De dat mai departe

Ca nu cumva să uiţi lucrurile pe care ţi le-au văzut ochii şi să-ţi iasă din inimă; fă-le cunoscute copiilor tăi şi copiilor copiilor tăi. Deuteronomul 4:9

Fie că ne place, fie că nu, copiii noştri moştenesc multe de la noi, de la culoarea părului până la forma degetelor mari de la picioare. Dar nu le lăsăm moştenire doar trăsăturile noastre fizice. Le lăsăm credinţa, de exemplu? Ce alte lucruri din plan spiritual le mai putem transmite? Viaţa noastră de credinţă se defineşte prin relaţia noastră cu Dumnezeul cel viu. După definiţia din dicţionar, relaţia este o conexiune între oameni. În calitate de creştini, fiecare dintre noi trebuie să îşi dezvolte propria relaţie cu Dumnezeu. Trebuie să avem o întâlnire personală cu El. Ca părinţi, e nevoie să-i facem pe copii martori la întâlnirile noastre cu Domnul. Aşadar, cum ne putem călăuzi micuţii pentru a avea parte de aceste întâlniri ce îi vor ajuta să îşi dezvolte propria relaţie cu Isus?

Prezintă-L pe Dumnezeu într-o lumină adevărată! Vorbeşte cu El adesea şi povesteşte deseori despre El, pentru ca micuţii tăi să-L vadă pe Dumnezeu lucrând în viaţa ta. Povesteşte ce face Dumnezeu în viaţa ta şi a celorlalţi! Arată-le copiilor frumuseţile naturii, amintindu-le că acestea vin de la Dumnezeu!

Promovează Biblia! Oferă-le copiilor orice ocazie posibilă de a asculta sau de a studia din Biblie! Această practică se desfăşoară cel mai bine acasă, dar şi la biserică sau la şcoală. Aminteşte-ţi că tema centrală a fiecărei istorisiri este Dumnezeu şi căile prin care comunică El cu oamenii Săi. Rememorând istoriile biblice, noi reaprindem prezenţa vie a unui Dumnezeu atotputernic.

Exprimă-ţi bucuria! Copiii sunt atraşi de patosul tău pentru Domnul şi îl vor imita. Dacă închinarea este importantă pentru tine, aşa va fi şi pentru ei.

Iubeşte necondiţionat! Dacă îi iubeşti pe copii aşa cum îi iubeşte Isus, ei vor lua contact în felul acesta cu dragostea lui Dumnezeu. Învaţă-i să te asculte încă de mici şi vor învăţa în mod natural să asculte de Dumnezeu atunci când vor creşte. Conştientizează faptul că Dumnezeu te va binecuvânta din abundenţă cu har atunci când îţi conduci copiii la El!

Tată ceresc, fă ca dragostea noastră pentru Tine să se reverse pe deplin în viaţa copiilor noştri! Ajută-ne să le transmitem dorinţa puternică de a ne asemăna cu Isus! Fie ca familia noastră să fie un mic colţ de rai pe pământ, deoarece Isus este prezent acolo!

Elvera Blake

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor