Te ştiu pe nume

Eu te cunosc pe nume şi ai căpătat trecere înaintea Mea! Exodul 33:12

Aşteptam cu nerăbdare ca ginerele nostru să iasă pe uşă şi să ne conducă la nepoata noastră nou-născută. Abia aşteptam să o cunosc şi să-i aud numele. Cei patru bunici se gândiseră la un şir de posibile nume pentru ea. Minutele se scurgeau, apoi în sfârşit am fost lăsaţi în salon. Iat-o, dormind pe pieptul mamei ei! O fiinţă minusculă, cu părul ondulat, ca al mamei ei, şi cu nasul mic şi rotund, ca al meu. Dolofană, dormind, roz ca un trandafir. Apoi ne-au spus cum o cheamă. „Vă rog, faceţi cunoştinţă cu Sage Emra!”

Am rămas cu gura căscată şi lacrimi îmi curgeau pe obraji. Numele meu! Au ales să îi dea numele meu. Am chiuit, nevenindu-mi să cred. Nu aveam nici cea mai vagă idee că acest lucru îmi va influenţa atât de pregnant viaţa. Acest nume ciudat, pe care îl inventase mama mea, mă făcuse să fiu singură. Unică – dar singură. Acum avea sens. Nu mai eram singură. Eram copleşită de emoţii.

Ce moştenire îi voi lăsa? Ce poveste va duce mai departe numele nostru comun? Cum o voi inspira să ducă o viaţă reuşită, bogată şi fericită? M-am simţit obligată să îi arăt ce înseamnă să fii o femeie evlavioasă. Această misiune ce mă aştepta a căpătat o nouă însemnătate.

Celălalt nepot al meu era băiat şi credeam că nu voi putea să iubesc pe nimeni la fel de mult cum l-am iubit pe el. Dar acum, iat-o pe micuţa Sage Emra! Mi s-a umplut inima de minunăţia acestui dar. Capacitatea mea de a iubi se mărise. Numele nostru avea un sens nou prin legătura pe care doar noi o aveam.

Stând în acel salon, înconjurată de minunăţie şi dragoste, am avut parte de o frântură din ceea ce însemnăm pentru Isus. Fiecare suntem făpturi minunate. El ne cunoaşte pe nume. El are câte un nume nou ales pentru fiecare dintre noi în lumea fără păcat. Acest nume are putere. Reprezintă cine suntem, povestea modului în care Hristos ne transformă viaţa. Numele meu o va influenţa pe draga mea Sage Emra. Fie ca Tatăl meu ceresc să fie bine reprezentat prin mine!

Tată, ajută-ne ca, în calitate de părinţi şi bunici, să manifestăm caracterul Tău, pentru ca micuţii noştri, văzându-ne, să fie ca Tine!

Emma Wagener Smith

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video