Iubeste-ti duşmanii!

Aţi auzit că s-a zis: „Să iubeşti pe aproapele tău şi să urăşti pe vrăjmaşul tău.” Dar eu vă spun: iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc, ca să fiţi fii ai Tatălui vostru care este în ceruri; căci El face să răsară soarele Său peste cei răi şi peste cei buni şi dă ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi. Matei 5:43-45

Multe lucruri care se întâmplă în lumea noastră fac imposibil de evitat situaţiile în care ne simţim copleşiţi de neputinţă. În cazul meu, unul dintre cele mai tulburătoare lucruri pe care le pot auzi este folosirea armelor de foc în şcoli. Îmi amintesc cât de şocată am fost când am auzit despre atacul din Şcoala gimnazială „Sandy Hook”. Imaginile cu părinţi şi copii reîntâlnindu-se în afara şcolii mi-au frânt inima. Nu-mi puteam imagina nimic altceva în afară de agonia trăită de părinţii care aşteptau şi care aveau să afle că nu supravieţuiseră copiii lor.

Este uşor să spui din gură că „Dumnezeu este dragoste”, dar când apar astfel de tragedii inimaginabile, cum să ne iubim duşmanii? Ne cunoaştem, în realitate, duşmanul? Şoferul care mi-a tăiat calea pe autostradă?

Colega care îmi face viaţa grea la muncă sau persoana care are opinii politice diferite de ale mele? Sau părintele care nu intervine când copilul lui îmi agresează copilul la şcoală? Este teroristul inamicul meu?

Isus ne spune că trebuie să iubim pe oricine vrea să ne facă rău. Trebuie să admit că pur şi simplu nu pot face aşa ceva. În mod clar nu sunt capabilă de astfel de fapte în mijlocul unei tragedii sau al unei suferinţe cumplite. Ceea ce pot face este să îi predau lui Dumnezeu sentimentele mele în fiecare zi şi să-L rog să mă ajute să-mi iubesc duşmanii. Trebuie să-mi reamintesc că Dumnezeu a murit pentru duşmanii mei. El îi iubeşte la fel de mult cât mă iubeşte pe mine. Este un lucru greu de înţeles, dar şi mai greu este să trecem la următorul nivel, adică de la teorie la practică, acţionând conform acestui principiu. Aşa cum spune Matei 5:44, avem nevoie să ne rugăm pentru aceia care se poartă urât cu noi. În aceste câteva cuvinte se află cheia transformării.

Tată, Te rog să mă ierţi pentru furia mea şi ajută-mă să-mi iert duşmanii! Ajută-mă să le transmit un spirit creştinesc copiilor mei, aşa încât cu toţii să ne asemănăm mai mult cu Tine!

Coleen Duncan

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video