Te ştiu pe nume

  Eu te cunosc pe nume şi ai căpătat trecere înaintea Mea! Exodul 33:12

  Aşteptam cu nerăbdare ca ginerele nostru să iasă pe uşă şi să ne conducă la nepoata noastră nou-născută. Abia aşteptam să o cunosc şi să-i aud numele. Cei patru bunici se gândiseră la un şir de posibile nume pentru ea. Minutele se scurgeau, apoi în sfârşit am fost lăsaţi în salon. Iat-o, dormind pe pieptul mamei ei! O fiinţă minusculă, cu părul ondulat, ca al mamei ei, şi cu nasul mic şi rotund, ca al meu. Dolofană, dormind, roz ca un trandafir. Apoi ne-au spus cum o cheamă. „Vă rog, faceţi cunoştinţă cu Sage Emra!”

  Am rămas cu gura căscată şi lacrimi îmi curgeau pe obraji. Numele meu! Au ales să îi dea numele meu. Am chiuit, nevenindu-mi să cred. Nu aveam nici cea mai vagă idee că acest lucru îmi va influenţa atât de pregnant viaţa. Acest nume ciudat, pe care îl inventase mama mea, mă făcuse să fiu singură. Unică – dar singură. Acum avea sens. Nu mai eram singură. Eram copleşită de emoţii.

  Ce moştenire îi voi lăsa? Ce poveste va duce mai departe numele nostru comun? Cum o voi inspira să ducă o viaţă reuşită, bogată şi fericită? M-am simţit obligată să îi arăt ce înseamnă să fii o femeie evlavioasă. Această misiune ce mă aştepta a căpătat o nouă însemnătate.

  Celălalt nepot al meu era băiat şi credeam că nu voi putea să iubesc pe nimeni la fel de mult cum l-am iubit pe el. Dar acum, iat-o pe micuţa Sage Emra! Mi s-a umplut inima de minunăţia acestui dar. Capacitatea mea de a iubi se mărise. Numele nostru avea un sens nou prin legătura pe care doar noi o aveam.

  Stând în acel salon, înconjurată de minunăţie şi dragoste, am avut parte de o frântură din ceea ce însemnăm pentru Isus. Fiecare suntem făpturi minunate. El ne cunoaşte pe nume. El are câte un nume nou ales pentru fiecare dintre noi în lumea fără păcat. Acest nume are putere. Reprezintă cine suntem, povestea modului în care Hristos ne transformă viaţa. Numele meu o va influenţa pe draga mea Sage Emra. Fie ca Tatăl meu ceresc să fie bine reprezentat prin mine!

  Tată, ajută-ne ca, în calitate de părinţi şi bunici, să manifestăm caracterul Tău, pentru ca micuţii noştri, văzându-ne, să fie ca Tine!

  Emma Wagener Smith

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...