Articolul precedentIsten drágakövei
  Articolul următorEl mă va face iar să pot alerga!

  Isus, în inima mea

  Domnul este tăria mea şi scutul meu, în El mi se încrede inima şi sunt ajutat. De aceea îmi este plină de veselie inima şi-L laud prin cântările mele. Psalmii 28:7

  Am ridicat o mână, facându-i semn preţioasei mele copile de trei ani să se oprească din tropăit. Era unul dintre numeroşii copii care alergau pe culoarele din biserică, prin spate şi pe laterale. Adulţii păreau nepăsători la ceea ce se întâmpla. Lipsa de respect nu părea să-i deranjeze, dar eu crezusem că îmi învăţasem deja copilul să respecte sanctuarul lui Dumnezeu.

  Prinzând-o atunci când a trecut pe lângă mine, am îngenuncheat lângă ea. Respira aşa de tare, că îmi flutura părul. Însă nu voia altceva decât să se pună din nou pe alergat.

  – Larissa, am mustrat-o, nu alergăm în casa Domnului!

  A făcut ochii mari. Am început să-i explic că trebuie să fim respectuoşi în casa specială a Domnului, ceea ce înseamnă că nu alergăm.

  Buclele ei roşcate săltau în timp ce-şi scutura capul, categorică. Aşezându-şi mânuţa cu un gest dramatic pe piept, s-a aplecat spre mine şi mi-a şoptit:

  – Mami! La Şcoala de Sabat, nu a spus instructoarea că Isus vine în inimile noastre?

  Am dat aprobator din cap, iar ea s-a apropiat din nou de mine, mi-a luat mâinile într-ale ei şi le-a aşezat cu atenţie în dreptul inimii, care bătea cu putere. Şi-a lipit obrazul de al meu şi, cu toată încrederea, a zis extrem de serioasă:

  – Mami, eu alerg în casa Domnului fiindcă atunci îl pot simţi în inima mea! Vezi? El e fericit. Nu-L simţi!

  În timp ce mâna mea simţea bătăile puternice ale inimii ei, propria mea inimă a tresărit la conştientizarea că Isus este ceva foarte real pentru scumpul meu copil. Oh, fie ca prezenţa lui Isus să radieze asupra întregii mele existenţe, astfel încât să nu pot rămâne tăcută cu privire la ce face Isus pentru mine, în inima mea, în viaţa mea şi pentru totdeauna.

  Dumnezeule Tată, Te invit în inima mea într-o manieră tangibilă! Ajută-mă să-Ţi simt prezenţa în tot ceea ce fac! Ajută-mă ca bucuria pe care Tu mi-o aduci în inimă să o pot împărtăşi cu toţi cei din jurul meu!

  Carol Bovee

  Din aceeași categorie

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...