Articolul precedentA szeretet uralkodjon közöttünk!
  Articolul următorRâvna

  Atentie la cuvinte!

  Cuvântul lui Hristos să locuiască din belşug în voi în toată înţelepciunea, învăţaţi-vă şi sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă şi cu cântări duhovniceşti, cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Coloseni 3:16

  Eu şi sora mea mergeam cu maşina împreună cu fetiţa mea de doi ani şi cu băieţelul ei de patru ani, aşezaţi pe bancheta din spate. Discutam despre o vizită recentă a unor prieteni care aveau un băiat foarte năzdrăvan. Nu ne venea să credem că părinţii îl lăsau să alerge peste tot şi chiar să fure lucruri de la ceilalţi copii.

  Povesteam toate aceste situaţii când, la un moment dat, nepotul meu a intrat şi el în discuţie. „Nathan este un copil foarte rău. Ce alte rele a mai făcut?”

  Ups! Eu şi sora mea ne-am uitat una la cealaltă şi am realizat că el nu doar ascultase bârfele noastre, dar ni se şi alăturase. Biblia spune foarte clar că „[dragostea] nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr” (1 Corinteni 3:16), „[dragostea] nu se gândeşte la rău” (vers. 5) şi „cine nu iubeşte n-a cunoscut pe Dumnezeu, pentru că Dumnezeu este dragoste” (1 Ioan 4:8). Vai!

  Conversaţia noastră aparent nevinovată nu a sunat a dragoste atunci când a fost însuşită de un copil de patru ani. M-am îngrijorat că mica noastră bârfa ar putea compromite minunata muncă de educaţie pe care o depunea sora mea.

  I-am auzit pe unii dând sfaturi despre cum să-i învăţăm pe copii să se asemene tot mai mult cu Isus prin implicarea în acţiuni de voluntariat la cantina săracilor sau prin confecţionarea de pături pentru oamenii fără adăpost. Aceste lucruri sunt extraordinare şi sper ca într-o zi să le fac şi eu cu fiica mea. Totuşi consider că micuţii mei învaţă să se comporte ca El într-o măsură mai mare atunci când văd dragostea manifestânduse zi de zi decât atunci când văd eforturile uriaşe, ocazionale, ale unui filantrop.

  Contribuţia nepotului meu la o mică bârfă de-a noastră m-a făcut să conştientizez şi să observ mai bine cu câtă atenţie ne ascultă şi ne urmăresc copiii noştri. Îmi doresc ca fiica mea să-L vadă pe Dumnezeu la lucru în timp ce mă vede pe mine, mama ei, că îi iubesc pe cei din jur – în conversaţiile mele cu ei şi despre ei. Deoarece, prin modul meu de a fi, eu reprezint modul în care Dumnezeu o iubeşte pe ea, trebuie să mă asigur că este o reprezentare cât mai fidelă.

  Doamne, ajută ca micuţii noştri să înveţe despre dragostea Ta din exemplul oferit de noi! Fă ca bunătatea Ta să vorbească prin cuvintele noastre şi să le ofere dovada vie că noi creştem în Isus!

  Dena King

  Din aceeași categorie

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...