Necesită asamblare

Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu. Efeseni 5:1,2

Evanghelia îi conturează lui Isus o imagine frumoasă pe care noi să o luăm ca model, dar acest lucru este mult mai uşor de spus decât de făcut.

Într-un an de sărbători, am cumpărat pentru fetele noastre un mic vehicul de jucărie, o remorcă din aceea roşie, modelul Radio Flayer. Poza de pe ambalaj era atât de frumoasă, încât nici n-am observat scrisul mărunt de pe fundul cutiei: Necesită asamblare.

După ce i-am pus pe copii la culcare, am scos cutia voluminoasă din subsol. Am rupt-o imediat şi am scos căruciorul. Am examinat atent ceea ce părea a fi o tigaie roşie mare şi câteva zeci de alte mici piese aşezate în interior. Unde era restul? Eram destul de neîncrezătoare că acea grămadă de piuliţe şi de şuruburi va deveni vreodată un cărucior la fel de frumos ca acela de pe cutie. Soţul meu s-a apucat cu entuziasm să asambleze, înşurubând piese la întâmplare, dându-şi toată silinţa să le potrivească pe corpul de metal roşu. Nu a trecut mult până am realizat că nu vom putea finaliza proiectul fără instrucţiuni. Din fericire, am găsit instrucţiunile producătorului sub grămada de piese. Conţineau până şi un număr de telefon la relaţii cu clienţii, la care puteai suna în zilele lucrătoare, pentru a întreba ce şi cum.

În Epistola către efeseni, apostolul Pavel le-a adresat credincioşilor o chemare înaltă: „Urmaţi pilda lui Dumnezeu!” Aceasta este în mod special importantă pentru părinţi, deoarece aceştia sunt, la rândul lor, modele pentru copii. Putem încerca la infinit să îndeplinim această misiune prin puterile noastre, însă atunci când perfecţiunea este criteriul, cu toţii dăm greş. Din fericire, Dumnezeu nu ne cere să facem acest lucru singuri. El ne-a dat un manual de instrucţiuni, plin cu toate indicaţiile de care avem nevoie ca să ne asamblăm viaţa în aşa fel încât să-L reprezentăm pe Hristos. De asemenea, avem o linie de comunicare directă cu Dumnezeu, prin rugăciune, iar orele Lui de program nu se termină niciodată. El este întotdeauna disponibil, chiar şi la ora 1:30 noaptea, în zilele de sărbătoare.

Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai oferit un exemplu atât de minunat prin Isus! Îndrumă-ne prin Cuvântul Tău şi ajută-ne să Te luăm ca model! Dă-ne nouă, părinţilor, puterea să-L reprezentăm pe Hristos în faţa copiilor noştri!

Andrea Michelle Wood

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor