Tu eşti acela

  Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau şi în cartea Ta erau scrise toate zilele care-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele. Psalmii 139:16

  Fetiţa noastră de patru ani se uita la pozele dintr-o Biblie pentru copii. La vederea imaginii cu Isus pe cruce, aşezat între alte două cruci, a întrebat:

  – Sunt trei de Isus? apoi s-a uitat la o altă imagine cu Isus purtând o coroană de spini. Ce este în părul Lui?

  – Spini, i-am răspuns.

  – De ce a trebuit să-i poarte?

  – Oamenii care nu-L plăceau şi care ascultau de Satana i-au aşezat acolo.

  – Dar El nu voia spinii?

  – Nu…

  Ce moment incredibil! Cât de emoţionant este ca, în calitate de părinţi, să fim primii care să le explice copiilor noştri istoria morţii lui Isus şi planul de mântuire! Uneori, prinşi cu treburile noastre zilnice pentru copii, încercând să îi învăţăm ascultarea sau cum să folosească oliţa, preocupaţi de soluţionarea certurilor şi de curăţenia din casă, pierdem din vedere privilegiul nepreţuit pe care îl avem ca părinţi: să-i învăţăm despre Isus şi să-i ajutăm să se pregătească pentru cer.

  Dumnezeu vrea ca noi înşine să fim principala modalitate prin care copiii noştri să înveţe despre El. Gândul acesta poate părea înfricoşător uneori, dar este în acelaşi timp o chemare deosebit de măreaţă şi o binecuvântare pentru noi. Indiferent dacă simţi că instructorul de la Şcoala de Sabat sau pastorul şi soţia acestuia ar face o treabă mult mai bună pentru copiii tăi decât tine, ţine minte: Dumnezeu nu i-a ales pe ei să fie părinţii copilului tău. El te-a ales pe tine. El te-a rânduit pe tine, te-a pus deoparte şi a făcut planuri pentru ziua de azi, conform versetului de mai sus.

  A fi părinte este un demers imposibil de descris, înţeles doar de aceia care l-au parcurs. Dumnezeu îl foloseşte ca oportunitate să ne deschidă ochii la ceea ce suntem cu adevărat şi să ne maturizeze în sfinţenie, dacă Ii îngăduim acest lucru. De ce să nu profităm de fiecare ocazie care ni se oferă pentru a iubi, a instrui, a alina şi a fi un exemplu pentru copiii noştri? Tu eşti tot ceea ce ei au şi eşti persoana aleasă de Dumnezeu pentru a-i creşte.

  Doamne, Îţi mulţumesc că m-ai ales pe mine şi Îţi mulţumesc şi pentru copiii pe care i-ai ales special pentru mine! Te rog, dă-mi putere să îi educ cu înţelepciune şi toarnă-Ţi dragostea peste mine şi peste toţi ceilalţi din jurul meu!

  Heather Krick

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...