Etapa prinţeselor

Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. 1 Ioan 3:1

Da, eu am trecut prin „etapa prinţeselor”. Am primit un ceas cu Cenuşăreasa la aniversarea de cinci ani. Şi fetiţa mea a trecut prin etapa prinţeselor. Acum nepoatele mele vor tot ce este „de prinţese”. Presupun că-l putem învinui pe Walt Disney pentru recurenta fascinaţie pentru regalitatea feminină în decursul mai multor generaţii. Coroniţe, rochii elegante, cărţi de colorat, tapet, mobilă de dormitor, castele de jucărie de toate mărimile, DVD-uri, papuci de sticlă – oare pot fi epuizate produsele cu prinţese comercializate pentru a încuraja fetiţele în fanteziile şi joaca lor?

Când eram mică, îmi plăcea să mă uit la pozele pe care le făcuse tata în al Doilea Război Mondial. Fotografiile care mă fascinau în mod deosebit erau cele în care el stătea în faţa castelului unde locuise după ce războiul se terminase, servind ca gardian la procesele de la Nurnberg. Dacă tăticul meu a trăit într-un castel, poate eu chiar eram prinţesă – obişnuiam să gândesc. Din cauza lăudăroşeniei mele, tata trebuia să îmi aducă aminte că trăise în mare parte în noroi în timpul războiului.

Au trecut ani până ce am aflat că sunt într-adevăr o prinţesă. În calitate de copil al lui Dumnezeu şi de împreună-moştenitoare cu Isus, eu sunt copil de împărat. Nu are nimic de-a face cu hainele pompoase pe care le purtam când eram fetiţă sau cu mărimea castelului de jucărie sau cu castelul în care a locuit tatăl meu pământesc. Totul ţine de relaţia mea cu împăratul împăraţilor. Fiind copii de Dumnezeu, fiecare dintre noi suntem prinţi şi prinţese în împărăţia lui Dumnezeu, membri ai familiei regale. Spre deosebire de personajele Disney sau de divele promovate de mass-media, noi suntem puşi deoparte pentru a-L glorifica pe Tatăl nostru şi pentru a-I reflecta iubirea şi slava în faţa oamenilor din jurul nostru.

Îmi doresc ca cineva să-mi fi spus acest lucru cu ani în urmă. Acum, că ştiu, mă voi asigura că nepoatele mele înţeleg că sunt într-adevăr prinţese, membre speciale ale familiei lui Dumnezeu, împăratul împăraţilor.

Tată, Îţi mulţumesc că eşti Salvatorul meu, Păstorul meu blând şi împăratul împăraţilor, dar mai ales pentru că îmi oferi un loc în împărăţia Ta!

Karen R. Hessen

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video