Articolul precedentPutere de la Dumnezeu
  Articolul următorLucrarea de după iertare

  Educaţie fundamentală

  Învaţă pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze şi, când va îmbătrâni, nu se va abate de la ea. Proverbele 22:6

  Mi-am văzut copiii, amândoi adulţi acum, luând decizii şi făcând alegeri care mă dezamăgeau.

  Le-am stat alături în timp ce îndurau consecinţele propriei judecăţi greşite. Uneori mă întrebam dacă învăţaseră ceva de la tatăl lor şi de la mine sau dacă adoptaseră vreuna dintre valorile noastre. De asemenea, l-am văzut pe fiul meu vitreg adult respingând stilul de viaţă al tatălui său şi mergând pe o cale care se îndrepta spre greutăţi, certuri în familie şi neînţelegeri.

  Eu şi tatăl copiilor mei am fost împreună fizic, emoţional şi spiritual atunci când ei s-au născut şi au crescut. Părinţii fiului meu vitreg nu au fost. S-au despărţit când el avea doi ani şi au trecut printr-un divorţ foarte lung şi controversat.

  La un moment dat, soţul meu a fost diagnosticat cu sindromul Dandy-Walker, o boală extrem de rară care l-a făcut să-şi piardă controlul picioarelor. Viaţa, aşa cum o ştiam noi, şi viitorul la care visam sunt pur şi simplu amintiri. Încă nu m-am obişnuit să trăiesc cu un soţ infirm, îngrijindu-l de ore pe zi. Sunt obosită, tristă, speriată şi singură.

  Sărbătorile de iarnă au fost dificile pentru mine. Am plâns multe zile, ştiind că probabil acestea erau ultimele ocazii de sărbătoare pe care le petreceam împreună în casa noastră. În ajunul Naşterii Domnului, pomul nu era aranjat, cadourile nu erau împachetate, iar proviziile nu erau cumpărate, paturile nu erau făcute, dar musafirii erau prezenţi. Nu am ştiut dacă copiii mei au învăţat ceva vreodată de la mine, dar iată-i împachetând hainele spălate, tunzând gardul viu de-a lungul trotuarului, schimbând becurile arse la care nu puteam ajunge, făcându-şi paturile, curăţând cartofi, împachetând cadouri, spunându-mi că mă iubesc – toate fără să fie rugaţi. Am fost foarte mândră că eu le sunt mamă.

  Până la urmă se pare că au învăţat ceva de la mine copiii mei. Deşi a durat ani, i-am văzut întorcându-se la căile pe care fuseseră învăţaţi să umble. Dumnezeu promite că şi copiii tăi vor face la fel.

  Tată, Îţi mulţumim că toate promisiunile Tale se împlinesc! Dă-ne înţelepciune să ne creştem copiii pe căile plăcute Ţie!

  Karen R. Hessen

  Din aceeași categorie

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Mintea şi comportamentul

  Soluția la toate provocările noastre nu este să ne îngrijorăm pentru că ne îngrijorăm, ci să renunțăm la aceste gânduri, să le înlocuim cu altele care edifică și duc spre o rezolvare. Astăzi supune-ți gândurile lui Isus Hristos și rezultatele te vor surprinde!

  Un duh de putere

  În caz de timiditate, de lipsă de motivație sau de oricare altă barieră ai putea întâlni, Domnul este gata să-ți dea puterea de a rezolva lucrurile. El îți dă puterea dragostei și a unei minți sănătoase și echilibrate pentru a lua cele mai bune decizii. Fie ca Domnul să-ți dea aceste daruri chiar astăzi!

  Fii curajos!

  Astăzi, Dumnezeu este la fel de puternic ca atunci. El îți știe situația, fricile, îndoielile, punctele tari și punctele slabe. El este pregătit să-ți inspire curaj și acțiune până când teama ta se va risipi.

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...