Articolul precedentAz angyalok szolgálata
  Articolul următorSfaturile

  Recunoştinţă

  Vedeţi ce dragoste ne-a arătat Tatăl: să ne numim copii ai lui Dumnezeu! Şi suntem. Lumea nu ne cunoaşte, pentru că nu L-a cunoscut nici pe EL. 1 Ioan 3:1

  Uneori, copiii mei îmi produc o frustrare interminabilă. Îmi cer diferite lucruri, iar, după le primesc, trec la următorul lucru pe care şi-l doresc cu la fel de multă ardoare. Îi mai întreb uneori: „Şi dacă n-o să primeşti ce ceri, ce-o să se întâmple? O să mori?”

  „Nu, mami”, răspund ei plictisiţi. Deoarece ne iubim copiii, ne place să le oferim lucruri sau să le facem surprize, dar sâcâielile constante cu cerinţe după şi mai multe lucruri ne pot face să ne întrebăm dacă suntem iubiţi de copii pentru cine suntem sau pentru ce le oferim. Atunci când ei se plâng, îmi reamintesc de imaginea de ansamblu: eu cresc viitori cetăţeni ai cerului şi pământului.

  Ocazional, mai fac şi inimaginabilul: le ofer ceva nemeritat. Atunci când întreabă, surprinşi, cu ce ocazie, le spun: „Asta se numeşte har. A primi ceva ce nu merităm.” Este un mod de a ne reaminti periodic – şi eu, şi ei – cât de minunat este Dumnezeu.

  Oare eu mă deosebesc mult de copiii mei în ceea ce priveşte relaţia mea cu Dumnezeu? îi prezint o listă plină de rugăminţi: „Doamne, Te rog, dă-mi asta sau ajută-mă cu cealaltă sau fă să mi se întâmple acest lucru! Doamne, vindecă-mi prietena, fă ca nodului din sân să-mi treacă, scapă-mă de huliganii care nu-mi lasă băiatul în pace!” Noi ne aşteptăm ca Dumnezeu, la fel ca duhul din lampa lui Aladin, să ne împlinească toate dorinţele.

  Ce-ar fi să facem astăzi ceva neaşteptat şi să nu cerem nimic? îi putem mulţumi pentru ceea ce este El, pentru dragostea pe care ne-o oferă cu dărnicie în mod constant. Să vorbim cu El despre speranţele şi visurile noastre şi să-I împărtăşim fricile şi îndoielile pe care le avem. Îi putem povesti câte ceva despre cum ne-a fost ziua şi despre micile incidente amuzante care ne-au făcut să zâmbim. De ce să nu-L lăudăm pentru lucrările Sale spectaculoase, să nu ţopăim de bucurie în cinstea faptelor bune pe care le-a făcut? Haideţi să batem din palme de bucurie pentru privilegiul de a ne numi copii de împărat! Să ne închinăm Lui fiindcă încă ne bate inima în piept şi să-L adorăm în calitate de Creator al nostru. Să-I vorbim ca unui prieten. Să şoptim „Noapte bună!” şi „Te iubesc!” înainte de a adormi.

  Tată, Îţi mulţumesc pentru că m-ai iubit în ciuda egoismului meu! Te iubesc!

  Yvonne Rodney

  Din aceeași categorie

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Rămânerea în Isus

  Chiar dacă te simţi fragil asemenea unei mlădiţe firave, prin puterea lui Isus te poţi elibera de orice dependenţă şi poţi deveni puternic şi mare, ca ramurile acestei viţe-de-vie. Urmând promisiunea lui Isus, poţi aduce „mult rod”, aşa încât şi alţii să poată beneficia de influenţa ta.

  Adevărata eliberare

  Păcatul este un tip de sclavie ce afectează absolut fiecare membru al familiei umane din trecut, prezent şi viitor. Această robie care oprimă viaţa fiinţei umane poate fi înfrântă prin harul Domnului Isus, care garantează o libertate autentică. Cere-I astăzi lui Isus eliberarea din orice formă de dependenţă, în special din cea a păcatului!

  Psihoneuroendocrinoimunologie

  Este încurajator să ştim care sunt intenţiile Cerului pentru sănătatea noastră prin intermediul legilor revelate în Cuvântul Său. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu perseverenţă şi consacrare, putem urma cu devotament principiile Sale pentru a ne întări mintea, spiritul şi trupul.

  Publicate astăzi

  Covrigul în formă de opt

  Cine nu caută decât exteriorul lucrurilor va descoperi că în interior nu primește nimic. Ceea ce face ca lucrurile să fie strălucitoare și ispititoare dispare odată cu lumina reflectoarelor, iar ceea ce rămâne este golul desenat de fosta lor strălucire, de cele mai multe ori un gol imens.

  După ce nu voi mai fi

  Concentrează-te mai puțin pe stresul care îți stă în față și scoate ce poți mai bun din tine. Lasă urme bune oriunde mergi. Despre tine să se spună cuvinte bune. Țintește excelența tot timpul. La final, tot ceea ce facem transmite ceva despre noi. Fă tot ce ține de tine ca să transmiți pozitivitate oriunde te conduce Dumnezeu.

  Eu n-o să mă las dominat

  Ţine minte, mai ales în timpul ispitei, că Dumnezeu însuşi te va întări, te va ajuta şi te va susţine cu mâna Sa neprihănită!

  Ellen G. White (1827–1915)

  Doamne, ajută-ne să prețuim descoperirea profetică și să fim preocupați de voia Ta descoperită prin profeții Tăi! PROVOCARE: Oferă-i unui tânăr o carte scrisă de Ellen White! Ajută-l să înțeleagă de ce aceste scrieri ale ei sunt atât de importante!

  Az egyetlen valódi kincs: az igaz jellem

  „Korall és kristály említni sem való, a bölcsesség ára drágább a gyöngyöknél.” (Jób 28,18)„Az isteni...