Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Dumnezeu să te îndrume!

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Una dintre cele mai importante ocupaţii de pe pământ este aceea de a creşte copii şi de a-i ajuta să îşi dezvolte caracterul pentru cer. Biblia spune în Proverbele 22:6 – „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Este vorba aici de o responsabilitate extrem de serioasă. Aşadar, cum îşi pot da seama părinţii că se achită corect de responsabilităţile ce le revin, luând cele mai bune decizii pentru familia lor?

  Poţi citi cărţi, poţi merge la seminare pe teme de parenting şi chiar la consiliere, dar primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să mergi la Isus. Aşa cum copiii tăi vin la tine cu întrebările lor, noi avem nevoie să mergem la Tatăl ceresc cu întrebările noastre. Să ne rugăm la Dumnezeu pentru îndrumare, înţelepciune şi discernământ, iar El ne va ghida la fiecare pas. Dumnezeu este cea mai bună resursă pe care o putem găsi, pentru orice situaţie.

  Unul dintre cele mai importante ingrediente în reţeta unui „părinte bun” este altruismul. Da, presupune inclusiv să spunem „nu” unor lucruri pe care poate că am dori să le facem, unor locuri unde am dori să mergem şi unor lucruri pe care ne-ar plăcea să le cumpărăm. Înseamnă să aşezăm nevoile copilului deasupra propriilor noastre nevoi şi dorinţe. La fel de important este şi darul timpului. Petrece timp cu copiii tăi! Joacă-te cu ei, distrează-te, râzi cât mai des! îmbrăţişează-i şi fă-i să simtă în fiecare zi cât de mult îi iubeşti!

  Şi nu uita să le faci cunoştinţă copiilor tăi cu Isus! Este extrem de important să înţeleagă că El este real şi că îi iubeşte. Cea mai importantă misiune a unui părinte este să-l pregătească pe copil să îl întâlnească pe Isus. Ţii la copiii tăi ca la ochii din cap, nu-i aşa? Bineînţeles că nu vei ezita să-i protejezi cu riscul vieţii tale. Acum, fă o pauză şi aminteşte-ţi că tu eşti copilul lui Dumnezeu. El nu doar că te-a creat, dar Şi-a dat şi viaţa pentru tine pe Golgota. Aşa cum tu îţi iubeşti copiii, nu uita niciodată cât de mult te iubeşte şi pe tine Isus.

  Doamne, toate aceste lucruri sună aproape de necrezut! Tu îmi iubeşti copiii chiar mai mult decât îi iubesc eu. Îţi mulţumesc că îi pot încredinţa în grija Ta iubitoare! Şi Îţi mulţumesc, Doamne Isuse, că mă iubeşti şi pe mine!

  Brenda Walsh

  Din aceeași categorie

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Transplant de inimă

  Poţi accepta schimbarea care îţi dă şansa să trăieşti şi care îţi va transforma înclinaţiile până când vei ajunge să îl reflecţi pe Hristos, care este Marele nostru Donator.

  A da sau a nu da

  Isus ne propune să vindem totul şi să îi ajutăm pe cei în nevoie. Avem o mulţime de lucruri de care nu avem nevoie. Haideţi să risipim în acelaşi timp şi egoismul din inima noastră şi să le dăm aceste lucruri celor care au nevoie de ele!

  Publicate astăzi

  Anul celor șase împărați

  Când simți că Stăpânul inimii tale sau al familiei și al planurilor tale ar trebui schimbat, nu te grăbi; gândește-te mai întâi cu cine ai vrea să-L înlocuiești. Ține minte că, într-o lume pe care omul a pus-o la picioarele lui Satana, tu nu-ți poți fi singur stăpân. Deci spune mai bine ca ucenicii: „Doamne, la cine să ne ducem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” Nu există o altă opțiune nedistructivă!

  Trebuie să fi fost un înger

  Ce Dumnezeu minunat slujim! El trimite îngerii Săi să vegheze asupra noastră și se îngrijește de nevoile noastre, adesea înainte să știm care sunt acestea. Ne putem încrede cu siguranță în grija Sa pentru noi!

  Intervenţii pozitive

  Dumnezeu ne cheamă să ne bucurăm de libertate. Doar că o asemenea libertate nu poate fi deplină decât dacă este legată de o slujire bazată pe iubire. Îndrăzneşte să urmezi o asemenea terapie chiar şi numai într-o manieră preventivă!

  Trioul perfect care trece linia sfârșitului

  Doamne, ajută-ne să iubim mai mult Cuvântul Tău și mai puțin cuvintele noastre! PROVOCARE: Încearcă să memorezi astăzi un psalm care îți place în mod deosebit!

  Vasárnapi missziómunka

  „Hirdesd az igét, állj elő vele alkalmatos, alkalmatlan időben, ints, feddj, buzdíts teljes béketűréssel és...