Articolul precedent„Sok népem van ebben a városban”
  Articolul următorAurul vorbelor

  Primii paşi

  Voi duce pe orbi pe un drum necunoscut de ei, îi voi povăţui pe cărări neştiute de ei; voi preface întunericul în lumină înaintea lor, şi locurile strâmbe, în locuri netede: iată ce voi face şi nu-i voi părăsi. Isaia 42:16

  Una dintre activităţile mele preferate de recreere este observarea oamenilor. La mail, pe plajă, oriunde am ocazia. Sunt fascinată de atitudinile oamenilor şi de interacţiunile lor.

  Într-o zi stăteam şi urmăream o tânără mamă împreună cu copilaşul ei. Fetiţa tocmai învăţa să meargă şi era încă nesigură pe picioare. Făcea câţiva paşi în faţă, apoi îşi pierdea echilibrul şi cădea. Mama, cu braţele larg deschise, o prindea chiar înainte de a ajunge pe jos. Cu un râset uşor, ea zicea: „Ups! Hopa sus!”

  Faţa mămicii radia de mândrie văzând progresul copilului ei, care, la rându-i, îi oferea un zâmbet ştirb şi continua să meargă, căzând deseori. Am aşteptat să văd dacă mama o va dojeni pentru că învăţa atât de greu. Dar nu, n-a făcut aşa ceva. Pur şi simplu se apleca să-şi ridice fiica în picioare de fiecare dată când aceasta cădea.

  Am stat apoi şi m-am gândit la lecţia care tocmai se desfăşurase în faţa mea. Noi avem un Părinte ceresc ce ne dădăceşte ca o mamă iubitoare. El stă cu mâinile întinse şi strigă: „Ups! Hopa sus!” în timp ce facem, nehotărâţi, primii paşi pe drumul pe care ne-a chemat să-l străbatem. Şi noi cădem adesea, dar El este acolo să ne prindă şi să ne protejeze.

  Îmi place să-mi imaginez mândria de pe faţa Tatălui atunci când ne urmăreşte cum facem primii paşi, cum învăţăm să fim dependenţi de El şi cum învăţăm să avem încredere în El fără rezerve. Nu ne dojeneşte niciodată pentru căderea noastră. Harul Său ajunge jos la noi, pentru a ne ridica. Ne ţine şi ne sprijină în parcursul vieţii noastre.

  Putem să ne punem fără ezitare încrederea într-un Tată căruia îi pasă de noi şi care ne iubeşte mult mai mult decât ar putea să ne iubească vreun părinte pământesc. El ne aşteaptă cu braţele deschise. Lasă-L să te ridice şi să te pună înapoi pe picioare!

  Îţi mulţumim, Tată, pentru braţul Tău întins, de care avem cea mai mare nevoie!

  Cordell Liedrandt

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...