Aşa tată, aşa fiu, aşa nepot

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Ne-am căsătorit de tineri şi am avut copii la puţin timp după aceea. Aproape noi înşine nişte copii, eram tineri adulţi fără pregătire sau vreo idee despre cum se cresc copiii. Ne-am îndreptat spre Domnul pentru a ne sfătui cum ar trebui să avem grijă de mica noastră familie – pentru că ştiam amândoi că educarea copiilor va fi cea mai importantă responsabilitate a noastră.

  Copiii sunt mari acum şi amândoi sunt căsătoriţi şi au copiii lor. Când erau încă mici, am făcut din creşterea lor pe calea Domnului prioritatea noastră. Am fost binecuvântată să pot sta cu ei în timpul zilei, iar atunci când se întorcea acasă de la muncă, tatăl lor se asigura că îşi face timp să se joace cu ei. După ce stăteam seara la masă, era timpul pentru închinarea în familie.

  Crescând, copiii au ajuns să îndrăgească timpul de închinare – dragoste care s-a format de la o vârstă fragedă.

  Ca părinţi, trebuie să-I fim devotaţi lui Dumnezeu, iar timpul de închinare în familie este o bună ocazie de a o demonstra.

  La un an după ce s-a născut fiica noastră, soţul meu a decis să-şi reia studiile pastorale. După cum se ştie, copiii de pastor trăiesc ca într-o casă de sticlă şi sunt supuşi multor provocări. Băiatul nostru venea de la şcoală, se juca cu prietenii, apoi citea. Îi plăcea să citească din cartea cu povestiri biblice în fiecare zi. Astăzi încă îl urmează pe Domnul. Predică şi conduce multe departamente din biserică.

  Fiica noastră este asistentă socială şi îi slujeşte în mod activ lui Dumnezeu şi comunităţii. Amândoi ştiu că, dacă vor avea vreodată nevoie de ceva, se pot îndrepta spre Domnul prin rugăciune.

  Suntem binecuvântaţi să avem trei nepoţi – dar cea mai mare binecuvântare este să le urmăresc părinţii crescându-i pentru a-L urma pe Isus. Obiceiurile zilnice pe care le insuflăm copiilor noştri, închinarea în familie, cititul Bibliei, rugăciunea, importanţa slujirii în biserică şi în comunitate, toate acestea devin o parte din caracterul lor. Faptul de a da un exemplu de credinţă în toate lucrurile este ceva ce poate fi moşteni şi lăsat moştenire.

  Tată ceresc, Îţi mulţumesc pentru că ne eşti învăţător, consilier şi îndrumător. Binecuvântează-ne copiii pentru a-şi putea păstori propriii copii pe calea Domnului!

  Unda Naidoo

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...