Articolul precedentAcționează acum!
  Articolul următorAsemenea lui Isus

  Sărbători nu prea fericite

  Nu te teme; crede numai, şi va fi mântuită. Luca 8:50

  Când m-am trezit în dimineaţa aceea specială, era linişte. Eram singură. Nu mai simţeam bucuria anticipării momentului în care faţa copilului meu se lumina la zărirea cadourilor. Nu mai eram bine-venită de sărbători acasă la soacra mea şi la familia fostului meu soţ. Eram divorţaţi acum. Acestea erau primele sărbători de după divorţ, iar documentele care acum ne dictau viaţa declarau că băiatul nostru va petrece aceste sărbători cu tatăl lui.

  Exista un mare gol în inima care fusese odată plină.

  Eram descurajată. Mă simţeam vinovată că acum copilul meu trebuia să facă faţă unei situaţii incomode, care nu era din vina lui. Apoi am avut o nouă revelaţie: pierdusem nu doar membri apropiaţi ai familiei în timpul sărbătorilor, ci şi membri ai familiei lărgite şi prieteni pe care îmi făcuse dintotdeauna plăcere să-i vizitez. Am fost invitată să îmi petrec ziua cu familia mea, dar nu voiam de fapt să fac altceva decât să mă cuibăresc în pat şi să-mi plâng de milă. Sărbătorile încetaseră să mai fie un prilej de bucurie pentru mine.

  Aş vrea să pot spune că în tot acest timp aveam o relaţie bună cu Dumnezeu, că mă rugam, îi aduceam laudă zilnic şi că Dumnezeu îmi umplea toate golurile. Din păcate, nu a fost nici pe departe cazul în dreptul meu. În acele momente îmi lipsea mult din relaţia strânsă cu Dumnezeu de care mă bucur acum. Privind înapoi, îmi pot doar imagina cum ar fi fost viaţa mea dacă treceam prin acele clipe cu Dumnezeu lângă mine.

  Dacă te afli într-un impas, crescându-ţi copilul singur(ă), sau dacă treci prin drama şi suferinţa unei custodii comune, Dumnezeu este disponibil pentru a te vindeca. Pune-ţi încrederea în Cuvântul Lui şi crede că El poate să îţi vindece şi îţi va vindeca inima zdrobită, dacă îl laşi. Fii sigur(ă) că, împreună cu Hristos, nu eşti singur(ă) în încercările prin care treci.

  Doamne, Te rog, ajută-mă să mă concentrez asupra Ta mai mult decât la situaţia mea! învaţă-mă să mă sprijin pe Tine pentru cele mai profunde nevoi ale mele! Atunci când inima mă doare şi este rănită, când sunt răpus(ă) de oboseală şi descurajare, ajută-mă să îmi amintesc că Tu eşti lângă mine, aşteptând să îmi oferi atingerea Ta vindecătoare!

  Shirley Troilo

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...