Articolul precedentEl este acolo tot timpul
  Articolul următorNoapte de vis

  De dat mai departe

  Ca nu cumva să uiţi lucrurile pe care ţi le-au văzut ochii şi să-ţi iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi şi copiilor copiilor tăi. Deuteronomul 4:9

  Fie că ne place, fie că nu, copiii noştri moştenesc multe de la noi, de la culoarea părului până la forma degetelor mari de la picioare. Dar nu le lăsăm moştenire doar trăsăturile noastre fizice. Le lăsăm credinţa, de exemplu? Ce alte lucruri din plan spiritual le mai putem transmite? Viaţa noastră de credinţă se defineşte prin relaţia noastră cu Dumnezeul cel viu. După definiţia din dicţionar, relaţia este o conexiune între oameni. În calitate de creştini, fiecare dintre noi trebuie să îşi dezvolte propria relaţie cu Dumnezeu. Trebuie să avem o întâlnire personală cu El. Ca părinţi, e nevoie să-i facem pe copii martori la întâlnirile noastre cu Domnul. Aşadar, cum ne putem călăuzi micuţii pentru a avea parte de aceste întâlniri ce îi vor ajuta să îşi dezvolte propria relaţie cu Isus?

  Prezintă-L pe Dumnezeu într-o lumină adevărată! Vorbeşte cu El adesea şi povesteşte deseori despre El, pentru ca micuţii tăi să-L vadă pe Dumnezeu lucrând în viaţa ta. Povesteşte ce face Dumnezeu în viaţa ta şi a celorlalţi! Arată-le copiilor frumuseţile naturii, amintindu-le că acestea vin de la Dumnezeu!

  Promovează Biblia! Oferă-le copiilor orice ocazie posibilă de a asculta sau de a studia din Biblie! Această practică se desfăşoară cel mai bine acasă, dar şi la biserică sau la şcoală. Aminteşte-ţi că tema centrală a fiecărei istorisiri este Dumnezeu şi căile prin care comunică El cu oamenii Săi. Rememorând istoriile biblice, noi reaprindem prezenţa vie a unui Dumnezeu atotputernic.

  Exprimă-ţi bucuria! Copiii sunt atraşi de patosul tău pentru Domnul şi îl vor imita. Dacă închinarea este importantă pentru tine, aşa va fi şi pentru ei.

  Iubeşte necondiţionat! Dacă îi iubeşti pe copii aşa cum îi iubeşte Isus, ei vor lua contact în felul acesta cu dragostea lui Dumnezeu. Învaţă-i să te asculte încă de mici şi vor învăţa în mod natural să asculte de Dumnezeu atunci când vor creşte. Conştientizează faptul că Dumnezeu te va binecuvânta din abundenţă cu har atunci când îţi conduci copiii la El!

  Tată ceresc, fă ca dragostea noastră pentru Tine să se reverse pe deplin în viaţa copiilor noştri! Ajută-ne să le transmitem dorinţa puternică de a ne asemăna cu Isus! Fie ca familia noastră să fie un mic colţ de rai pe pământ, deoarece Isus este prezent acolo!

  Elvera Blake

  Din aceeași categorie

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...