Iubeste-ti duşmanii!

  Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Matei 5:43-45

  Multe lucruri care se întâmplă în lumea noastră fac imposibil de evitat situaţiile în care ne simţim copleşiţi de neputinţă. În cazul meu, unul dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le pot auzi este folosirea armelor de foc în şcoli. Îmi amintesc cât de şocată am fost când am auzit despre atacul din Şcoala gimnazială „Sandy Hook”. Imaginile cu părinţi şi copii reîntâlnindu-se în afara şcolii mi-au frânt inima. Nu-mi puteam imagina nimic altceva în afară de agonia trăită de părinţii care aşteptau şi care aveau să afle că nu supravieţuiseră copiii lor.

  Este uşor să spui din gură că „Dumnezeu este dragoste”, dar când apar astfel de tragedii inimaginabile, cum să ne iubim duşmanii? Ne cunoaştem, în realitate, duşmanul? Şoferul care mi-a tăiat calea pe autostradă?

  Colega care îmi face viaţa grea la muncă sau persoana care are opinii politice diferite de ale mele? Sau părintele care nu intervine când copilul lui îmi agresează copilul la şcoală? Este teroristul inamicul meu?

  Isus ne spune că trebuie să iubim pe oricine vrea să ne facă rău. Trebuie să admit că pur şi simplu nu pot face aşa ceva. În mod clar nu sunt capabilă de astfel de fapte în mijlocul unei tragedii sau al unei suferinţe cumplite. Ceea ce pot face este să îi predau lui Dumnezeu sentimentele mele în fiecare zi şi să-L rog să mă ajute să-mi iubesc duşmanii. Trebuie să-mi reamintesc că Dumnezeu a murit pentru duşmanii mei. El îi iubeşte la fel de mult cât mă iubeşte pe mine. Este un lucru greu de înţeles, dar şi mai greu este să trecem la următorul nivel, adică de la teorie la practică, acţionând conform acestui principiu. Aşa cum spune Matei 5:44, avem nevoie să ne rugăm pentru aceia care se poartă urât cu noi. În aceste câteva cuvinte se află cheia transformării.

  Tată, Te rog să mă ierţi pentru furia mea şi ajută-mă să-mi iert duşmanii! Ajută-mă să le transmit un spirit creştinesc copiilor mei, aşa încât cu toţii să ne asemănăm mai mult cu Tine!

  Coleen Duncan

  Din aceeași categorie

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Umili ca Hristos

  Isus era Dumnezeu, dar a luat chip de rob şi a devenit ascultător până la moarte, coborând până la marginile de jos ale umanităţii, pentru că El te iubeşte pe tine şi mă iubeşte şi pe mine. Eşti gata să fii ecoul Lui?

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...