Păpuşa stricată

Mă voi sui pe vârful norilor, voi fi ca Cel Preaînalt. Isaia 14:14

Copil fiind, am avut privilegiul de a avea multe jucării, în ciuda sărăciei din ţara mea natală, Cuba. Părinţii mei erau descurcăreţi şi reuşeau să fie generoşi cu mine. De mică am iubit ordinea. După ce terminam joaca, obişnuiam să pun totul la loc în cutii. La acel moment aveam două vecine cam de vârsta mea, care erau surori. Ele nu aveau la fel de multe jucării ca mine, pentru că obişnuiau să le strice. Erau încântate să se joace cu lucrurile mele, dar niciodată nu mă ajutau să le pun la loc.

Tatăl meu deţinea împreună cu tatăl lor un magazin de mobilă. Nu puteam înţelege de ce ele erau atât de invidioase pe mine pentru jucăriile mele. Aveam două păpuşi-bebeluş, un băiat şi o fetiţă, iar una dintre surori le râvnea foarte mult. După cum spuneam, eram foarte atentă cu jucăriile mele. Învăţasem de la părinţi şi de la biserică faptul că e frumos să împărţi cu alţii ceea ce ai. Într-o zi, una dintre vecine mi-a cerut cu împrumut o păpuşă-bebeluş. I-am oferit-o cu o oarecare neîncredere, dându-i multe indicaţii. Atunci când mi-a dat-o înapoi, am pus-o direct la loc. Următoarea zi, când îi schimbam hăinuţele, nu mi-a venit să cred. Avea picioarele tăiate. Am fost aşa de furioasă, că am plâns, ştiind că n-o să le mai pot înlocui niciodată. Cât de departe putuse să ajungă invidia!? Mama a reparat picioarele păpuşii aşa de bine, încât nici nu ghiceai ce se întâmplase. Mama fetelor n-a recunoscut nimic din toată povestea. Cu ajutorul lui Dumnezeu şi cu încurajarea mamei mele, am reuşit să le iert şi n-am mai adus niciodată vorba despre păpuşă.

Invidia este foarte dăunătoare. Uită-te numai la ce s-a întâmplat în ceruri! Invidia a fost cea care l-a distrus pe Lucifer în dorinţa lui arzătoare de a fi ca Dumnezeu. El a plantat apoi acelaşi sentiment în mintea Evei, şoptindu-i: „Vei fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.”

Răul alungă din inimă prezenţa lui Dumnezeu. Răul strică relaţii, distruge prietenii şi loveşte familii. Dar dragostea lui Dumnezeu acoperă o sumedenie de păcate. Dumnezeu i-a iertat pe Adam şi pe Eva şi le-a oferit o altă şansă – aceeaşi pe care ne-o oferă şi nouă.

Îţi mulţumesc, Doamne, pentru dragostea Ta imensă care trece dincolo de toată invidia şi de toate păcatele! Îţi mulţumim că ne-ai răscumpărat de tot acest rău!

Alina Careaga

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor