Articolul precedentA tanács szerepe
  Articolul următorÎn căutarea înțelepciunii

  Păpuşa stricată

  Mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt. Isaia 14:14

  Copil fiind, am avut privilegiul de a avea multe jucării, în ciuda sărăciei din ţara mea natală, Cuba. Părinţii mei erau descurcăreţi şi reuşeau să fie generoşi cu mine. De mică am iubit ordinea. După ce terminam joaca, obişnuiam să pun totul la loc în cutii. La acel moment aveam două vecine cam de vârsta mea, care erau surori. Ele nu aveau la fel de multe jucării ca mine, pentru că obişnuiau să le strice. Erau încântate să se joace cu lucrurile mele, dar niciodată nu mă ajutau să le pun la loc.

  Tatăl meu deţinea împreună cu tatăl lor un magazin de mobilă. Nu puteam înţelege de ce ele erau atât de invidioase pe mine pentru jucăriile mele. Aveam două păpuşi-bebeluş, un băiat şi o fetiţă, iar una dintre surori le râvnea foarte mult. După cum spuneam, eram foarte atentă cu jucăriile mele. Învăţasem de la părinţi şi de la biserică faptul că e frumos să împărţi cu alţii ceea ce ai. Într-o zi, una dintre vecine mi-a cerut cu împrumut o păpuşă-bebeluş. I-am oferit-o cu o oarecare neîncredere, dându-i multe indicaţii. Atunci când mi-a dat-o înapoi, am pus-o direct la loc. Următoarea zi, când îi schimbam hăinuţele, nu mi-a venit să cred. Avea picioarele tăiate. Am fost aşa de furioasă, că am plâns, ştiind că n-o să le mai pot înlocui niciodată. Cât de departe putuse să ajungă invidia!? Mama a reparat picioarele păpuşii aşa de bine, încât nici nu ghiceai ce se întâmplase. Mama fetelor n-a recunoscut nimic din toată povestea. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu încurajarea mamei mele, am reuşit să le iert şi n-am mai adus niciodată vorba despre păpuşă.

  Invidia este foarte dăunătoare. Uită-te numai la ce s-a întâmplat în ceruri! Invidia a fost cea care l-a distrus pe Lucifer în dorinţa lui arzătoare de a fi ca Dumnezeu. El a plantat apoi acelaşi sentiment în mintea Evei, şoptindu-i: „Vei fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”

  Răul alungă din inimă prezenţa lui Dumnezeu. Răul strică relaţii, distruge prietenii şi loveşte familii. Dar dragostea lui Dumnezeu acoperă o sumedenie de păcate. Dumnezeu i-a iertat pe Adam şi pe Eva şi le-a oferit o altă şansă – aceeaşi pe care ne-o oferă şi nouă.

  Îţi mulţumesc, Doamne, pentru dragostea Ta imensă care trece dincolo de toată invidia şi de toate păcatele! Îţi mulţumim că ne-ai răscumpărat de tot acest rău!

  Alina Careaga

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...