Articolul precedentÎndelunga răbdare
  Articolul următorRugăciune și credință

  Darul conversaţiei

  De aceea, daţi-vă şi voi toate silinţele ca să uniţi cu credinţa voastră fapta; cu fapta, cunoştinţa; cu cunoştinţa, înfrânarea. 2 Petru 1:5,6

  Într-o lume în care comunicarea devine tot mai tehnologizată, scade proporţional timpul petrecut vorbind direct cu cineva. Conversaţia de calitate reprezintă un aspect important în crearea unei familii puternice şi sănătoase. Părinţii sensibili se concentrează pe crearea unei relaţii părinte-copil armonioase şi pe crearea ataşamentului între ei şi copii. Acest lucru, la rândul său, încurajează cooperarea din partea copiilor şi dorinţa de a asculta de părinţi. Conversaţiile autentice joacă un rol important în această combinaţie.

  Copiii mici sunt mai dispuşi să-şi împărtăşească experienţele. Ei nu se îngrijorează de critică sau de reacţii negative la fel de mult ca adolescenţii sau copiii mai mari, iar evenimente dintre cele mai banale reprezintă un teren bogat de conversaţie. Să povesteşti nu înseamnă doar să relatezi o întâmplare, ci să dezvolţi o conversaţie interesantă din banalul întâmplărilor de zi cu zi.

  Atunci când discuţi despre reguli şi despre principiile din spatele lor, copiii pot înţelege de ce sunt ele atât de importante. Purtarea discuţiilor atunci când emoţiile tuturor sunt liniştite creşte probabilitatea ca cel mic sau mai mare să asculte ce spui. Chiar şi un copil mic care nu înţelege toate cuvintele îţi va prinde tonul vocii şi va învăţa că există o rutină de urmat.

  Versetele biblice pot constitui puncte de plecare pentru o conversaţie minunată. Ia Apocalipsa 3:21, de exemplu. Întreabă: „Cum credeţi că arată tronul lui Dumnezeu? Cum ar fi să stăm lângă Dumnezeu? Ce întrebări aţi vrea să-I puneţi lui Dumnezeu?”

  Regulile unei conversaţii de calitate sunt ca toată lumea să asculte fără să întrerupă, fără să critice şi fără să desconsidere răspunsurile altuia. Cu toate variantele de cadouri pe care le avem, ce-ar fi să le oferim copiilor noştri darul conversaţiei? Este un dar ce merită să tot fie dat!

  Încetineşte-mă, Doamne, astfel încât să le pot oferi cu adevărat copiilor mei darul dialogului!

  Susan Murray

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...