebările.

  Cred că părinţii, dat fiind că ajung aşa de suprasolicitaţi de treburile de zi cu zi legate de îngrijirea unui copil, nu au parte de privilegiile pe care noi, ca bunici, începem brusc să le apreciem. Noi putem realiza mintal instantanee ale unor momente extraordinare petrecute cu nepotul nostru şi le putem înrăma în galeria minţii noastre. Pentru părinţi, cel mai adesea, aceste momente se înceţoşează şi se continuă într-o lungă şi uneori neîndurătoare realitate. Mă întreb dacă pregătirea pentru cer se aseamănă cu viaţa de părinte – ajungem atât de măcinaţi de solicitările vieţii cotidiene, încât uităm că fericirea ne stă chiar în faţă. Statutul de bunică m-a ispitit cu un gând: Poate că cerul reprezintă mult mai mult decât mi-am imaginat!

  Oh, Doamne, ajută-mă să fiu gata să cuprind acea bucurie care ne stă la dispoziţie, atunci când vom gusta cerul şi vom descoperi că este mult mai frumos decât ne-am fi putut imagina vreodată!

  Deanna Pitchford

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...