Ca o grădină bine udată

Binecuvântat să fie omul care se încrede în Domnul şi a cărui nădejde este Domnul! Căci el este ca un pom sădit lângă ape, care-şi întinde rădăcinile spre râu; nu se teme de căldură, când vine, şi frunzişul lui rămâne verde; în anul secetei nu se teme şi nu încetează să aducă rod. Ieremia 17:7,8

Nu este necesar să ai o diplomă sau permis ca să fii părinte. Este o misiune grea şi, după estimarea mea, cea mai importantă pe care suntem chemaţi unii dintre noi să o aducem la îndeplinire. De ce? Păi, mare parte a răspunsului este evident: împlinirea nevoilor de bază – hrană, adăpost, protecţie şi, cea mai importantă, adesea subapreciată, dragostea.

Experienţa mea de bunică a fost minunată până acum, cu o fetiţă frumoasă, nevinovată şi, în mare parte, imobilă. De răspuns, nu-mi poate răspunde… De certat, nici nu mai vorbesc… Nu cere îmbrăcăminte scumpă sau lecţii speciale, de fapt nimic, în general. Mă întreb adesea dacă va exista vreodată o zi în care să nu fie pur şi simplu minunată. Dar ştim că starea păcătoasă a umanităţii îi va păta şi ei viaţa şi că lucrurile nu vor fi la fel de simple pe cât sunt acum.

Nu pot face nimic pentru a schimba faptul că viaţa este grea şi că păcatul face creşterea copiilor nu chiar ideală. Dar pregătirea pentru timpurile grele schimbă totul. Nimeni nu este perfect; vom face greşeli, dar Isus ne promite că va fi cu noi. Ne trage la El cu funiile dragostei. Ne reîmprospătează ca o grădină frumos îngrijită. Dacă îi permitem Duhului Sfânt să ne schimbe inima, vom deveni modele pentru micuţii noştri, iar într-o zi ei ne vor urma.

înfricoşător? Nu trebuie să fie aşa, dacă ne amintim ce ne promite Dumnezeu, şi anume că o viaţă dependentă de El va înflori chiar şi în pofida secetei. Cu cât trăiesc mai mult, cu atât îmi dau seama mai mult că aceasta este, într-adevăr, realitatea.

Doamne, ştiu că seceta va veni. Mereu vine. Dar ştiu, de asemenea, că Tu ai promis că eşti cu noi întotdeauna. Tu eşti credinţa şi încrederea mea. Inima mi se încrede în Tine şi sunt binecuvântat(ă). Ajută-mă să trăiesc aşa încât această mică şi preţioasă persoană să nu aibă nicio îndoială cu privire la dragostea Ta!

Cheri Catton

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor