Articolul precedentMici fapte de milă
  Articolul următorFiți curajoși!

  La fel ca bureţii

  Strâng Cuvântul Tău în inima mea, ca să nu păcătuiesc împotriva Ta! Psalmii 119:11

  Copiii învaţă atât de mult şi atât de repede în primii şapte ani de viaţă, încât sunt ca nişte bureţi uscaţi care absorb apa instant. Ca părinţi, nu ar trebui să ne fie frică să „îmbibăm şi mai mult buretele”. Am auzit cu toţii că cei mici învaţă limbi străine mult mai uşor decât adulţii, deci de ce să nu aplicăm acelaşi principiu şi la învăţarea Scripturii?

  Există multe modalităţi plăcute şi unice de a memora Scriptura. Când copiii mei aveau vreo cinci şi opt ani, am decis să îi pun să memoreze capitolul 6 din Efeseni, cel despre purtarea armurii lui Dumnezeu. Când am găsit o armură de jucărie la o librărie creştină locală, am ştiut că micuţii mei o s-o adore. Bineînţeles, s-au distrat de minune punând diferitele piese ale armurii pe ei în timp ce recitau versetele corespunzătoare.

  Una dintre cele mai bune modalităţi de a memora Scriptura este punerea textului pe o melodie. Limbajul semnelor este o altă modalitate bună de a ajuta cuvintele să se fixeze în memoria copiilor. O alta este folosirea de imagini corespunzătoare versurilor. Din fericire, pentru aceia dintre noi care nu compunem muzică, există nenumărate CD-uri cu cântece foarte frumoase din Scriptură. Unele librării creştine au chiar şi cărţi pentru copii cu pasaje ilustrate din Scriptură şi CD-urile aferente. Am folosit mai multe cărţi de acest tip când copiii mei erau mici.

  Nu te teme să „storci buretele” pentru a vedea dacă e plin. Încurajează-ţi copiii să îţi arate cât de mult îşi amintesc. Pune-le întrebări. Lasă-i să-ţi pună ţie întrebări. Ajută-i să găsească înţelesul cuvintelor dificile. Invaţă-i să aplice pasajele la viaţa modernă de azi. Îmi amintesc că am auzit o prietenă povestind că era împreună cu familia într-o drumeţie şi i-a prins o furtună, iar copiii s-au speriat foarte tare. Apoi şi-au amintit de un cântecel pe care îl învăţaseră şi au început să-l cânte cu toţii: „Ori de câte ori îmi este frică, eu o să mă-ncred în Tine.” Cântând, copiii s-au liniştit când şi-au adus aminte că Dumnezeu era cu ei.

  Doamne, îmbibă inimile noastre de Cuvântul Tău! Ajută ca puterea lui transformatoare să fie absorbită de viaţa noastră la fel cum apa este absorbită de un burete!

  Sharon Monks

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...