Articolul precedent„Nu te teme!”
  Articolul următor“Universul în pântec”

  Necesită asamblare

  Urmaţi dar pilda lui Dumnezeu ca nişte copii preaiubiţi. Trăiţi în dragoste, după cum şi Hristos ne-a iubit şi S-a dat pe Sine pentru noi „ca un prinos şi ca o jertfă de bun miros” lui Dumnezeu. Efeseni 5:1,2

  Evanghelia îi conturează lui Isus o imagine frumoasă pe care noi să o luăm ca model, dar acest lucru este mult mai uşor de spus decât de făcut.

  Într-un an de sărbători, am cumpărat pentru fetele noastre un mic vehicul de jucărie, o remorcă din aceea roşie, modelul Radio Flayer. Poza de pe ambalaj era atât de frumoasă, încât nici n-am observat scrisul mărunt de pe fundul cutiei: Necesită asamblare.

  După ce i-am pus pe copii la culcare, am scos cutia voluminoasă din subsol. Am rupt-o imediat şi am scos căruciorul. Am examinat atent ceea ce părea a fi o tigaie roşie mare şi câteva zeci de alte mici piese aşezate în interior. Unde era restul? Eram destul de neîncrezătoare că acea grămadă de piuliţe şi de şuruburi va deveni vreodată un cărucior la fel de frumos ca acela de pe cutie. Soţul meu s-a apucat cu entuziasm să asambleze, înşurubând piese la întâmplare, dându-şi toată silinţa să le potrivească pe corpul de metal roşu. Nu a trecut mult până am realizat că nu vom putea finaliza proiectul fără instrucţiuni. Din fericire, am găsit instrucţiunile producătorului sub grămada de piese. Conţineau până şi un număr de telefon la relaţii cu clienţii, la care puteai suna în zilele lucrătoare, pentru a întreba ce şi cum.

  În Epistola către efeseni, apostolul Pavel le-a adresat credincioşilor o chemare înaltă: „Urmaţi pilda lui Dumnezeu!” Aceasta este în mod special importantă pentru părinţi, deoarece aceştia sunt, la rândul lor, modele pentru copii. Putem încerca la infinit să îndeplinim această misiune prin puterile noastre, însă atunci când perfecţiunea este criteriul, cu toţii dăm greş. Din fericire, Dumnezeu nu ne cere să facem acest lucru singuri. El ne-a dat un manual de instrucţiuni, plin cu toate indicaţiile de care avem nevoie ca să ne asamblăm viaţa în aşa fel încât să-L reprezentăm pe Hristos. De asemenea, avem o linie de comunicare directă cu Dumnezeu, prin rugăciune, iar orele Lui de program nu se termină niciodată. El este întotdeauna disponibil, chiar şi la ora 1:30 noaptea, în zilele de sărbătoare.

  Doamne, Îţi mulţumesc că ne-ai oferit un exemplu atât de minunat prin Isus! Îndrumă-ne prin Cuvântul Tău şi ajută-ne să Te luăm ca model! Dă-ne nouă, părinţilor, puterea să-L reprezentăm pe Hristos în faţa copiilor noştri!

  Andrea Michelle Wood

  Din aceeași categorie

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Struguri pentru export

  Dreptatea şi neprihănirea sunt principiile care susţin tronul lui Dumnezeu, împreună cu dragostea şi mila. El aşteaptă aceste roade în viaţa ta şi în viaţa mea. Le va găsi?

  Întâlnirea

  Îi putem permite lui Dumnezeu să-Şi arate dreptatea şi mila prin viaţa noastră. Când suntem uniţi cu El, putem reflecta caracterul Său şi vom deveni tot mai asemănători cu El. Eşti gata pentru o asemenea întâlnire?

  Mila

  Niciun blestem nu a lost invocat Mântuitorul asupra soldaţilor care se purtau cu El cu atâta asprime. Hristos i-a compătimit. El a şoptit doar o cerere pentru iertarea lor. El ne cere şi nouă: „Fiţi dar milostivi, cum şi Tatăl vostru este milostiv”.

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...