Articolul precedentBűneink következménye
  Articolul următorComoara ascunsă

  Copii de Rege

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai Iui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe El. 1 Ioan 3:1

  E foarte la modă azi să-ţi faci genealogia. Toată lumea vrea să ştie de unde vine – cu cine se înrudeşte şi ce legătură are acest lucru cu statutul personal actual. Biblia ne spune că noi suntem copiii lui Dumnezeu! Identificarea rădăcinilor şi găsirea diferitelor ramuri ale arborelui genealogic poate fi ceva captivant. Nu ştim niciodată pe cine vom găsi.

  Unii îşi caută originile pentru a demonstra că sunt fiicele Revoluţiei sau, cine ştie, descendenţi ai acelora care au ajuns pe pământul Statelor Unite la bordul vasului Mayflower.

  Totuşi, ne gândim vreodată la faptul că noi suntem de fapt copiii lui Dumnezeu? Suntem urmaşi ai Dumnezeului universului. Avem ca moştenire chipul Lui. Le putem spune copiilor noştri că sunt copii de Dumnezeu. Un lucru ştim sigur – Dumnezeu nu are nepoţi. Noi toţi, bătrâni, tineri şi între vârste, suntem copii ai lui Dumnezeu. Ce moştenire minunată!

  Părinţii au privilegiul de a le demonstra copiilor rădăcinile pe care le au. Părinţii îl reprezintă pe Creatorul lor prin purtarea de care dau dovadă: dacă sunt iubitori, consecvenţi şi mulţumitori. Stima noastră de sine se întemeiază pe faptul că Dumnezeu ne iubeşte şi ne numeşte copiii Lui. Conştientizarea faptului că suntem ai Lui ar trebui să ne încurajeze să trăim la fel cum a trăit Isus – să fim iubitori, grijulii şi binevoitori. În decursul anilor timpurii din viaţa unui copil, noi suntem singurii reprezentanţi ai lui Dumnezeu cu care el i-a contact.

  Părinţii care îl reprezintă pe Dumnezeu vor pune limite – Dumnezeu a pus anumite limite în Eden, atunci când le-a spus lui Adam şi Evei că nu ar trebui să se apropie de pomul cunoştinţei binelui şi răului. Cu toate acestea, atunci când au trecut de această limită, El nu i-a aruncat cât colo, ci S-a oferit pe Sine pentru salvarea lor. Părinţii îl reprezintă pe Dumnezeu prin dragostea consecventă şi necondiţionată pe care o manifestă, stabilind în acelaşi timp reguli. Ce privilegiu ne este oferit – mai întâi, suntem numiţi fii şi fiice ale lui Dumnezeu; apoi, El ne spune să mergem şi să răsfrângem asupra altora dragostea Lui, mai întâi asupra celor de acasă, apoi asupra lumii!

  Copii ai Regelui ceresc! Oh, Doamne, ajută-ne să ne bucurăm mereu de acest privilegiu!

  Wilma Kirk-Lee

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...