Articolul precedentO altfel de zi a recunoștinței
  Articolul următorÎn Numele Meu

  Rugă pentru copii

  Se scula dis-de-dimineaţă şi aducea pentru fiecare din [copiii lui] o ardere-de-tot. (…) Aşa avea Iov obicei să facă. Iov 1:5

  Când copiii mei erau foarte mici, îmi era greu să-mi iau timp pentru comuniunea cu Dumnezeu. Viaţa aglomerată de mamă mă ţinea mereu în priză, aşa că aveam foarte puţin timp să meditez. Într-o seară, înainte să mă culc, m-am rugat: „Doamne, am nevoie de o oră în plus pentru a o petrece cu Tine!” Dimineaţa următoare m-am trezit din cauza unui miros puternic de ars. M-am repezit din pat direct în bucătărie, ca să văd dacă aragazul fusese lăsat deschis. Deşi simţeam un miros pregnant de fum, nu găseam sursa. M-am uitat la ceasul din bucătărie. Era 4 dimineaţa – exact cu o oră înainte de ora mea obişnuită de trezire.

  În următoarele dimineţi. Domnul a continuat să mă trezească în acest mod, până când mi-am format un obicei, pe care îl am şi acum. Ce timp binecuvântat a devenit acesta! Un timp în care aduc fiecare copil şi nepot în faţa Domnului. El înţelege îngrijorările oricărui părinte în privinţa copiilor săi şi promite: „Eu nu te voi uita cu niciun chip! Iată că te-am săpat pe mâinile Mele. (…) Căci voi lupta împotriva vrăjmaşilor tăi şi voi scăpa pe fiii tăi” (Isaia 49:15-25).

  Atunci când, uneori, copiii tăi par să rătăcească, te invit să te rogi mai stăruitor. „Rugăciunea şi eforturile, eforturile şi rugăciunea trebuie să fie ocupaţia vieţii noastre” (Ellen G. White, Fii şi fiice ale lui Dumnezeu, p. 345).

  Îţi mulţumesc, Doamne, că tăria şi înţelepciunea de a ne îndruma şi influenţa familia nu stau în noi înşine, ci vin din puterea măreaţă a unui Mântuitor şi Mijlocitor care a înviat!

  Sheila Williams

  Din aceeași categorie

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Jocul de roluri

  Cum arată personajul tău în rolul pe care ţi l-a dat Dumnezeu să-l interpretezi? Ţii cont de principiul egalităţii în relaţiile cu aproapele tău? Dacă nu, astăzi este ziua potrivită să începi.

  Libertatea

  Dumnezeu vrea să priveşti dincolo de lanţurile tale şi să-ţi aduci aminte că El ţi-a pregătit un loc. „Acolo” este un loc real şi precis, unde te vei bucura de libertatea veşnică şi absolută, împreună cu El. Meditează astăzi asupra patriei cereşti!

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...