Articolul precedentTestvérek közti viselkedés
  Articolul următorTotul

  Ciorbă ca la Buna

  Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere: dulci pentru suflet şi sănătoase pentru oase. Proverbele 16:24

  Când copiii noştri erau mici, nu pot spune că m-am gândit prea mult la felul în care comportamentul meu îl reflecta pe acela al lui Dumnezeu. Totuşi, privind înapoi, observ că uneori exact asta am făcut: au fost situaţii când am reflectat modul în care Dumnezeu ar fi gestionat o situaţie, iar alteori nu am procedat ca Dumnezeu. Într-o zi friguroasă de iarnă cu multă zăpadă, eram morocănoasă, deprimată şi pur şi simplu voiam să fug de toate lucrurile. „Haideţi să mergem afară”, le-am spus copiilor, „şi să construim un om de zăpadă.” Le plăcea tare mult când mă jucam cu ei. Împreună am construit un „domn” şi o „doamnă” de zăpadă, iar atunci când am ajuns intr-un final în casă, toţi eram fericiţi.

  Când eram mică, bunica din partea mamei locuia cu noi, iar cum mama lucra departe de casă, ne petreceam o mare parte din timp cu Buna. Ea era o persoană strictă şi nu tolera prostelile, dar ne-am înţeles foarte bine cu ea. Buna era o bucătăreasă extrem de pricepută şi făcea o ciorbă de legume excelentă. Şi eu o fac după aceeaşi reţetă şi, între noi fie vorba, cred că este la fel de bună ca a bunicii. Dar nu mi-a ieşit dintotdeauna aşa…

  Eram adolescentă când bunica s-a îmbolnăvit şi a fost nevoită să stea la pat câteva zile. Când ea a început să se simtă mai bine, mătuşa mea, Leona, s-a gândit că o ciorbă de legume îi va face bine, aşa că a adus ingredientele şi m-a rugat pe mine să o fac. Am fost încântată şi, bănuiesc, puţin mândră că mi-au încredinţat mie această sarcină. Bunica şi mătuşa mi-au dat nişte indicaţii explicite, pe care le-am urmat cu atenţie. Apoi am lăsat ciorba să fiarbă pe aragaz şi am luat o carte să citesc. Bineînţeles, fiind o adolescentă cu capul în nori, am uitat cu totul de ciorbă. La un moment dat am alergat în bucătărie, dar mi-am găsit ciorba transformată într-o mâzgă neagră de doi centimetri pe fundul oalei. Am fost distrusă. Cu lacrimi în ochi, am mărturisit ce se întâmplase. Bunica a zis că nu-i nimic.

  – Dar ce-o să-i spui mătuşii Leona când o să te-ntrebe cum a fost la gust?

  – A, îi spun că n-a fost la fel de bună ca a ei.

  Iertarea! Iată ce înseamnă Dumnezeu.

  Doamne, Îţi mulţumesc pentru frânturile de har care ne ating viaţa cu dragostea Ta: cuvintele blânde care ne înseninează ziua şi ne aduc mai aproape de Tine!

  Penny Estes Wheeler

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...