Şapte lucruri pentru nepoţii mei

Şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie. Tit 2:7

Nu mi-am cunoscut niciun bunic sau bunică, dar mi-a plăcut foarte mult să mi se povestească despre ei. Bunicul Nick era harnic şi descurcăreţ. Bunicul Shepherd avea o inimă dedicată lui Dumnezeu şi şi-a petrecut o mare parte din anii tinereţii mergând din oraş în oraş pentru a-L prezenta cu pasiune pe Domnul Hristos, pe care îl iubea atât de mult.

Bunica Minnie a urcat pe scenă la vârsta de 15 ani. A scris poezii şi cântece, iar creaţia ei „Rocky Mountain Columbine” a ieşit pe locul al doilea la concursul pentru imnul statului Colorado. Bunica Belle era o bucătăreasă minunată, o gospodină impecabilă, o femeie harnică şi îl iubea pe Domnul.

Amintiri plăcute îmi umplu mintea şi sunt sigură că bunicii mei au avut o mare contribuţie la ceea ce sunt astăzi, dincolo de părul roşcat şi de pistruii moşteniţi de la bunicul Shepherd.

Acum am opt nepoţi şi doi strănepoţi. Iată şapte lucruri de care sper că-şi vor aduce aminte că le-au învăţat de la mine, atunci când nu voi mai fi.

1. Cel mai important lucru în viaţă: să-L primească pe Isus şi să urmeze Cuvântul Său.

2. Să-şi păzească mintea şi să reziste în faţa răului; în felul acesta, demonii vor pleca.

3. Să-L iubească pe Dumnezeu şi pe semeni.

4. Să-şi aleagă prietenii cu înţelepciune.

5. Să-şi dezvolte talentele şi să depună toate eforturile posibile în ceea ce fac.

6. Să-şi pună ţinte şi să muncească manual de bunăvoie. Dacă văd vreo ne-
voie, să o împlinească pe loc, să nu aştepte până mai târziu.

7. Să se simtă bine, să-şi facă prieteni, să râdă, să se bucure de viaţă, căutându-L pe Hristos în primul rând, fiind întotdeauna gata pentru revenirea lui Isus – cu păcatele iertate şi spălate prin sângele Lui.

Doamne, Îţi mulţumesc pentru bunicii mei credincioşi şi pentru privilegiul de a fi bunică! Ajută-mă să le las nepoţilor un exemplu evlavios a ceea ce înseamnă să-L urmezi pe Hristos!

Ada Brownell

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor