Articolul precedentCălătoria
  Articolul următorDependenți de fericire

  Dragostea lui Dumnezeu dăinuie

  Căci sunt bine încredinţat că nici moartea, nici viaţa, nici îngerii, (…) nici lucrurile de acum, nici cele viitoare, (…) nici o altă făptură nu vor fi în stare să ne despartă de dragostea lui Dumnezeu, care este în Isus Hristos, Domnul nostru. Romani 8:38,39

  Cel mai bun cadou pe care îl poţi face copiilor tăi nu este cel mai nou şi mai bun dispozitiv electronic pe care îl are de oferit lumea. Cel mai bun cadou este să le faci cunoştinţă cu Isus, prietenul lor cel mai bun. Dacă îl oferi pe Isus copiilor tăi, acesta va fi darul care îi va ajuta să se îndrăgostească de Creatorul lor.

  Copiii tăi vor fi bombardaţi cu mesaje şi „cadouri” din partea lumii, care sunt incredibil de irezistibile. De fapt, fără Isus de partea lor, copiilor tăi le va fi imposibil să le reziste. Fă-le cunoştinţă cu darul inepuizabil: dragostea pentru Isus.

  Dar cum rămâne cu tine? îl urmezi tu pe Dumnezeu cu acelaşi patos cu care cauţi lucrurile acestei lumi? Copiii tăi te urmăresc. În calitate de părinţi, trebuie să facem un inventar al priorităţilor noastre. Dacă l-ai întreba pe copilul tău care crede el că este cel mai important lucru pentru tine, ce ţi-ar răspunde? Ce îţi ocupă majoritatea timpului? Dacă ei ne văd oferind întâietate relaţiei noastre cu Dumnezeu, vor fi încurajaţi să-şi formeze propria relaţie cu El.

  Ştiu oare copiii tăi că, indiferent ce calamitate sau tragedie s-ar întâmpla şi indiferent dacă s-ar pierde cele mai preţuite lucruri ale lumii, există un lucru de valoare ce va dăinui şi de care nu vor fi separaţi niciodată?

  Cât de des vorbeşti acasă despre iubirea ta pentru Isus? Petreci mai mult timp descoperindu-L pe Isus copiilor tăi sau preocupându-te cu ceea ce are de oferit această lume? Cu cât le arăţi mai mult din persoana lui Isus în fiecare zi, cu atât mai puţin vor fi atraşi de ceea ce are să le ofere lumea.

  Doamne, ajută-mă să-L ofer pe Isus în dar copiilor mei! Ajută-i să îmi urmeze exemplul şi să Te caute pe Tine în primul rând şi întotdeauna! Ajută-i să Te cunoască şi să crească în dragostea Ta în fiecare zi, la fel cum şi eu mă străduiesc să fac!

  Claudio şi Pamela Consuegra

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...