Asemenea lui Isus

  Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3:18

  Părinţii de azi trebuie să facă faţă unor provocări extraordinare pentru a creşte copii cu valori morale corecte, copii care, crescând, vor putea influenţa lumea din jurul lor. Exemplele bune pot părea foarte puţine şi îndepărtate. În acest caz, cui să ne adresăm noi, părinţii, pentru îndrumare în aceste momente cruciale? Cum ne vom învăţa copiii să se asemene mai mult cu Isus?

  Răspunsul se află la omul Isus Hristos. Isus reprezintă etalonul moral în această lume căzută. Ca părinţi, noi trebuie să privim cu atenţie la noi înşine, dacă vrem ca învăţătura pe care le-o oferim copiilor despre Isus să fie eficientă. Cum să putem împărtăşi ceva ce noi înşine nu înţelegem? Dacă ne dorim ca micuţii noştri să-L cunoască pe Isus, atunci trebuie ca noi înşine să-L cunoaştem pe Isus.

  Ca părinţi, trebuie să punem o temelie sigură pe Stânca cea tare. Aşa cum i-a chemat cu dragoste pe copii la picioarele Sale, Isus ne cheamă şi pe noi să stăm de partea Lui, să învăţăm de la El. Ne-a oferit exemplul perfect pentru a fi plini de compasiune, iubitori, respectuoşi şi ascultători. Trebuie să învăţăm de la El în fiecare zi, dacă vrem ca băieţii şi fetele noastre să fie asemenea Lui.

  Copiii noştri vor fi conducătorii de mâine. Trebuie să îi învăţăm cu conştiinciozitate cum să se prindă strâns de Cel ce ţine ziua de mâine în palma Sa, arătându-le într-o manieră iubitoare cum să reflecte frumuseţea Aceluia care Şi-a dat viaţa pentru toţi.

  Haideţi să ne dedicăm noi înşine căutării şi cunoaşterii Lui! Sunt în joc consecinţe cu o greutate veşnică pentru întreaga noastră familie. Haideţi să arătăm, prin exemplul nostru, ce înseamnă să petrecem timp studiind Cuvântul Său, în rugăciune, ajungând să-L cunoaştem pe Isus. Haideţi să-I dăm voie Duhului Sfânt să ne transforme în creştini iubitori şi vrednici de iubit. Să ne ajute Dumnezeu ca bucuria pe care o simţim atunci când îl slujim pe Isus şi pe ceilalţi să ne inspire copiii şi să le ofere un exemplu demn de urmat.

  Doamne, îmi doresc ca aceşti copii pe care mi i-ai dat să fie ca Isus. Te rog, ajută-mă să dau dovadă de dragoste în fiecare zi! Toate acestea sunt posibile doar prin harul Tău, Doamne!

  Ronica Smit

  Din aceeași categorie

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Măsura corectă

  Isus nu a cerut de la lucrătorii Săi să trudească neîncetat, ci i-a învăţat să roage pe „Domnul secerişului să scoată lucrători la secerişul Lui”. Nu uita că metoda lui Hristos încurajează o performanţă ideală în serviciul Său.

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...