Articolul precedentAkarj cselekedni!
  Articolul următorInterior de aur și oțel

  Bunica Lois

  Îmi aduc aminte de credinţa ta neprefăcută, care s-a sălăşluit întâi în bunica ta Lois şi în mama ta, Eunice, şi sunt încredinţat că și în tine. 2 Timotei 1:5

  Pavel îi scrie o scrisoare lui Timotei, iar atunci când îşi aduce aminte de credinţa autentică a acestuia, se umple de bucurie. Dar specifică faptul că această credinţă a sălăşluit prima dată în bunica lui Timotei, Lois, şi în mama lui, Eunice. Ce influenţă spirituală profundă au avut aceste două femei în viaţa lui Timotei, astfel încât cineva pe nume Pavel, care nu era rudă cu ei, să poată aprecia în scris credinţa lui Timotei, transmisă prin influenţa mamei şi a bunicii!

  Bunicii pot avea o influenţă foarte puternică asupra nepoţilor. De fapt, cea mai importantă moştenire pe care le-o poţi lăsa nepoţilor este cea spirituală. Când avem în perspectivă eternitatea, să lăsăm în urmă moşteniri monetare înseamnă prea puţin dacă nepotul sau copilul nu este pregătit din punct de vedere spiritual pentru revenirea lui Hristos. Aşadar, prioritatea noastră trebuie să constea în mântuirea copiilor şi a nepoţilor noştri, şi nu în cât de mulţi bani avem în contul bancar sau în bunuri. Scrisoarea lui Pavel ne arată faptul că Timotei cunoştea Scriptura încă din copilărie (2 Timotei 3:15). Cum a învăţat el din Scripturi când era copil? Pavel explică în versetul anterior. Este limpede faptul că mama şi bunica l-au învăţat din Scripturi încă din primii ani de viaţă.

  Părinţi şi bunici, misiunea noastră este să ne învăţăm copiii să iubească cititul şi studierea Bibliei! Faceţi povestirile biblice interesante, captivante pentru copii! Pe lângă povestiri, este de asemenea necesar să plantăm Cuvântul Domnului în inima lor prin memorarea de versete din Scriptură. Memorarea versetelor din Biblie pare o artă pe cale de dispariţie, dar trebuie readusă la viaţă. Pe măsură ce ne ajutăm copiii să memoreze Biblia, probabil că ne vom trezi că şi noi am memorat-o împreună cu ei. Există numeroase resurse online şi aplicaţii utile pentru memorarea Bibliei. În loc să piardă timpul cu jocuri pe dispozitivele electronice, învaţă-i pe copii cum să memoreze Biblia cu ajutorul acestora.

  Tată, ajută-ne să ne creştem copiii şi nepoţii astfel încât să aibă o credinţă autentică şi să cunoască Biblia, la fel cum au făcut mama lui Timotei, Eunice, şi bunica lui, Lois!

  Jared Miller

  Din aceeași categorie

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...