Pregătiri pentru camera copilului

  Isus i-a răspuns: „Vulpile au vizuini şi păsările cerului au cuiburi, dar Fiul omului n-are unde-Şi odihni capul.” Matei 8:20

  Fiind însărcinată în săptămâna a 14-a, am simţit o dorinţă puternică să realizez un mediu confortabil pentru primul nostru copil. Începutul sarcinii fusese foarte stresant şi nesigur, aşadar această dorinţă de la Domnul a adus o vindecare blândă inimii mele. Am plâns de bucurie, simţindu-mă eliberată şi plină de speranţă atunci când am croşetat o păturică moale pentru bebeluş. M-am gândit la cât de entuziasmate trebuie să fi fost în ziua creaţiei cele trei Persoane ale Dumnezeirii, realizând locul perfect pentru Adam şi Eva. L-au umplut cu lumină aurie, cu peisaje superbe, cu verde fraged şi cu animale blănoase. Apoi Dumnezeu a creat o grădină extraordinară, fără a scăpa din vedere niciun detaliu. Au fost luate în considerare toate lucrurile pentru a alcătui cel mai frumos, luxuriant şi înălţător loc unde omenirea avea să se „nască”.

  În schimb, atunci când s-a născut Iubirea întrupată, nimeni nu I-a făcut loc în această lume. Imaginează-ţi cât de îndurerată o fi fost inima lui Iosif şi a Măriei. Aveau atât de puţine lucruri de oferit bebeluşului lor! Cum poate face cineva dintr-un staul o cameră pentru copil? Departe de prieteni şi de familie, părinţii lui Isus s-au bazat în totalitate pe grija pe care le-o purta Dumnezeu. Cât de mult trebuie să le fi înveselit inima magii şi păstorii!

  Eu şi soţul meu, Joe, suntem asistenţi medicali itineranţi, iar găsirea unei locuinţe pe termen scurt a fost foarte dificilă la a patra repartizare. În plus, aceasta se va termina cu câteva săptămâni înainte de data naşterii copilului. Ulterior nu vom mai avea nicio garanţie în ce priveşte locuinţa sau serviciul. Va trebui să ne bazăm pe Dumnezeu pentru a ne asigura toate cele necesare traiului pentru copilul nostru. Din fericire, nu va trebui să călătoresc pe un măgar sau să nasc într-un staul.

  Între timp, îmi creşte inima de iubire pentru Dumnezeu şi de cunoaşterea inimii Lui. El a înzestrat creaţia cu cele mai bogate binecuvântări, în schimb El a trăit într-o sărăcie cruntă. Orice ar fi să vină în zilele care ne stau în faţă, am încredere absolută că El cunoaşte dorinţele inimii mele. El m-a creat după chipul şi asemănarea Lui şi va avea grijă de mica noastră familie.

  Tată ceresc, îmi deschid inima şi cer ca aici să îşi construiască Isus locaşul! Te laud pentru grija Ta delicată faţă de inima noastră, astfel ca noi să putem avea o încredere absolută în Tine că ne vei ajuta să ne îngrijim bebeluşul.

  Jessica Earl

  Din aceeași categorie

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...