Articolul precedentAz elvakultság veszélye
  Articolul următorDuhul Sfânt și filipenii

  Copiii ne învaţă şi ei

  Să nu vi se tulbure inima. Aveţi credinţă în Dumnezeu şi aveţi credinţă în Mine. În casa Tatălui Meu sunt multe locaşuri. Dacă n-ar fi aşa, v-aş fi spus. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Şi după ce mă voi duce şi vă voi pregăti un loc, Mă voi întoarce şi vă voi lua cu Mine, ca, acolo unde sunt Eu, să fiţi şi voi. Ioan 14:1-3

  Kayla, care avea trei ani, mă urmărea peste tot prin casă fără să se mai oprească din vorbit. Aveam trei săptămâni de petrecut cu preţioşii noştri nepoţi, copii, părinţi şi prieteni în Africa de Sud şi ne străduiam să valorificăm fiecare moment.

  Mă întrebam ce ocazii îmi va oferi Dumnezeu de a-mi împărtăşi dragostea pentru Isus cu nepoţii mei, când, într-o dimineaţă, Kayla a intrat în dormitorul nostru şi a întrebat: „Isus o să vină din nou? O să vină să ne ia la cer?” A auzit acest lucru prin casă sau la Şcoala de Sabat şi i-a rămas în minte. Aproape că puteam vedea cum i se învârt rotiţele minţii în timp ce încerca să se dumirească.

  O zi sau două mai târziu m-a întrebat din nou şi am vorbit mai mult. Părea mulţumită. Următoarea dată când a vorbit despre a doua venire a lui Isus a fost mai mult o proclamare a unui mare adevăr. Am fost fascinată cum acest adevăr devenea parte din gândirea ei.

  Ne-am întors acasă în Oregon mult prea devreme. Ne e foarte dor de ei, dar ne simţim foarte binecuvântaţi că putem trimite şi primi mesaje, clipuri video, fotografii şi să îi vedem în timp real pe Skype. La câteva zile după ce ne-am întors, nora noastră, Michelle, ne-a trimis un mesaj spunând că micuţa Kayla se trezise de două ori întrebând: „A venit Isus? Cât mai este până vine?” Fusese foarte entuziasmată de această probabilitate şi dezamăgită că încă nu venise. Kayla înţelege că Isus vine din nou. În mintea ei, acest lucru se poate întâmpla oricând.

  Ai observat cât de des îi învăţăm pe copiii noştri ceva despre Dumnezeu, doar pentru a realiza că, de fapt, noi suntem cei care învaţă? Poate că suntem prea ocupaţi cu educarea copiilor şi cu altele şi am pierdut din vedere cât de mult ne iubeşte Isus si că El revine să ne ia acasă. Curând!

  Doamne, ajută-ne să fim şi noi atât de entuziasmaţi încât să întrebăm: „Vii astăzi, Doamne Isuse?”!

  Shirley Allen

  Din aceeași categorie

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...