Articolul precedentAsemenea lui Isus
  Articolul următorPrejudecăți

  Dumnezeu să te îndrume!

  Şi aruncaţi asupra Lui toate îngrijorările voastre, căci El însuşi îngrijeşte de voi. 1 Petru 5:7

  Una dintre cele mai importante ocupaţii de pe pământ este aceea de a creşte copii şi de a-i ajuta să îşi dezvolte caracterul pentru cer. Biblia spune în Proverbele 22:6 – „învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea.” Este vorba aici de o responsabilitate extrem de serioasă. Aşadar, cum îşi pot da seama părinţii că se achită corect de responsabilităţile ce le revin, luând cele mai bune decizii pentru familia lor?

  Poţi citi cărţi, poţi merge la seminare pe teme de parenting şi chiar la consiliere, dar primul lucru pe care ar trebui să-l faci este să mergi la Isus. Aşa cum copiii tăi vin la tine cu întrebările lor, noi avem nevoie să mergem la Tatăl ceresc cu întrebările noastre. Să ne rugăm la Dumnezeu pentru îndrumare, înţelepciune şi discernământ, iar El ne va ghida la fiecare pas. Dumnezeu este cea mai bună resursă pe care o putem găsi, pentru orice situaţie.

  Unul dintre cele mai importante ingrediente în reţeta unui „părinte bun” este altruismul. Da, presupune inclusiv să spunem „nu” unor lucruri pe care poate că am dori să le facem, unor locuri unde am dori să mergem şi unor lucruri pe care ne-ar plăcea să le cumpărăm. Înseamnă să aşezăm nevoile copilului deasupra propriilor noastre nevoi şi dorinţe. La fel de important este şi darul timpului. Petrece timp cu copiii tăi! Joacă-te cu ei, distrează-te, râzi cât mai des! îmbrăţişează-i şi fă-i să simtă în fiecare zi cât de mult îi iubeşti!

  Şi nu uita să le faci cunoştinţă copiilor tăi cu Isus! Este extrem de important să înţeleagă că El este real şi că îi iubeşte. Cea mai importantă misiune a unui părinte este să-l pregătească pe copil să îl întâlnească pe Isus. Ţii la copiii tăi ca la ochii din cap, nu-i aşa? Bineînţeles că nu vei ezita să-i protejezi cu riscul vieţii tale. Acum, fă o pauză şi aminteşte-ţi că tu eşti copilul lui Dumnezeu. El nu doar că te-a creat, dar Şi-a dat şi viaţa pentru tine pe Golgota. Aşa cum tu îţi iubeşti copiii, nu uita niciodată cât de mult te iubeşte şi pe tine Isus.

  Doamne, toate aceste lucruri sună aproape de necrezut! Tu îmi iubeşti copiii chiar mai mult decât îi iubesc eu. Îţi mulţumesc că îi pot încredinţa în grija Ta iubitoare! Şi Îţi mulţumesc, Doamne Isuse, că mă iubeşti şi pe mine!

  Brenda Walsh

  Din aceeași categorie

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Iubirea

  A trăi pentru binele aproapelui şi a face fapte de iubire şi de milă sunt principiile de care Cerul se bucură cel mai mult. Măreţia caracterului se măsoară prin valoarea morală a modului în care omul îşi exprimă dragostea.

  Încrederea

  Încrezându-ne în Dumnezeu şi aflându-ne sub grija Sa, putem face faţă şi depăşi nenumăratele şi feluritele dificultăţi ale vieţii de fiecare zi. Chiar dacă sunt momente când nu este uşor să ne încredem în Dumnezeu, Domnul este gata să ne ajute.

  O singură cale

  Ştiind că nu este bine să ne apărăm îndoielile şi să îmbrăţişăm orice prejudecată, te invităm să cercetezi Cuvântul lui Dumnezeu cu credinţă şi rugăciune. Isus zice: „Cercetaţi Scripturile, pentru că socotiţi că în ele aveţi viaţa veşnică, dar tocmai ele mărturisesc despre Mine”.

  Publicate astăzi

  Sămânța pe cale – partea 2

  Dragostea L-a determinat să Se arunce în mijlocul păcatului meu și să moară, ca eu să trăiesc! Te iubesc, Isuse!

  Adevărul

  Cu cât este noaptea mai întunecoasă, cu atât este mai strălucitoare şi clară lumina adevărului. Cel care a promis că ne ajută să rezistăm la fiecare ispită ne-a promis şi că adevărul va fi scutul nostru.

  Te rog, salvează-mă!

  Doamne, Îți mulțumesc pentru binecuvântările pe care mi le-ai oferit prin copiii mei! Te rog, ajută-mă să fac tot posibilul să îi îndrum prin exemplu și învățătură spre mântuire! PROVOCARE: Caută să descoperi astăzi „bombele” cu care se joacă copiii tăi sau cei din jurul tău și fă tot ce poți ca să îi salvezi!

  Mások megmentéséért élni

  „Mondta pedig mindenkinek: Ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét...

  Frații mei

  Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe...