Etapa prinţeselor

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. 1 Ioan 3:1

  Da, eu am trecut prin „etapa prinţeselor”. Am primit un ceas cu Cenuşăreasa la aniversarea de cinci ani. Şi fetiţa mea a trecut prin etapa prinţeselor. Acum nepoatele mele vor tot ce este „de prinţese”. Presupun că-l putem învinui pe Walt Disney pentru recurenta fascinaţie pentru regalitatea feminină în decursul mai multor generaţii. Coroniţe, rochii elegante, cărţi de colorat, tapet, mobilă de dormitor, castele de jucărie de toate mărimile, DVD-uri, papuci de sticlă – oare pot fi epuizate produsele cu prinţese comercializate pentru a încuraja fetiţele în fanteziile şi joaca lor?

  Când eram mică, îmi plăcea să mă uit la pozele pe care le făcuse tata în al Doilea Război Mondial. Fotografiile care mă fascinau în mod deosebit erau cele în care el stătea în faţa castelului unde locuise după ce războiul se terminase, servind ca gardian la procesele de la Nurnberg. Dacă tăticul meu a trăit într-un castel, poate eu chiar eram prinţesă – obişnuiam să gândesc. Din cauza lăudăroşeniei mele, tata trebuia să îmi aducă aminte că trăise în mare parte în noroi în timpul războiului.

  Au trecut ani până ce am aflat că sunt într-adevăr o prinţesă. În calitate de copil al lui Dumnezeu şi de împreună-moştenitoare cu Isus, eu sunt copil de împărat. Nu are nimic de-a face cu hainele pompoase pe care le purtam când eram fetiţă sau cu mărimea castelului de jucărie sau cu castelul în care a locuit tatăl meu pământesc. Totul ţine de relaţia mea cu împăratul împăraţilor. Fiind copii de Dumnezeu, fiecare dintre noi suntem prinţi şi prinţese în împărăţia lui Dumnezeu, membri ai familiei regale. Spre deosebire de personajele Disney sau de divele promovate de mass-media, noi suntem puşi deoparte pentru a-L glorifica pe Tatăl nostru şi pentru a-I reflecta iubirea şi slava în faţa oamenilor din jurul nostru.

  Îmi doresc ca cineva să-mi fi spus acest lucru cu ani în urmă. Acum, că ştiu, mă voi asigura că nepoatele mele înţeleg că sunt într-adevăr prinţese, membre speciale ale familiei lui Dumnezeu, împăratul împăraţilor.

  Tată, Îţi mulţumesc că eşti Salvatorul meu, Păstorul meu blând şi împăratul împăraţilor, dar mai ales pentru că îmi oferi un loc în împărăţia Ta!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...