Articolul precedentNe csüggedj!
  Articolul următorSă nu sufere de foame

  Şapte lucruri pentru nepoţii mei

  Şi dă-te pe tine însuţi pildă de fapte bune, în toate privinţele. Iar în învăţătură, dă dovadă de curăţie, de vrednicie. Tit 2:7

  Nu mi-am cunoscut niciun bunic sau bunică, dar mi-a plăcut foarte mult să mi se povestească despre ei. Bunicul Nick era harnic şi descurcăreţ. Bunicul Shepherd avea o inimă dedicată lui Dumnezeu şi şi-a petrecut o mare parte din anii tinereţii mergând din oraş în oraş pentru a-L prezenta cu pasiune pe Domnul Hristos, pe care îl iubea atât de mult.

  Bunica Minnie a urcat pe scenă la vârsta de 15 ani. A scris poezii şi cântece, iar creaţia ei „Rocky Mountain Columbine” a ieşit pe locul al doilea la concursul pentru imnul statului Colorado. Bunica Belle era o bucătăreasă minunată, o gospodină impecabilă, o femeie harnică şi îl iubea pe Domnul.

  Amintiri plăcute îmi umplu mintea şi sunt sigură că bunicii mei au avut o mare contribuţie la ceea ce sunt astăzi, dincolo de părul roşcat şi de pistruii moşteniţi de la bunicul Shepherd.

  Acum am opt nepoţi şi doi strănepoţi. Iată şapte lucruri de care sper că-şi vor aduce aminte că le-au învăţat de la mine, atunci când nu voi mai fi.

  1. Cel mai important lucru în viaţă: să-L primească pe Isus şi să urmeze Cuvântul Său.

  2. Să-şi păzească mintea şi să reziste în faţa răului; în felul acesta, demonii vor pleca.

  3. Să-L iubească pe Dumnezeu şi pe semeni.

  4. Să-şi aleagă prietenii cu înţelepciune.

  5. Să-şi dezvolte talentele şi să depună toate eforturile posibile în ceea ce fac.

  6. Să-şi pună ţinte şi să muncească manual de bunăvoie. Dacă văd vreo ne-
  voie, să o împlinească pe loc, să nu aştepte până mai târziu.

  7. Să se simtă bine, să-şi facă prieteni, să râdă, să se bucure de viaţă, căutându-L pe Hristos în primul rând, fiind întotdeauna gata pentru revenirea lui Isus – cu păcatele iertate şi spălate prin sângele Lui.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru bunicii mei credincioşi şi pentru privilegiul de a fi bunică! Ajută-mă să le las nepoţilor un exemplu evlavios a ceea ce înseamnă să-L urmezi pe Hristos!

  Ada Brownell

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...