Pregătiri pentru camera copilului

Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburi, dar Fiul omului n-are unde-Şi odihni capul.” Matei 8:20

Fiind însărcinată în săptămâna a 14-a, am simţit o dorinţă puternică să realizez un mediu confortabil pentru primul nostru copil. Începutul sarcinii fusese foarte stresant şi nesigur, aşadar această dorinţă de la Domnul a adus o vindecare blândă inimii mele. Am plâns de bucurie, simţindu-mă eliberată şi plină de speranţă atunci când am croşetat o păturică moale pentru bebeluş. M-am gândit la cât de entuziasmate trebuie să fi fost în ziua creaţiei cele trei Persoane ale Dumnezeirii, realizând locul perfect pentru Adam şi Eva. L-au umplut cu lumină aurie, cu peisaje superbe, cu verde fraged şi cu animale blănoase. Apoi Dumnezeu a creat o grădină extraordinară, fără a scăpa din vedere niciun detaliu. Au fost luate în considerare toate lucrurile pentru a alcătui cel mai frumos, luxuriant şi înălţător loc unde omenirea avea să se „nască”.

În schimb, atunci când s-a născut Iubirea întrupată, nimeni nu I-a făcut loc în această lume. Imaginează-ţi cât de îndurerată o fi fost inima lui Iosif şi a Măriei. Aveau atât de puţine lucruri de oferit bebeluşului lor! Cum poate face cineva dintr-un staul o cameră pentru copil? Departe de prieteni şi de familie, părinţii lui Isus s-au bazat în totalitate pe grija pe care le-o purta Dumnezeu. Cât de mult trebuie să le fi înveselit inima magii şi păstorii!

Eu şi soţul meu, Joe, suntem asistenţi medicali itineranţi, iar găsirea unei locuinţe pe termen scurt a fost foarte dificilă la a patra repartizare. În plus, aceasta se va termina cu câteva săptămâni înainte de data naşterii copilului. Ulterior nu vom mai avea nicio garanţie în ce priveşte locuinţa sau serviciul. Va trebui să ne bazăm pe Dumnezeu pentru a ne asigura toate cele necesare traiului pentru copilul nostru. Din fericire, nu va trebui să călătoresc pe un măgar sau să nasc într-un staul.

Între timp, îmi creşte inima de iubire pentru Dumnezeu şi de cunoaşterea inimii Lui. El a înzestrat creaţia cu cele mai bogate binecuvântări, în schimb El a trăit într-o sărăcie cruntă. Orice ar fi să vină în zilele care ne stau în faţă, am încredere absolută că El cunoaşte dorinţele inimii mele. El m-a creat după chipul şi asemănarea Lui şi va avea grijă de mica noastră familie.

Tată ceresc, îmi deschid inima şi cer ca aici să îşi construiască Isus locaşul! Te laud pentru grija Ta delicată faţă de inima noastră, astfel ca noi să putem avea o încredere absolută în Tine că ne vei ajuta să ne îngrijim bebeluşul.

Jessica Earl

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video