Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Isus, în inima mea

  Domnul este tăria mea şi scutul meu, în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. Psalmii 28:7

  Am ridicat o mână, facându-i semn preţioasei mele copile de trei ani să se oprească din tropăit. Era unul dintre numeroşii copii care alergau pe culoarele din biserică, prin spate şi pe laterale. Adulţii păreau nepăsători la ceea ce se întâmpla. Lipsa de respect nu părea să-i deranjeze, dar eu crezusem că îmi învăţasem deja copilul să respecte sanctuarul lui Dumnezeu.

  Prinzând-o atunci când a trecut pe lângă mine, am îngenuncheat lângă ea. Respira aşa de tare, că îmi flutura părul. Însă nu voia altceva decât să se pună din nou pe alergat.

  – Larissa, am mustrat-o, nu alergăm în casa Domnului!

  A făcut ochii mari. Am început să-i explic că trebuie să fim respectuoşi în casa specială a Domnului, ceea ce înseamnă că nu alergăm.

  Buclele ei roşcate săltau în timp ce-şi scutura capul, categorică. Aşezându-şi mânuţa cu un gest dramatic pe piept, s-a aplecat spre mine şi mi-a şoptit:

  – Mami! La Şcoala de Sabat, nu a spus instructoarea că Isus vine în inimile noastre?

  Am dat aprobator din cap, iar ea s-a apropiat din nou de mine, mi-a luat mâinile într-ale ei şi le-a aşezat cu atenţie în dreptul inimii, care bătea cu putere. Şi-a lipit obrazul de al meu şi, cu toată încrederea, a zis extrem de serioasă:

  – Mami, eu alerg în casa Domnului fiindcă atunci îl pot simţi în inima mea! Vezi? El e fericit. Nu-L simţi!

  În timp ce mâna mea simţea bătăile puternice ale inimii ei, propria mea inimă a tresărit la conştientizarea că Isus este ceva foarte real pentru scumpul meu copil. Oh, fie ca prezenţa lui Isus să radieze asupra întregii mele existenţe, astfel încât să nu pot rămâne tăcută cu privire la ce face Isus pentru mine, în inima mea, în viaţa mea şi pentru totdeauna.

  Dumnezeule Tată, Te invit în inima mea într-o manieră tangibilă! Ajută-mă să-Ţi simt prezenţa în tot ceea ce fac! Ajută-mă ca bucuria pe care Tu mi-o aduci în inimă să o pot împărtăşi cu toţi cei din jurul meu!

  Carol Bovee

  Din aceeași categorie

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Greutăţile financiare

  A trebuit să trecem prin multe încercări, dar acestea ne-au dat mari lecții pentru caracter. Am învățat să apreciem puținul pe care îl aveam, să fim foarte flexibili cu hobby-urile, să ne descurcăm cu puțin și să economisim mult, să exersăm permanent autocontrolul și să mulțumim lui Dumnezeu pentru toate lucrurile.

  În luptă, dar nu disperaţi

  Gândeşte-te la cunoscuta zicală: „Când Dumnezeu închide uşa, tot El deschide o fereastră”, care exprimă într-un mod informal gândul principal de astăzi. Dumnezeu mi ne lasă niciodată să ajungem la limită. Doar aşteaptă-L în credinţă pe Iahve şi îţi vei redobândi speranţa.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Publicate astăzi

  Femeia bolnavă de 12 ani

  E posibil să suferi de mai multă vreme de ceva ce te macină (în corpul sau în sufletul tău). Probabil că ai trecut deja prin episoade de îngrijorare, descurajare sau chiar depresie. Necredința se poate instala ușor când suntem dezamăgiți. Istoria acestei femei care suferea de doisprezece ani a fost scrisă tocmai pentru tine și cei ce trec prin astfel de stări. Este mesajul clar că, atunci când te vei întâlni cu Mântuitorul în rugăciune, El te va asculta, va găsi cea mai bună soluție și te va elibera.

  Ochii inimii tale

  Ce sursă extraordinară de încredere și de încurajare este că putem vedea, cu ochii minții, lucrurile minunate pe care Dumnezeu ni le-a făgăduit în Cuvântul Său!

  Batjocura şi dispreţul

  Cere astăzi răscumpărarea, și El ți-o va acorda la timpul potrivit și în cea mai bună formă, ca să devii biruitor și mai puternic.

  Sărutul cuvintelor

  Doamne, fă Tu ca din gura noastră să iasă doar săruturi care să aline durerea celor din jur! PROVOCARE: Gândește-te la un lucru frumos pe care ai vrut să-l spui cuiva de mult timp, dar ai tot amânat! Ce-ar fi să i-l spui chiar astăzi?

  „A föld és a rajta lévő dolgok is megégnek”

  „Mert ímé, eljön a nap, lángoló, mint a sütőkemence, és olyanná lesz minden kevély és...