Articolul precedentFratele meu cel mai mic
  Articolul următorCercul schimbărilor

  Cât de multe sunt prea multe?

  Prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii. Ioan 13:35

  Ai fost vreodată în situaţia de a te lupta cu copilul tău, care, din căruţul pentru cumpărături, vrea tot ce vede? Ai fost vreodată tentat(ă) să îl laşi acasă?

  Doar că acest lucru nu va rezolva problema, nu-i aşa? Vei avea mai multă linişte la cumpărături, dar nu va rezolva atitudinea copilului tău. Lasă-mă să îţi dau câteva sfaturi.

  În primul rând, îţi sugerez să te uiţi la jucăriile copilului tău. Mulţi dintre copiii care vor tot ce văd au deja prea mult. Copilul tău are mai mult de zece jucării? Probabil sunt prea multe. De aceea se plictiseşte. Fă în aşa fel încât micuţul tău să aibă la dispoziţie doar câteva şi asigură-te că sunt dintre acelea care îi dezvoltă imaginaţia. Cuburile sau cutiile mici, plastilina, Lego-urile şi păpuşile sunt câteva exemple. Nu le cumpăra copiilor mici nimic cu buton oprit/pornit – jucăriile ar trebui să stimuleze copiii să gândească, nu doar să apese butoane.

  Apoi exersează cu nişte ieşiri la cumpărături foarte scurte. Explică-i că ai nevoie să cumperi doar două produse şi că nu va fi timp destul să facă şi el cumpărături azi. Pe drumul spre magazin explică-i cum aştepţi să se comporte. Dacă uită, va merge mai repede la culcare timp de o săptămână. La patru ani, copilul va înţelege repede.

  Nicio altă generaţie din istorie nu a avut o aşa obsesie pentru „lucruri” ca generaţia noastră. Arată-i copilului, prin propriul tău comportament, adevărata bucurie a spiritului creştinesc atunci când donezi lucruri. Încurajează-l să se gândească ce cadou i-ar fi plăcut mamei lui să primească de la el şi ce indicii a lăsat tata cu privire la ceva ce i-ar plăcea. Ajută-l să înveţe să se gândească ce poate face pentru a-i face pe ceilalţi fericiţi.

  „Adoptă” o familie nevoiaşă care are copii şi încurajează-ţi copilul să aleagă lucrurile pe care le-ar putea oferi copiilor celeilalte familii. Lasă-l să te ajute la distribuirea de coşuri cu mâncare împreună cu cei de la biserică. Pune-l să te ajute la umplerea cutiilor pentru Departamentul Tabita. Cu cât copilul tău învaţă mai mult să ofere, cu atât va dori mai puţine.

  Doamne, învaţă-mă să fiu un exemplu de atitudine veselă şi altruistă!

  Don Jacobsen

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...